Andrea Pieper

Andrea Pieper

Viool docent

"In 1999 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium van Maastricht, waar ik les heb gehad van Robert Szreder. In 2000 ben ik als zelfstandig viooldocente begonnen. Spoedig daarna ben ik ook bij diverse muziekscholen les gaan geven.

Vandaag de dag geef ik les als zelfstandig viooldocente in Gennep, Schijndel, Sint Oedenrode, Vught en Veghel. Naast viool geef ik ook les op de altviool en elektrische viool. Vanaf vier jaar kan je al leren viool spelen en ik geef les in alle muziekstijlen. De viool is een strijkinstrument die je tegenwoordig in bijna alle soorten muziekstijlen kunt horen. Je hoort ze nu regelmatig in popbands (elektrische viool), in Ierse muziek (fiddle) en natuurlijk in het symfonie orkest. Maar ook bij jazzsessies zie je ze steeds meer.

Daarnaast begeleid ik twee strijkers-ensemble’s (één in Gennep en één in Veghel), treed ik regelmatig op met het Gulden Euro Trio (ook op de Contrabas) en werk ik mee aan muziekprojecten. In mijn vrije tijd speel ik naast de viool ook graag piano, cello, contrabas en gitaar.

Anne-Sofie van der Weijden

Anne-Sofie van der Weijden

Theater docent

"In 2015 ben ik afgestudeerd als docent theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArtEZ). Na mijn studie heb ik eerst een aantal jaar als regieassistent gewerkt in Amsterdam bij onder andere Orkater en Bos Theaterproducties. Daarna ben ik zelf les gaan geven en mijn eigen producties gaan maken op verschillende plekken door het land.
Sinds 2018 woon ik in Veghel en heb ik verschillende vaste plekken waar ik voorstellingen maak. De leeftijden waar ik mee werk variëren enorm en mijn oudste cursist is 95 jaar oud. Het is leuk om te zien hoe elke leeftijdsgroep anders omgaat met theater en hoe iedereen op zijn/haar eigen manier geniet van het toneelspelen. Ik ben een groot liefhebber van teksttheater en het allermeest houd ik van een frisse of gewaagde bewerking van een toneelklassieker. In mijn vrije tijd treed ik op als zangeres van de band 'Bag on Wheels' waardoor ik een mooie verdeling van mijn twee passies, theater en muziek, heb kunnen maken."

Rita Baptista

Rita Baptista

Saxofoon docent

Rita komt uit Portugal waar ze haar bachelor in performance volgde in Porto bij verschillende docenten waaronder de Nederlandse saxofonist Henk van Twillert. Samen met Henk en het saxofoonensemble van Porto reisden ze elk jaar naar Nederland voor een tournee van concerten. Toen realiseerde Rita zich dat ze in Nederland wilde studeren en wonen. In 2016 begon ze aan haar Erasmusstudie in Tilburg waar ze later haar Master of Music afrondde bij Andreas van Zoelen en Ties Mellema. De eerste jaren in Nederland waren een grote golf van inspiratie en het uitproberen van zoveel verschillende kamermuziekgroepen. Als muzikant speelt ze momenteel met het Macondo Saxofoonorkest, ook een saxofoonkwartet en ontwikkelt ze nieuwe projecten met saxofoon en elektronica. Tegenwoordig werkt ze als freelancer en privédocent in Tilburg, ook bij Tiliander cultuurcentrum uit Oisterwijk en bij Phoenix Cultuur geeft ze les op verschillende locaties zoals Veghel, Sint-Oedenrode en Zijtaart.

Iedereen weet wat een saxofoon is en iedereen kan al tijdens de eerste les geluid krijgen uit een saxofoon. Dit is één van de leuke eigenschappen van dit instrument! De saxofoon is een zeer veelzijdig instrument, waarmee je verschillende muziekstijlen kunt spelen en waarmee iedereen de kans krijgt om zijn eigen stem in muziek te vinden. Kom en probeer dit prachtige instrument. 

Fieke Barten

Fieke Barten

Coördinator Cultuurkade

"Sinds 2010 werk ik met veel plezier als cultuurcoördinator. Eerst in de voormalige gemeente Sint-Oedenrode, nu in Meierijstad. Na de kunstacademie in Den Bosch en een bijscholing om les te mogen geven heb ik dat ook heel veel gedaan, o.a. kinderen- en jongerenateliers bij het Instituut Pieter Brueghel. Destijds organiseerde ik ook al projecten voor het onderwijs.

Als kunstenaar heb ik een aantal mooie grote kunstprojecten in de openbare ruimte mogen ontwikkelen en uitvoeren, waarin ook altijd het onderwijs uitgenodigd werd eraan deel te nemen. Deze projecten verbonden verschillende doelgroepen wat heel goed werkte.  

