
Rolf van Meurs
Op mijn achtste verjaardag had ik een wens... een gitaar! Vanaf dat moment is de gitaar niet meer weg te denken! Inmiddels ben ik afgestudeerd als ‘klassiek gitarist’ aan de conservatoria van Tilburg (NL) en Leuven (BE). Tijdens de gitaarles vind ik het belangrijk om naast verschillende stijlen muziek, ook een goede techniek aan te leren. Hierdoor zie ik een leerling op eigen tempo groeien en uiteindelijk steeds meer genieten van zijn of haar eigen spel!

Rosa van Geffen
Mijn naam is Rosa van Geffen en ik begin vanaf dit jaar als gitaardocent en bandcoach bij Phoenix Cultuur. Dat vind ik erg speciaal omdat ik hier zelf ook jaren les heb gehad! Toen ik 7 was ben ik begonnen met gitaarlessen bij Phoenix en heb daarna ook jarenlang in bandjes gespeeld bij Pop&Co Bandcoaching.
Ik vind het erg mooi om mijn passie voor muziek te delen met anderen wanneer ik les geef en te zien hoe een leerling zijn/ haar eigen muzikale pad bewandelt. Iedereen leert op een andere manier en ik ga graag samen op zoek naar wat voor jou werkt en wat je graag zou willen leren!
Naast gitaarles geven speel ik ook zelf in bands. Samen muziek maken met anderen is super leerzaam, daarom vind ik het ook geweldig om Bandcoaching te geven! Zo leer je luisteren naar elkaar en kunnen samen iets vets neerzetten!

Rosaly van Tienen
Op het podium kan alles! Je kunt er een andere rol, stem, situatie of sfeer spelen die leidt tot nieuwe inzichten. Tijdens de les hebben we veel plezier en lachen we veel met elkaar. Iedereen mag zichzelf zijn en ook eigen ideeën inbrengen! Met veel enthousiasme werken we samen naar een theatervoorstelling toe.
Mijn expertise is Docent en Vaktherapeut Drama. Dit is heeft ook een beetje invloed op mijn theaterlessen om naast het plezier van theater maken, ook de deelnemer te versterken in het zelfbeeld.
Meer zelfvertrouwen krijgen en kennis opdoen in wat je goed kan (en stiekem best een beetje trots op mag zijn). Om die groei bij deelnemers tijdens de lessen te zien, vind ik het mooiste van dit vak.

Roy van Wezenbeek
Roy van Wezenbeek is beeldend kunstenaar en heeft gestudeerd aan AKV St. Joost in Breda. Zijn expertise ligt in tekenen, schilderen en grafische druktechnieken. Met zijn rijke verbeelding en sensitieve waarneming kijkt hij op geheel eigen wijze naar de wereld om hem heen. Daar waar hij passie voor heeft kan hij op een heldere en enthousiaste manier overdragen naar anderen. Roy heeft een eigen onderneming; Studio Straycat voor illustraties en grafisch werk. Hij geeft creatieve workshops, educatieve projecten op maat in het primair en voortgezet onderwijs.

Ad Sanders
"Ik ben afgestudeerd op het Rotterdams conservatorium lichte muziek. In het begin gaf ik les op alle slagwerkinstrumenten, maar naar verloop van tijd heb ik me beperkt en gespecialiseerd in het drumstel. Zelf heb ik veel speelervaring in verschillende stijlen: jazz, pop, Latin, dance, rock enz. Ik heb in mijn carrière vele Nederlandse en buitenlandse artiesten mogen begeleiden.
Het drumstel is een mooi instrument voorzowel jongens als meisjes. Inmiddels geef ik al ruim 30 jaar les en mag mezelf een ervaren docent noemen. Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die de leerling zelf in zich heeft. Mijn motto is dan ook “begeleid lesgeven”, en vooral niet opdringen. Dit laatste is zeker belangrijk bij jongens en meisjes met ASS (Autistisch Spectrum Stoornis). Drummen stimuleert het combineren van de verschillende hersenfuncties. Ik heb dan ook ruime ervaring in het begeleiden van deze doelgroep. Is je interesse gewekt en wil je graag eens kijken of het drummen iets voor je is, neem dan even contact op en kom eens langs in mijn leslokaal: de drumbunker in 't Spectrum in Schijndel.

