Andrea Pieper

Andrea Pieper

Viool docent

"In 1999 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium van Maastricht, waar ik les heb gehad van Robert Szreder. In 2000 ben ik als zelfstandig viooldocente begonnen. Spoedig daarna ben ik ook bij diverse muziekscholen les gaan geven.

Vandaag de dag geef ik les als zelfstandig viooldocente in Gennep, Schijndel, Sint Oedenrode, Vught en Veghel. Naast viool geef ik ook les op de altviool en elektrische viool. Vanaf vier jaar kan je al leren viool spelen en ik geef les in alle muziekstijlen. De viool is een strijkinstrument die je tegenwoordig in bijna alle soorten muziekstijlen kunt horen. Je hoort ze nu regelmatig in popbands (elektrische viool), in Ierse muziek (fiddle) en natuurlijk in het symfonie orkest. Maar ook bij jazzsessies zie je ze steeds meer.

Daarnaast begeleid ik twee strijkers-ensemble’s (één in Gennep en één in Veghel), treed ik regelmatig op met het Gulden Euro Trio (ook op de Contrabas) en werk ik mee aan muziekprojecten. In mijn vrije tijd speel ik naast de viool ook graag piano, cello, contrabas en gitaar.

Anjo Brohm

Annabelle Morvan

Annabelle Morvan

Theater docent

Anne-Sofie van der Weijden

Fieke Barten

Fieke Barten

Coördinator Cultuurkade

"Sinds 2010 werk ik met veel plezier als cultuurcoördinator. Eerst in de voormalige gemeente Sint-Oedenrode, nu in Meierijstad. Na de kunstacademie in Den Bosch en een bijscholing om les te mogen geven heb ik dat ook heel veel gedaan, o.a. kinderen- en jongerenateliers bij het Instituut Pieter Brueghel. Destijds organiseerde ik ook al projecten voor het onderwijs.

Als kunstenaar heb ik een aantal mooie grote kunstprojecten in de openbare ruimte mogen ontwikkelen en uitvoeren, waarin ook altijd het onderwijs uitgenodigd werd eraan deel te nemen. Deze projecten verbonden verschillende doelgroepen wat heel goed werkte.  

De verwondering die leerlingen ervaren als zij met kunst in aanraking komen ontroert mij keer op keer, ze daarnaast te zien groeien is heel bijzonder. Kunst in alle disciplines en ook erfgoed brengt kinderen zoveel in hun ontwikkeling! Samen met het onderwijs mee mogen denken wat bij hen aansluit qua aanbod en ook past, vormt een groot onderdeel van dit werk.

De laatste tijd ben ik binnen Cultuurkade veel bezig met het aanbod van lokaal erfgoed. Als kinderen weten hoe de plek waar ze wonen is ontstaan en hoe de gemeenschap waarin zij opgroeien is gevormd, dan zullen ze deze plek meer gaan waarderen. Dat geeft vertrouwen, houvast, zorgt dat je keuzes durft te maken en draagt bij aan het respect voor de historie en ideeën van anderen."

Berdy Maertens-Stoof

Berdy Maertens-Stoof

Dans docent

"Als klein meisje was ik altijd al volop in beweging, dus het was niet verwonderlijk dat ik op mijn vierde jaar bij de kleuter gymlessen werd aangemeld. Van een uurtje gymmen in de week groeide ik uit tot amateurwedstrijd turnster, en zelfs Brabants Kampioen in de jaren ‘80

Ik maakte op mijn 18de de overstap naar Jazzballet, Klassieke en Moderne Dans, om daarna door te stromen naar het HBO, de Rotterdamse Dansacademie.

In 1990 studeerde ik af als docente Moderne Dans & Dansexpressie en tot op de dag van vandaag geef ik dans en bewegingslessen in diverse leeftijdsgroepen.

Ik ben gespecialiseerd in het geven van lessen aan mensen met chronische bewegingsbeperking, en ben sinds 1999 eigenaar van Berdy’s Dance Fit & Health.