De verwondering die leerlingen ervaren als zij met kunst in aanraking komen ontroert mij keer op keer, ze daarnaast te zien groeien is heel bijzonder. Kunst in alle disciplines en ook erfgoed brengt kinderen zoveel in hun ontwikkeling! Samen met het onderwijs mee mogen denken wat bij hen aansluit qua aanbod en ook past, vormt een groot onderdeel van dit werk.

De laatste tijd ben ik binnen Cultuurkade veel bezig met het aanbod van lokaal erfgoed. Als kinderen weten hoe de plek waar ze wonen is ontstaan en hoe de gemeenschap waarin zij opgroeien is gevormd, dan zullen ze deze plek meer gaan waarderen. Dat geeft vertrouwen, houvast, zorgt dat je keuzes durft te maken en draagt bij aan het respect voor de historie en ideeën van anderen."

Berdy Maertens-Stoof

Berdy Maertens-Stoof

Dans docent

"Als klein meisje was ik altijd al volop in beweging, dus het was niet verwonderlijk dat ik op mijn vierde jaar bij de kleuter gymlessen werd aangemeld. Van een uurtje gymmen in de week groeide ik uit tot amateurwedstrijd turnster, en zelfs Brabants Kampioen in de jaren ‘80

Ik maakte op mijn 18de de overstap naar Jazzballet, Klassieke en Moderne Dans, om daarna door te stromen naar het HBO, de Rotterdamse Dansacademie.

In 1990 studeerde ik af als docente Moderne Dans & Dansexpressie en tot op de dag van vandaag geef ik dans en bewegingslessen in diverse leeftijdsgroepen.

Ik ben gespecialiseerd in het geven van lessen aan mensen met chronische bewegingsbeperking, en ben sinds 1999 eigenaar van Berdy’s Dance Fit & Health.

Ik ben als Dans & Project docent verbonden aan Phoenix Cultuur, Centrum voor Kunst en Cultuureducatie in Meierijstad en ik coördineer de Talentenklas Dans voor CHV Academy, Circle of Talent."

www.berdysdancefit.nl

Paula van den Brink

Paula van den Brink

CHV Academy docent

"Vanaf september '20 ben ik werkzaam als een van de docenten bij de CHV Academy. Ik ben nog maar net afgestudeerd, dus het is heerlijk om in een divers team terecht te komen. Het lesgeven aan kinderen is altijd al iets geweest wat mij trok, maar nu krijg ik de mogelijkheid om les te geven in één van mijn passies: muziek. Daarnaast kan ik ook veel mooie nieuwe dingen leren over andere kunstdisciplines.  

Ik geloof dat ieder kind er baat bij heeft om creatief te zijn. Bij het ene kind zal dat uitwerken tot het snel kunnen vinden tot creatieve oplossingen, het andere kind zal goed zijn in het maken van kunstwerken en nog een ander kind maakt graag een eigen stoel. Mijn taak is het zien van deze mogelijkheden en het aanwakkeren van een klein vuurtje. Hopelijk kan ik zo een bouwsteen(tje) zijn voor de toekomst van de kinderen."

Barbara Brouwer

Barbara Brouwer

Directeur, Initiatiefnemer CHV Academy

"Ik heb de mooie taak om als directeur de collega’s en organisatie van Phoenix Cultuur te mogen ondersteunen. In 2015 zijn we gestart met deze mooie organisatie en inmiddels is onze Vuurvogel groot en volwassen geworden en uitgegroeid tot the place to be voor alles op het gebied van kunstonderwijs en amateurkunst in Meierijstad. In 2017 heb ik samen met een aantal collega’s de CHV Academy, Circle of talent opgezet.

Ik heb een achtergrond in de evenementenorganisatie en communicatie, heb in verschillende werkomgevingen en branches ervaring opgedaan, maar werk nu alweer zo’n 18 jaar in de kunst- en cultuursector. Aan deze sector, kunst en cultuur, kunstonderwijs, heb ik mijn hart verloren. Ik werk bij Phoenix Cultuur met kunstprofessionals: dansers, theatermakers, musici en beeldend kunstenaars en ondersteuners, een fantastisch team. Samen zorgen we ervoor dat onze leerlingen en cursisten verspreid over onze vijf leslocaties goede lessen krijgen en daarnaast hun kunsten kunnen tonen tijdens expo’s, voorstellingen, concerten en festivals. Ik geniet volop van al dat moois en zeg weleens dat ik de mooiste baan van de wereld heb!"