Sandra Klaassen
Sandra Klaassen is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving (´s-Hertogenbosch) waar zij Grafiek en Visuele Communicatie studeerde. Sindsdien heeft Sandra zich toegelegd op het illustreren van kinderboeken. Inmiddels is zij een veel gepubliceerde illustrator en ontving verschillende keren de 'Pluim van de Maand'. Woorden omzetten naar beeld vindt Sandra de grootste uitdaging van het illustreren. 'Tussen de regels door lezen' en datgene weten te verbeelden wat de essentie is voor een tekening is maakt het illustreren zo boeiend. Meer nog dan in gezichtsuitdrukkingen, maar in de houdingen van haar personages weet zij subtiele emoties weer te geven. Sfeer en gevoeligheid kenmerkt Sandra's werk.
Haar werk werd geëxposeerd op o.a. de International Bologna Book Fair (Italie), De Kunsthal (Rotterdam), Taigh Chearsabhagh(Schotland) en op diverse andere exposities in binnen- en buitenland. Sandra's voorliefde voor stilte werd versterkt tijdens haar jarenlange verblijf op een Schots eiland en is van grote invloed geweest op haar werk. Geinspireerd door het eilandleven maakte zij diverse prentenboeken. Haar illustratie werk leidde tot verschillende gastdocentschappen, cursussen en workshops.
Naast het illustreren is het tekenen van flora en fauna ook altijd een passie gebleven van Sandra. Zij volgde de 3 jaar durende opleiding 'Diploma Course Botanical Illustration' in Edinburgh waar haar diploma toegekend werd met 'distinction' en de 'top Student Prize'.

Sascha Lammerts
Sascha Lammerts is boekbinder en grafisch ontwerper. Haar liefde voor het boekbindersvak ontstond tijdens haar studie op de Design Academy Eindhoven, waarna ze naar haar afstuderen diverse cursussen en workshops volgde in Engeland en Nederland om zich te ontplooien tot ambachtsvrouw. Sinds vorig jaar heeft ze haar eigen boekbinderij in Oss (als onderdeel van kunstenaarscollectief Chaoss), waar ze boeken maakt in opdracht en workshops geeft in eigen atelier. Kijk voor meer informatie op haar website en/of volg haar op Instagram.

Jop Schellekens
Al op jonge leeftijd is Jop zijn slagwerk carrière begonnen bij harmonie O.B.K. in Erp waar hij les kreeg van zijn vader Henk Schellekens. Al snel was duidelijk dat Jop zich verder wilde verdiepen op het gebied van slagwerk en ging daarvoor studeren aan het conservatorium in Tilburg. Aan dit conservatorium heeft hij zijn Bachelor en Master of Music behaald. Omdat Jop graag anderen wilde inspireren met zijn passie voor muziek is hij na deze studies de opleiding Docent Muziek gestart.
"Wat slagwerk zo leuk maakt is de diversiteit. Je kunt drumstel spelen in een band of ritmes spelen op conga’s en bongo’s. Maar ook melodieën spelen op de marimba en xylofoon. Bij de slagwerkgroep voegen we al deze verschillende instrumenten samen tot één geheel."
Op dit moment is Jop als slagwerker en componist werkzaam bij het ensemble ESCALA. Dit ensemble focust zich op slagwerk en live elektronica. Daarnaast speelt Jop theater voorstellingen met Theatre Hotel Courage. Ook speelde Jop als freelance slagwerker bij o.a. Slagwerk Den Haag en André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest. Verder is Jop werkzaam als docent en dirigent. Zo geeft hij individuele slagwerklessen, dirigeert verschillende slagwerkgroepen en geeft muziekles in het primair en voortgezet onderwijs.

Peter Schütz
Plezier maken en goed kijken naar de individuele leerling. Dat is in het kort de filosofie van pianodocent Peter Schütz. Hij geeft al sinds 2008 les aan kinderen en jongeren en weet als geen ander dat je het beste leert als je het op jouw eigen manier kunt doen.
Net zoals zijn lessen divers zijn, houdt Peter als muzikant zelf ook van afwisseling. Tijdens zijn studie aan het conservatorium vermaakte hij bezoekers in de Efteling als accordeonist, hij maakte elektronische muziek in de band This is LOVSKI en stond in grote zalen en op festivals als Paradiso, Lowlands, De Zwarte Cross en Paaspop. “Eén ding heb ik wel geleerd: je leert het snelste als iets aansluit bij jouw interesses en die kunnen in de loop van de tijd ook veranderen.
Piano leren spelen is niet het makkelijkste ter wereld, je moet veel oefenen. Daarom zorg ik er altijd voor dat ik mijn lesstof aanpas aan de leerling die ik voor mij heb. Wil je noten leren spelen? Te gek, dan gaan we daar beginnen. Is dat niks voor jou en wil je liever één of twee stukken gewoon heel goed leren spelen, ook mooi! Iedereen is anders en dat is leuk om te zien. Als de motivatie en de eigen ideeën er zijn, dan wordt ik ook enthousiast en doe ik er alles aan om je te helpen je doel te bereiken.”
Peter is dus geen standaard, traditionele pianoleraar. “Ik bied in lessen aan om een filmpje te maken, zodat leerlingen mij thuis na kunnen spelen. Er is bij mij ruimte voor alle muziekstijlen en natuurlijk af en toe een geintje. Veel van mijn leerlingen blijven wel meer dan zeven jaar bij mij spelen, dan bouw je ook een fijne band op. En als ik die vooruitgang meemaak en zie hoe ze met plezier stukken spelen voor zichzelf of publiek, dan ben ik natuurlijk supertrots.”

Sef Pijpers
Sef Pijpers is een gepassioneerde klarinetdocent met jarenlange ervaring en toewijding aan de muzikale ontwikkeling van zijn leerlingen. Sef Pijpers biedt een breed scala aan klarinetlessen, geschikt voor zowel beginners als gevorderde muzikanten. Met een persoonlijke benadering zorgt hij ervoor dat elke leerling op zijn eigen tempo en niveau kan groeien.
Sef is gespecialiseerd in diverse vormen van muziekuitvoering. Of je nu geïnteresseerd bent in samenspel, solospel of kamermuziek, bij Sef kun je terecht. Hij biedt ook mogelijkheden voor samenspel met verschillende instrumentsoorten, waardoor de lessen veelzijdig en dynamisch zijn.
Met meer dan 30 jaar ervaring als HaFa-dirigent heeft Sef een uitgebreide achtergrond in het leiden van harmonie- en fanfareorkesten. Zijn expertise strekt zich uit tot ensemblebegeleiding en orkestcoaching, waardoor hij een waardevolle bron is voor muzikanten die hun dirigentvaardigheden willen ontwikkelen. Sef's lessen zijn gericht op zowel technische vaardigheid als muzikaal inzicht, en hij weet als geen ander hoe hij zijn kennis op een inspirerende en motiverende manier kan overbrengen.
Bij Sef Pijpers ben je verzekerd van professionele en persoonlijke begeleiding, ongeacht je niveau of muzikale ambitie. Zijn passie voor muziek en toewijding aan zijn leerlingen maken hem de ideale keuze voor iedereen die zijn of haar klarinetspel naar een hoger niveau wil tillen.

Sep Otten
Sep Otten (Goes, 1986) is een gerenommeerde hoornist en muziekdocent, geboren en getogen in Zeeland. Zijn muzikale reis begon met zijn hoofdvak Hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde onder de bekwame leiding van Herman Jeurissen. Sep's passie en toewijding voor de hoorn brachten hem al snel naar prestigieuze podia.
Sinds 2014 is Sep een vaste hoornist bij het Zeeuws Orkest. Hier heeft hij het voorrecht gehad om samen te werken met een diverse reeks artiesten, waaronder de befaamde Karin Bloemen, de populaire band Bløf, en het cabaretduo Yentl en de Boer. Zijn veelzijdigheid en muzikaliteit komen in al deze samenwerkingen tot uiting, wat zijn waarde als muzikant benadrukt.
Naast zijn werk met het Zeeuws Orkest, is Sep ook een actieve freelance hoornist. Zijn freelance werk brengt hem naar verschillende locaties in Nederland, waar hij zijn expertise en passie voor muziek deelt met een breed publiek.
Als toegewijde hoorndocent inspireert Sep de volgende generatie muzikanten. Hij geeft muzieklessen bij Phoenix Cultuur in Meierijstad en speelt een belangrijke rol in de muzikale ontwikkeling van zijn leerlingen. Bovendien leidt hij verschillende ensembles als dirigent, waarbij hij zijn diepgaande kennis en liefde voor muziek overdraagt.
Daarnaast geeft Sep kunstlessen in het primair onderwijs binnen de CHV Academy, Circle of Talent. Hier brengt hij kinderen in aanraking met muziek en kunst, en helpt hij hen hun creatieve talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
Sep Otten is niet alleen een getalenteerde muzikant, maar ook een bevlogen leraar en dirigent, die zijn passie voor muziek op vele manieren weet te delen. Zijn bijdrage aan de muziekwereld en zijn betrokkenheid bij de gemeenschap maken hem een waardevol lid van het team bij Phoenix Cultuur.

Myriam Simons
Bij Myriam Simons draait alles om beeldende kunst en educatie. Met een rijke achtergrond als videokunstenaar, auteur bij speelfilms en consulent/docent in de beeldende en audiovisuele kunsten, heeft ze in Rotterdam indrukwekkende museale en audiovisuele educatieve projecten ontwikkeld. Toch riep Brabant haar terug naar haar roots in Veghel.
Bij Phoenix Cultuur werkt Myriam als coördinator beeldend samen met professionele kunstenaars aan het opzetten van het beeldende programma. Ze organiseert projecten, cursussen, workshops én exposities. “Het combineren van je handen, hoofd én hart in wat je maakt, dat is pure magie,” vertelt ze enthousiast. “De essentie van kunst is dat het je laat gloeien, glanzen en stralen.”
De kracht en kwaliteit van de beeldende afdeling ligt niet alleen in de veelzijdige werkplaatsen en ateliers, zoals de siersmederij, beeldhouwwerkplaats, keramiekwerkplaats, fashionatelier, doka en fotografiestudio, maar vooral ook in de expertise van de kunstenaars die lesgeven. “Onze docenten zijn echte specialisten in hun vak,” legt Myriam uit. “Ze delen hun kennis en kunde met cursisten die in hun vrije tijd aan actieve kunstbeoefening doen. Voor mij is het de kunst om gestructureerde chaos te brengen in een chaotische structuur – en dat werkt!”
De inspirerende werkplaatsen op CHV Noordkade bieden niet alleen ruimte om te creëren, maar ook om werk in de Cultuurfabriek te exposeren. Myriam is ervan overtuigd dat amateurkunstenaars een belangrijk podium verdienen. “Amateur is eigenlijk een prachtig woord,” zegt ze. “Het komt van het Franse ‘amoureux’, wat liefhebber betekent. Sommige liefhebbers hebben al jaren ervaring en geen lessen meer nodig, maar juist het werken in een groep zorgt vaak voor nieuwe inspiratie.”
Met haar enthousiasme wil Myriam mensen in Meierijstad aansporen om hun creativiteit te ontdekken en expressie te geven aan wat hen bezighoudt. “Het gaat erom dat kunstenaars voldoening en plezier halen uit wat ze doen,” besluit ze. “Dat is waar het voor mij allemaal om draait.”

Senna Smits
Toen ik zelf voor de eerste keer de muziekschool binnen liep, was ik acht jaar oud. Het geluid van de cello kende ik uit klassieke muziek die thuis of in de auto geluisterd werd. Maar de eerste prachtige klanken die mijn cellodocente mij liet horen, bezorgden me kippenvel en een glimlach die niet meer van mijn gezicht verdween. Ik was meteen verkocht! Mijn eerste streken waren natuurlijk van een heel andere kwaliteit, maar al gauw kreeg ik de smaak te pakken.
Na tien jaar les op de muziekschool ben ik begonnen aan het conservatorium in Tilburg, waar ik op dit moment nog studeer bij Paul Uyterlinde. Ik vind het leuk om mijn studie te combineren met lesgeven.
Van jongs af aan speel ik in verschillende ensembles en orkesten en dat is echt iets wat ik (nog steeds) heel graag doe. Samenspel verbindt en verrijkt. Mijn passie voor muziek is groot en het is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Deze passie deel ik graag met anderen en hoop dit met mijn manier van lesgeven over te dragen. Of het stuk nu melancholisch is of juist heel vrolijk: het bespelen van de cello is altijd een feestje, iedere keer weer. Ik vind het heel belangrijk dat dat ook zo blijft. Iedereen is anders (gelukkig maar) en samen vinden we voor jou de beste weg naar je muzikale bestemming.

Stan van Rixtel
Stan van Rixtel is een gepassioneerde slagwerkdocent bij Phoenix Cultuur. Met zijn rijke ervaring en liefde voor muziek inspireert hij zijn leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Stan geeft les in een breed scala aan percussie-instrumenten zoals shaker, tamboerijn, conga’s en bongo’s.
Stan begon zijn muzikale reis op jonge leeftijd, geïnspireerd door zijn vader. Hij ontwikkelde zijn talent verder bij de harmonie en het conservatorium in Tilburg, waar hij afstudeerde als klassiek slagwerker. Tegenwoordig speelt hij ook pop, rock, en Afrikaanse en Cubaanse muziek, wat zijn lessen een unieke invalshoek geeft.
Bij Phoenix Cultuur biedt Stan diverse lesvormen aan, van wekelijkse lessen tot flexibele opfrislessen en ensembles. Zijn persoonlijke aanpak helpt elke leerling om hun muzikale doelen te bereiken, met aandacht voor zowel techniek als muzikaliteit.
Naast zijn werk als docent speelt Stan in de band ‘Tribute to Toto’, bekend van het SBS6-programma ‘The Tribute: Battle of the Bands’. Hoewel dit een spannend avontuur is, blijft zijn grootste passie het lesgeven en het delen van zijn liefde voor muziek.
Wil je meer weten over de muzieklessen van Stan van Rixtel? Neem contact op met Phoenix Cultuur en ontdek de mogelijkheden!

Thimo van Feggelen
Ik geef bij Phoenix Cultuur de Breakdance cursus. Mijn break carrière begon toen ik 8 jaar was. Het is een grote passie geworden waar ik tot op de dag van vandaag nog mee bezig ben. Toen ik wat ouder werd begon ik serieuzer te trainen voor battles. Een paar van deze battles heb ik ook gewonnen individueel (1vs1) maar ook samen met mijn crew Cypherkids.
Het lesgeven heb ik geleerd van mijn trainers. Ik ging vaak mee naar hun breakdance lessen waar ik hun assisteerde bij het lesgeven en zo leerde hoe je dit het beste kunt doen. Hierdoor nam ik vervolgens een paar lessen van mijn trainers over en doe dit nog steeds met veel plezier. Hiernaast heb ik ook nog de cursus Citytrainer Urban afgerond waar je het een en ander leerde over organiseren, presenteren en instrueren.
Ik vind het leukste om de leerlingen dingen bij te leren en te motiveren. Zodat iedereen zijn eigen stijl kan ontwikkelen.
wil je nog wat vragen?
Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!