Ik ben als Dans & Project docent verbonden aan Phoenix Cultuur, Centrum voor Kunst en Cultuureducatie in Meierijstad en ik coördineer de Talentenklas Dans voor CHV Academy, Circle of Talent."

www.berdysdancefit.nl

Diana Bokje

Diana Bokje

Docent Fotografie

"Ik geef fotografen het gereedschap en de inspiratie om hun fotografie visie, creativiteit en zeggingskracht te ontwikkelen zodat zij anderen kunnen raken met hun foto's.

Opgegroeid in een fotografennest kreeg ik mijn eerste camera op mijn vierde verjaardag. Het fotograferen zit dus in mijn bloed. Wat mij blijft boeien in de fotografie is de grote verscheidenheid aan beelden. Van prachtige esthetische beelden tot rauwe prikkelende foto’s en soms ongrijpbare verbeeldingen van de werkelijkheid. In mijn foto’s zitten vaak meerdere lagen waardoor het niet altijd direct duidelijk is waarnaar je kijkt. Zowel vorm als inhoud spelen een grote rol in mijn fotografie. Het doel is prikkelende beelden te creëren die de kijker inspireren anders te kijken."

www.bokje.com

Paula van den Brink

Paula van den Brink

CHV Academy docent

"Vanaf september '20 ben ik werkzaam als een van de docenten bij de CHV Academy. Ik ben nog maar net afgestudeerd, dus het is heerlijk om in een divers team terecht te komen. Het lesgeven aan kinderen is altijd al iets geweest wat mij trok, maar nu krijg ik de mogelijkheid om les te geven in één van mijn passies: muziek. Daarnaast kan ik ook veel mooie nieuwe dingen leren over andere kunstdisciplines.  

Ik geloof dat ieder kind er baat bij heeft om creatief te zijn. Bij het ene kind zal dat uitwerken tot het snel kunnen vinden tot creatieve oplossingen, het andere kind zal goed zijn in het maken van kunstwerken en nog een ander kind maakt graag een eigen stoel. Mijn taak is het zien van deze mogelijkheden en het aanwakkeren van een klein vuurtje. Hopelijk kan ik zo een bouwsteen(tje) zijn voor de toekomst van de kinderen."

Barbara Brouwer

Barbara Brouwer

Directeur, Initiatiefnemer CHV Academy

"Ik heb de mooie taak om als directeur de collega’s en organisatie van Phoenix Cultuur te mogen ondersteunen. In 2015 zijn we gestart met deze mooie organisatie en inmiddels is onze Vuurvogel groot en volwassen geworden en uitgegroeid tot the place to be voor alles op het gebied van kunstonderwijs en amateurkunst in Meierijstad. In 2017 heb ik samen met een aantal collega’s de CHV Academy, Circle of talent opgezet.

Ik heb een achtergrond in de evenementenorganisatie en communicatie, heb in verschillende werkomgevingen en branches ervaring opgedaan, maar werk nu alweer zo’n 18 jaar in de kunst- en cultuursector. Aan deze sector, kunst en cultuur, kunstonderwijs, heb ik mijn hart verloren. Ik werk bij Phoenix Cultuur met kunstprofessionals: dansers, theatermakers, musici en beeldend kunstenaars en ondersteuners, een fantastisch team. Samen zorgen we ervoor dat onze leerlingen en cursisten verspreid over onze vijf leslocaties goede lessen krijgen en daarnaast hun kunsten kunnen tonen tijdens expo’s, voorstellingen, concerten en festivals. Ik geniet volop van al dat moois en zeg weleens dat ik de mooiste baan van de wereld heb!"