Carla Teer

Carla Teer

Docent Keramiek

"Ik geef al heel wat jaren met veel liefde en overgave keramiekles in Veghel. Ook ben ik beeldend kunstenaar met als specialisatie dierfiguren, waarbij ik regelmatig handvormen en draaien combineer. Wil je meer over mij en mijn werk weten, neem dan eens een kijkje op mijn website!"

www.carlateer.nl

Caroline Teesing

Caroline Teesing

Docent Beeldhouwen

"Toen ik in 1988 begon met beeldhouwen wist ik het direct: Dit is wat ik zoek, dit is mijn weg. Nu, bijna 30 jaar later en veel kennis en ervaring rijker besef ik hoezeer het beeldend werken, het beeldhouwen mij in zijn ban heeft. Ik verbaas mij er steeds weer over hoeveel er nog te ontdekken en te leren valt. Dit maakt o.a. dat mijn kennis en liefde voor het vak zich steeds vernieuwen en ik al jaren met plezier les geef."

  • Professionele training voor meester beeldhouwer
  • Pedagogische Academie (Rudolf Steiner inspired)
  • Coach Practitioner 
  • Begon met beeldhouwen in 1988
  • Opgeleid en onderwezen door verscheidene artiesten en “artigiani” in Italië en Nederland
  • Specialisatie: beelden in steen
  • Woont en werkt als een onafhankelijk beeldhouwer in Eindhoven
  • 1998: Onderwijst beeldhouwen aan de International Summer Academy Campo dell´Altissimo in Italië
  • 2000: Onderwijst beeldhouwen bij het Utrecht Centre for the Arts(UCK)
  • 2014: Project De Cultuurkantine, Breda
  • 2015: De Kunstwerkplaats voor autisme
  • Caroline's werken kunnen gevonden worden in privé collecties in Nederland en in het buitenland.

WWW.CAROLINETEESING.COM

Daisy Roefs

Daisy Roefs

Daisy Roefs is fashion fotograaf en content creator. Toen Daisy voor het eerst een camera in haar handen kreeg, vielen alle puzzelstukjes in elkaar en wist ze dat dit de tool was waar ze altijd naar op zoek was geweest. “Een krachtige tool om verhalen mee te vertellen en de wereld om me heen vast te leggen”.

Na haar studie als documentair fotograaf aan het AKV St. Joost, is ze zichzelf  steeds meer gaan ontwikkelen binnen de fashion fotografie. Voor haar is fotografie het medium om de wereld om haar heen door ‘haar ogen’ vast te leggen, een manier om te reflecteren op de maatschappij waarin ze leeft en de tijd vast te leggen waarin we leven.  De maatschappij en tijd van nu zijn vaak terug te zien in de fashion industrie. Deze steeds bewegende en veranderende industrie, vol met statements over de maatschappij vindt ze  interessant en ze  zoekt naar manieren om de esthetiek van de fashion fotografie in te zetten voor documentaire projecten.

Artiesten en Fashion designers hebben vaak veel te zeggen over de wereld om zich heen, richten zich op deze tijd en op wat er nu afspeelt. Daarom zijn zij een grote inspiratiebron voor haar en ook haar ideale partners om mee samen te werken. Daisy werkt graag samen met deze creatieve mensen om die krachten te bundelen en verhalen te vertellen die ertoe doen!

Neem ook eens een kijkje op de website van Daisy!

www.daisyroefs.com

Darius Verheijden

Darius Verheijden

Docent siersmeden

Al van kinds af aan heeft vuur hem gefascineerd. Toen Darius 12 jaar oud was, maakte hij een vuurtje in de achtertuin en stopte hij er een staafje staal in om te kijken wat er zou gebeuren. Hij heeft dit toen met een klauwhamer en een steen als aambeeld gesmeed tot een mesje. Hij verzamelde en maakte steeds gereedschap om thuis na school te smeden. Dat werd zijn hobby en is inmiddels uitgegroeid tot zijn passie.

Toen Darius 14 jaar oud was, ging hij op zoek naar manier om het vak te leren. Hij kwam uit bij Michel Mouton, die in Brussel les gaf. Hij heeft daar de basis van het vak geleerd. Op zijn 15e kreeg hij een stageplek bij Smederij van de Helm, waar hij kon smeden voor klanten. Hij leerde hoe een smederij er als bedrijf uit ziet en hij mocht mee naar smeed-evenementen. Op 16-jarige leeftijd verhuisde het gezin en kreeg Darius de mogelijkheid om groter materiaal aan huis te gaan smeden, met een zelfgemaakte veerhamer. Toen Darius 17 jaar oud was zei Michel Mouton tegen hem "Als je echt in dit vak verder wilt leren, zou ik bij Jos de Graaf in de leer gaan". Zo gezegd, zo gedaan. Jos heeft Darius' basiskennis aangescherpt, hem leren tekenen  en ontwerpen, vakgeschiedenis gegeven en ook veel nieuwe technieken geleerd. Tot op heden leert hij nog steeds veel van Jos. Via Jos kreeg Darius op zijn 18de een stageplek bij Thomas Hochstäd (een meestersmid in Ybbsitz, Oostenrijk). Hier mocht Darius meewerken aan onder andere een 3 meter hoge boomsculptuur. Daarnaast heeft hij ontzettend veel geleerd over smeedcultuur, ontwerpen, modern smeedwerk en werkprocessen in een bedrijfssmederij. Op 19-jarige leeftijd vroegen Jos de Graaf en Phoenix Cultuur hem of hij ook les wilde geven in de siersmederij op de Noordkade, en die kans nam hij met beide handen aan. Aan huis is Darius Verheijden zijn eigen smederij begonnen, en hiermee werd smeden zijn fulltime baan. 

Meer weten? Neem contact op met Darius via tel. 06-10551335

Dorien Nieuwint

Dorien Nieuwint

CHV Academy docent, Ensemble begeleider, Accordeon docent

"Muziek, inspiratie, muzikant, (speciaal) onderwijs, dirigent, workshops, Ierse muziek, consulent…Een paar woorden die bij mij en mijn bedrijfje passen.

Bij Phoenix Cultuur ben ik accordeondocent, kunstdocent voor de CHV Academy, Circle of Talent en daarnaast begeleid ik Ut Gu Nie Vaneiges, een groepje muzikanten met een verstandelijke beperking. Anderen motiveren om muziek te maken is ontzettend leuk om te doen, maar van zelf muziek maken kan ik ook erg genieten. Ik speel in twee bands: Jigsaw en The Beggars’ Clan. We spelen Ierse muziek, ik speel daar accordeon en ik zing. Met accordeon spelen ben ik als klein meisje begonnen. Later kwamen daar piano, gitaar, dwarsfluit, trombone, harp, viool, ukelele en whistle bij. Ik hou van variatie! Daarnaast ben ik actief als koordirigent en leid ik 2 'speciale orkestjes' in Uden. 

Tijdens de lockdown ben ik digitale lessen gaan maken en me gaan verdiepen in het editen van filmpjes en maken van websites. De resultaten hiervan zijn te vinden op mijn website."

WWW.NIEUWINT.NET

Marcel van Dorst

Marcel van Dorst

Gitaar docent

"Ik geef al jaren met veel plezier gitaarles. Gitaar spelen heeft alles met gevoel en gehoor te maken, het heeft daarom geen zin om het hoofd meteen vol te stoppen met theorie. Sterker nog, het werkt eerder belemmerend. Geen enkele gitaarles is hetzelfde, de gitaarlessen worden op maat gemaakt, kortom je leert spelen wat jij leuk vindt en wat jou verder helpt. Naast het lesgeven ben ik ook muzikant in verschillende bands en schrijver/uitgever van verschillende gitaarboeken zoals GuitarTrain: een populaire gitaarmethode die in heel europa gebruikt wordt."

www.gitaarleseindhoven.nl

Susanne Dumoulin

Susanne Dumoulin

Coördinator Cultuurkade

Als je terug denkt aan je schooltijd, wat zijn dan de dingen die je je herinnert? Vaak zijn dat de bijzondere ervaringen, zoals een voorstelling of museumbezoek. Bij een confrontatie met kunst kan er ineens een hele andere wereld voor je open gaan. Het kan je blik op de wereld om je heen veranderen of je ontdekt een talent bij jezelf. En precies die ervaring is het, waarom Susanne zo enthousiast is over haar werk bij Cultuurkade.

Susanne is opgeleid als ontwerper en docent beeldende vorming. Gaande weg haar loopbaan ontdekte ze haar passie voor cultuureducatie onder schooltijd. Inmiddels werkt ze al weer bijna 10 jaar bij Cultuurkade, daar legt ze verbindingen tussen scholen en culturele instellingen en/of kunstenaars. Ze adviseert scholen op maat en ondersteunt hen bij het kiezen van kunst en culturele activiteiten voor de leerlingen.

Bas van Dun

Bas van Dun

Trompet docent

"Ik ben verbonden bij Phoenix Cultuur als bigbandleider van Bigband Schijndel en Fanjazztic Bigband, en ben daarnaast ook trompetdocent. Als bigbandleider krijg ik altijd veel energie en voldoening als ingestudeerde stukken tijdens een optreden goed, gedreven en gepassioneerd worden uitgevoerd. Dat heeft dan weer zijn weerslag op het publiek, het orkest en mijzelf. Verder is het super om te zien en te horen als mensen uit de bigband improvisatorisch uit hun bol gaan. Als trompetdocent vind ik het belangrijk dat kinderen en volwassenen het trompetspel goed leren beheersen, maar altijd in combinatie met speelplezier. Voordeel in mijn geval is dat ik voorafgaand aan een afgeronde conservatoriumopleiding ook een PABO-opleiding heb gedaan waardoor je onderwijskundige zaken en pedagogische aspecten meer diepgang kunt geven."

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag