
Timo van Doren

Tom van der Ven
Zangdocent Tom van der Ven behaalde in 2016 zijn bachelor Muziektheater aan Fontys Hogeschool voor Kunsten in Tilburg. Hij breidde zijn expertise uit met cursussen in EVT (level 1 en 2) en voltooide de CVT-academy in Kopenhagen. Hij heeft de afgelopen jaren veel zelf op het toneel gestaan, en speelde hoofdrollen in grote (musical)producties in Duitsland en Noorwegen en kan jou dus goed vanuit zijn praktijkervaring begeleiden. Tom vindt het een uitdaging om specifieke vocale problemen op te kunnen lossen, maar wil naast zangtechniek vooral ook het plezier in zingen overbrengen.

Ton van Schagen
Ton van Schagen studeerde keramiek en schilderen/grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ook heeft hij de opleiding keramiek aan de SBB Midden Holland in Gouda gevolgd. Ton werkt sinds 2000 als draaier en ontwerper bij Mobach keramiek in Utrecht. Naast zijn werk bij Mobach maakt hij ook eigen werk. Ton heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in raku-keramiek, vervaardigd uit porselein of steengoed, al dan niet vermengd met zilverzand. Zo ontwikkelde hij zich tot ervaren keramist en keramiekdocent.

Tonnie Kievits

Dorian Verkuijlen
"Vraag kinderen wat ze hebben gezien en je krijgt allemaal verschillende antwoorden. Interessant, want zo’n antwoord zegt iets over dat kind. Want wie naar kunst kijkt, kijkt naar zichzelf. Voor mij gaat cultuureducatie dan ook over persoonsvorming. Het is een medium om te leren over jezelf én te leren over de ander, als je er samen over in gesprek gaat. Je verruimt je perspectief, leert je in een ander verplaatsen. Het is de ervaring die maakt dat iets van jezelf is.
Daar wil ik voor alle leerlingen in Meierijstad een bijdrage aan leveren. Die ervaringen grootschalig organiseren vind ik het allerleukste om te doen. Dat zijn bijvoorbeeld voorstellingen en projecten in de vorm van een kunstmenu voor álle leerlingen van groep 1 t/m 8. Of een educatieproject zoals Operatie Market Garden: samen met heel veel partners beginnend met een gezamenlijke wens, uit laten monden in onvergetelijke ervaringen die raken.
Als intermediair te mogen bewegen, verbinden en coördineren tussen onderwijs en cultuur is voor mij de mooiste baan die er is!"

Marcel van Vught
Marcel van Vught is zijn carrière al op jonge leeftijd begonnen. Als kleine jongen zat hij thuis al vaak te drummen. Hij is begonnen bij de drumband in zijn woonplaats St. Michielsgestel, daarna is hij zijn horizon gaan verbreden bij verschillende bands in diverse stijlen; pop, jazz, rock, wat er maar voorhanden was. Toen hij na de Havo naar het Brabants Conservatorium in Tilburg mocht heeft hij meteen twee richtingen gecombineerd omdat hij niet kon kiezen; zowel Slagwerk Klassiek als Slagwerk Geïmproviseerd. Hij kan nog steeds niet kiezen en dat is te zien aan het grote aanbod aan workshops dat hij te bieden heeft. Natuurlijk allemaal van topkwaliteit, en ook open voor eigen inbreng, want muziek maak je samen.
Naast het geven van workshops is Marcel bezig met het leiden van verschillende percussiegroepen van een aantal muziekverenigingen. Verder geeft hij percussielessen in onder meer Hilvarenbeek en Oirschot. En alsof dat nog niet genoeg is speelt hij ook nog in verschillende bands en gelegenheidsgroepen. Marcel is van alle markten thuis want voor zowel jazz, blues als rock of pop draait hij zijn hand niet om. Ook heeft Marcel door de jaren heen met verschillende bekende artiesten gespeeld.

Wilbert Dirkx
Tijdens zijn opleiding aan de Pedagogische Academie is Wilbert Dirkx enthousiast geraakt voor het beeldende vak. Na deze studie en het werken voor de klas heeft hij diverse cursussen schilderen, tekenen, beeldend vormen gevolgd.
Op latere leeftijd heeft Wilbert de Academie voor Beeldend Vormen in Tilburg afgerond. Daarna heeft hij in het VMBO en in het volwassenonderwijs beeldend onderwijs gegeven. Het enthousiasmeren, stimuleren, leren kijken en ondergaan van de kunst in al zijn uitingen heeft hij geprobeerd over te brengen naar de leerlingen, de scholieren, de studenten en de volwassenen. In zijn eigen werk gaat hij in eerste instantie uit van het figuratieve en laat dit gaandeweg steeds meer los om tot een meer abstractere manier van verbeelden te komen. Wilbert werkt veelal met beelden vanuit de natuur en/of mensen. Hij wordt ook geïnspireerd door machines; de bewegingen daarvan en de ontwikkelingen hierin.
Zijn objecten zijn onderwerpen die hij gewoonweg in het dagelijkse leven voorbij ziet komen en die hem dan op de een of andere manier prikkelen. Hiermee stoeiend zoekt hij dan materialen en gaat hij al assemblerend aan de slag om zijn beeld hiervan te ontwikkelen.
Met het regelmatig tekenen en -schilderen van modellen probeert hij scherp te blijven kijken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de “menselijke natuur” en de wereld om hem heen in al zijn vormen en hoedanigheden.

Willy Hoogers
Via creatieve therapie kwam Willy in contact met het pottenbakken en is de liefde voor het keramische vak ontstaan. Tussen 1983 en 1989 heeft hij de opleiding keramische vormgeving in Den Bosch gevolgd, waar hij niet alleen werd opgeleid tot kunstenaar, maar ook tot vakman. Zijn affectie voor klei ging zelfs zover dat hij een heel woonhuis heeft opgetrokken uit zelf geperste lemen bouwstenen.
Willy heeft diverse exposities in Amsterdam en Bremen gehad. Daarnaast heeft hij de eerste juryprijs gewonnen met zijn ingezonden werk bij het Internationale Pottenbakkersfestival in Gouda. In 1993 heeft Willy een compleet nieuwe keramiekwerkplaats opgezet voor een antroposofische woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking.
Sinds 2020 geeft Willy met veel plezier cursussen bij onder andere BKT (Beoefenaars Keramische Technieken), Kunst & Co in Uden en Phoenix Cultuur.

Hester Zuidema
Mijn hart gaat sneller kloppen van de culturele sector en met ruim 20 jaar ervaring in bedrijfsvoering zet ik mij vol passie in voor kunst en cultuur. Mijn carrière begon in Gelderland, maar sinds 2009 heb ik mij met een ondernemende geest gewijd aan uiteenlopende opdrachtgevers in de culturele sector en de creatieve industrie.
Een paar bijzondere projecten waar ik met trots op terugkijk, zijn het managen van het culturele programma van Floriade 2012 en het MENU 2010 festival. Sinds 2013 ben ik nauw betrokken bij de Cultuurfabriek op de Noordkade, en vanaf 2015 vervul ik een sleutelrol binnen Phoenix Cultuur – een organisatie die mij na aan het hart ligt.
Bij Phoenix Cultuur zet ik mij in om ervoor te zorgen dat we een blijvende toegevoegde waarde hebben voor de gemeenschap van Meierijstad. Samen met de directeur werk ik aan het beleid van de organisatie, ondersteun ik de coördinatoren bij de vertaling daarvan naar hun afdelingen en zorg ik ervoor dat de ondersteunende afdelingen efficiënt en effectief opereren.
Met mijn ervaring en toewijding draag ik dagelijks bij aan een inspirerende omgeving waarin kunst en cultuur kunnen bloeien.
wil je nog wat vragen?
Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!