Caren van Herwaarden

Caren van Herwaarden

Docent Tekenen en Schilderen

Als kind wilde Van Herwaarden een röntgenbril om dwars door de kleren en de huid van anderen heen te kijken. Hoe ze zichzelf en anderen ervoer, kon ze maar moeilijk rijmen met de spieren, organen, botten en bloed waaruit we zijn opgebouwd. Het is een manier van kijken die Van Herwaarden nog steeds eigen is en in haar werk een grote rol speelt: hoe verhouden we ons als denkend en voelend wezen tot ons stoffelijke, feilbare lichaam en het lichaam van anderen? 

Anatomische collectie

Na de academie kreeg ze toegang tot de natuurhistorische en anatomische collecties van de Leidse Universiteit, daar tekende ze het menselijk lichaam in talloze variaties van kracht, ontbinding en verval. Ze kon er letterlijk dóór de huid heen kijken. Dit intensieve onderzoek vormt de basis van haar werk. 

Het verstandige lichaam

Ons lichaam wordt gedreven door gevoelens zoals angst, verlangen, verzet en overgave: driften en emoties die zowel een louterende als ontwrichtende functie in het leven hebben. Het geheugen en de intelligentie huizen niet uitsluitend in het brein. Ook het lichaam, de huid en spieren herbergen herinneringen. Ervaringen zetten zich in het lichaam vast: in het lichaamsgeheugen. Tactiele, zintuiglijke ervaringen zijn belangrijk om wezenlijk contact tussen mensen mogelijk te maken. Ze zijn essentieel om lichaamstaal te duiden, om nuance, agressie, toenadering of afwijzing te lezen.

www.cvanherwaarden.nl

 

Carla Teer

Carla Teer

Docent Keramiek

"Ik geef al heel wat jaren met veel liefde en overgave keramiekles in Veghel. Ook ben ik beeldend kunstenaar met als specialisatie dierfiguren, waarbij ik regelmatig handvormen en draaien combineer. Wil je meer over mij en mijn werk weten, neem dan eens een kijkje op mijn website!"

www.carlateer.nl

Caroline Teesing

Caroline Teesing

Docent Beeldhouwen

"Toen ik in 1988 begon met beeldhouwen wist ik het direct: Dit is wat ik zoek, dit is mijn weg. Nu, bijna 30 jaar later en veel kennis en ervaring rijker besef ik hoezeer het beeldend werken, het beeldhouwen mij in zijn ban heeft. Ik verbaas mij er steeds weer over hoeveel er nog te ontdekken en te leren valt. Dit maakt o.a. dat mijn kennis en liefde voor het vak zich steeds vernieuwen en ik al jaren met plezier les geef."

 • Professionele training voor meester beeldhouwer
 • Pedagogische Academie (Rudolf Steiner inspired)
 • Coach Practitioner 
 • Begon met beeldhouwen in 1988
 • Opgeleid en onderwezen door verscheidene artiesten en “artigiani” in Italië en Nederland
 • Specialisatie: beelden in steen
 • Woont en werkt als een onafhankelijk beeldhouwer in Eindhoven
 • 1998: Onderwijst beeldhouwen aan de International Summer Academy Campo dell´Altissimo in Italië
 • 2000: Onderwijst beeldhouwen bij het Utrecht Centre for the Arts(UCK)
 • 2014: Project De Cultuurkantine, Breda
 • 2015: De Kunstwerkplaats voor autisme
 • Caroline's werken kunnen gevonden worden in privé collecties in Nederland en in het buitenland.

WWW.CAROLINETEESING.COM

Cécil Breuer-van den Dungen

Cécil Breuer-van den Dungen

Accordeon docent

"Toen ik 4 jaar oud was, haalde mijn moeder haar accordeon tevoorschijn en speelde ze daar wat op en vanaf dat moment wist ik dat ik accordeon wilde leren spelen. Ik ben op 7-jarige leeftijd begonnen met accordeonlessen op de Veghelse Muziekschool. Het instrument is mij altijd enorm blijven boeien en zo heb ik er uiteindelijk mijn beroep van gemaakt door de opleiding aan het Fontys Conservatorium in Tilburg te volgen. Het allermooiste van het instrument is dat het zo’n compleet instrument is. Je kunt er alle muziekstijlen op spelen en je hebt ‘je eigen orkest’ op schoot, omdat je ook jezelf leert te begeleiden. De leeftijden lopen van 6 jaar tot 75 jaar en voor ieder is er wel een geschikte muzieksoort. Er is binnen de muziekschool ook een accordeonorkest, Torkest, dus dit is ook een mooie aanvulling in samenspel op de accordeonlessen. Als je al accordeon speelt kun je er ook voor kiezen om alleen in Torkest te gaan spelen. Laat mij jou ook enthousiasmeren en volg een gratis proefles!

WWW.ACCORDEONLES.NET

 

Danielle van de Griendt

Danielle van de Griendt

Musical docent

“Verhalen vertellen is altijd een passie van me geweest. Mensen ontroeren, verbazen, blij maken of helpen. Iemand meenemen in een andere wereld en even de wereld doen vergeten. Er is geen mooiere manier dan mensen jouw verhaal te vertellen met video’s. Beeld versterkt de boodschap. Je kan vertellen wat woorden niet kunnen zeggen. Beelden kunnen je ontroeren, intrigeren, informeren en zelfs iets leren. Mijn uitdaging is om middels presentatie en het maken van beelden, het verhaal zo goed mogelijk over te brengen op de kijker.”

 • 2019 It’s not all about Rudolph – Vertelster
 • 2019 tot heden - Contentcreator Efteling Kids Radio – Camera, editor en presentatie
 • 2019 Make-it Jazz Festival – Camera, editor
 • 2019 tot heden - heden Leden Service Zuidzorg – Script, camera, editor, presentatie 
 • 2019 tot heden - Leermodule-ROC – Presentatie
 • 2018 tot heden - Vlogs Top 1 Toys – Vlogger, Presentatrice,Editor 
 • 2018 / 2019 Video’s Elsevier – Presentatie 
 • 2018 Memories&Dreams – Liliane Fonds, Presentatie 
 • 2017 / 2018 - Go for Africa – Presentatrice, vlogger, editor 
 • 2018 RTL/Telekids – Presentatrice, actrice
 • 2017 tot heden - Efteling Kids Radio – DJ 
 • 2013 tot 2019 - Raak! – Presentatrice, actrice, vlogger,actrice, zangeres 
 • 2012 tot 2016 - Boemtata Clini Clowns – Actrice.


WWW.DANIELLEVANDEGRIENDT.NL

Dorien Nieuwint

Dorien Nieuwint

CHV Academy docent, Ensemble begeleider

"Muziek, inspiratie, muzikant, (speciaal) onderwijs, dirigent, workshops, Ierse muziek, consulent…Een paar woorden die bij mij en mijn bedrijfje passen.

Bij Phoenix Cultuur ben ik kunstdocent voor de CHV Academy, Circle of Talent en daarnaast begeleid ik Ut Gu Nie Vaneiges, een groepje muzikanten met een verstandelijke beperking. Anderen motiveren om muziek te maken is ontzettend leuk om te doen, maar van zelf muziek maken kan ik ook erg genieten. Ik speel in twee bands: Jigsaw en The Beggars’ Clan. We spelen Ierse muziek, ik speel daar accordeon en ik zing. Met accordeon spelen ben ik als klein meisje begonnen. Later kwamen daar piano, gitaar, dwarsfluit, trombone, harp, viool, ukelele en whistle bij. Ik hou van variatie! Dirigeren vind ik ook erg leuk om te doen maar ben daarmee op het moment niet bezig. In de toekomst komt er vast weer iets op m’n pad.

Tijdens de lockdown ben ik digitale lessen gaan maken en me gaan verdiepen in het editen van filmpjes en maken van websites. De resultaten hiervan zijn te vinden op mijn website."

WWW.NIEUWINT.NET

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag