Susanne Dumoulin

Susanne Dumoulin

Coördinator Cultuurkade

Als je terug denkt aan je schooltijd, wat zijn dan de dingen die je je herinnert? Vaak zijn dat de bijzondere ervaringen, zoals een voorstelling of museumbezoek. Bij een confrontatie met kunst kan er ineens een hele andere wereld voor je open gaan. Het kan je blik op de wereld om je heen veranderen of je ontdekt een talent bij jezelf. En precies die ervaring is het, waarom Susanne zo enthousiast is over haar werk bij Cultuurkade.

Susanne is opgeleid als ontwerper en docent beeldende vorming. Gaande weg haar loopbaan ontdekte ze haar passie voor cultuureducatie onder schooltijd. Inmiddels werkt ze al weer bijna 10 jaar bij Cultuurkade, daar legt ze verbindingen tussen scholen en culturele instellingen en/of kunstenaars. Ze adviseert scholen op maat en ondersteunt hen bij het kiezen van kunst en culturele activiteiten voor de leerlingen.

Bas van Dun

Bas van Dun

Trompet docent

"Ik ben verbonden bij Phoenix Cultuur als bigbandleider van Bigband Schijndel en Fanjazztic Bigband, en ben daarnaast ook trompetdocent. Als bigbandleider krijg ik altijd veel energie en voldoening als ingestudeerde stukken tijdens een optreden goed, gedreven en gepassioneerd worden uitgevoerd. Dat heeft dan weer zijn weerslag op het publiek, het orkest en mijzelf. Verder is het super om te zien en te horen als mensen uit de bigband improvisatorisch uit hun bol gaan. Als trompetdocent vind ik het belangrijk dat kinderen en volwassenen het trompetspel goed leren beheersen, maar altijd in combinatie met speelplezier. Voordeel in mijn geval is dat ik voorafgaand aan een afgeronde conservatoriumopleiding ook een PABO-opleiding heb gedaan waardoor je onderwijskundige zaken en pedagogische aspecten meer diepgang kunt geven."

Elmira van Maris

Elmira van Maris

Dans docent

"Ik kom uit Oezbekistan (een deel van de Sovjet Unie) en toen ik 6 jaar oud was kreeg ik mijn eerste danslessen. Wat maakte me dat gelukkig! Naast dansles volgde ik ook zeven jaar lang pianolessen, theorie, muziekliteratuur en koorlessen. Uiteindelijk viel ik toch echt voor ballet.

Nadat ik het Pedagogische College diploma had gehaald ging ik naar de Dansacademie en ben ik opgeleid als professioneel dansdocent. In mijn geboorteland Oezbekistan en andere landen heb ik veel optredens gedaan. Nadat ik ben getrouwd met mijn Nederlandse “prins” ging  ik als dansdocent in Nederland aan de slag. Ik geef al sinds 2004 (dus 17 jaar) klassieke dans in Schijndel. Mijn balletlessen geef ik volgens de Russische methode "vaganova". Deze methode wordt ook op de Nederlandse ballet- en dansacademies gehanteerd. De lessen zijn geschikt van jong tot oud, cursisten worden ingedeeld naar leeftijd en niveau. Elke twee jaar geef ik een spectaculaire dansvoorstelling. De afgelopen jaren heb ik de voorstellingen: Zeemeermin, Assepoester, zwanenmeer, 12 Dansende prinsessen, Peter pan en Belle en het Beest‘ uitgevoerd.

Ik ga elke met plezier naar mijn werk en ik verwacht nog veel leuke jaren bij Phoenix Cultuur. Kom jij ook bij mij dansen?

Eva de Man

Eva de Man

Docent Tekenatelier (kinderen)

"Ik ben beeldend docent en beeldend therapeut. Wonen doe ik in het prachtige culturele s'-Hertogenbosch. Vanaf november 2020 geef ik les bij (o.a.) de tekenateliers van Phoenix Cultuur. Toen ik een jong meisje was, volgde ik ook schilderlessen en heb er daarna mijn werk van gemaakt als kunstdocent speciaal voor kinderen. Wat ik zo bijzonder vond is dat mijn handen soms konden tekenen wat mijn hoofd niet kon vertellen; nieuwe verhalen maken vol fantasie of juist heel echt!

Sinds 2014 geef ik vol passie, binnen verschillende scholen, kunstcentra en ateliers, les en coaching. Hierin maak ik gebruik van verschillende kunststromingen en kunstenaars van vroeger en nu. Kinderen gaan vaak huppelend de ruimte uit. Ik vind het een uitdaging om kinderen bijvoorbeeld kunstgeschiedenis bij te brengen en dit op een hedendaagse manier te doen. Kinderen worden juist graag uitgedaagd anders te denken. Naast de ‘lessen’ op school geef ik ook naschoolse kunstcursussen waarmee ik kinderen ‘voed’, die zo tot zichzelf kunnen komen. Bekijk mijn projecten op mijn website:

WWW.EVA-DE-MAN.NL

Fons Strijbosch

Fons Strijbosch

Docent Fotografie
Chelsea Foreman

Chelsea Foreman

CHV Academy docent

Na het behalen van haar bachelor -en master of music aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, is Chelsea zichzelf gaan ontwikkelen als uitvoerend jazz zangeres -en zangcoach.

"Ik mag mijzelf gelukkig prijzen met het mooiste beroep van de wereld. Vanuit mijn eigen bedrijf ‘Foreman Vocal Coaching’ begeleid ik projecten, geef ik privé zangles, auditietrainingen, workshops en masterclasses. Ik ben sinds 2018 ook werkzaam bij Phoenix Cultuur voor de CHV Academy. Zo kan ik mijn passie voor muziek en zang ook overbrengen op de nieuwe generatie, hoe leuk is dat?! Ik werk er met heel veel plezier en leer elke dag weer bij! Verder ligt mijn hart ook bij de uitvoerende kant van het beroep. Ik zing het liefste jazz-, pop-, blues- en soulmuziek en treed nog regelmatig op in verschillende formaties voor verschillende gelegenheden."

www.chelseaforeman.nl

Giovanni Dalessi

Giovanni Dalessi

Docent Tekenen en Schilderen

Giovanni Dalessi (Eindhoven, 1964) behoort ontegenzeggelijk tot het bovensegment van het Nederlandse realisme. Zijn betekenisvolle werken zijn geliefd bij een groot publiek. Doordat hij binnen aloude thema’s als portret, stilleven en landschap zijn eigen persoonlijke stempel weet te drukken onderscheidt hij zich van zijn collega’s. Giovanni haalt de onderwerpen van zijn schilderijen uit zijn nabije omgeving. Zijn eigen gezin, vrouw en vijf kinderen vormen de inspiratie voor zijn werk. Hij schildert ze echter niet met de bedoeling ze zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Veel meer schildert hij de essentie van de alledaagse taferelen; uit zijn werken spreekt liefde en geborgenheid. De ongedefinieerde ruimtelijkheid, de afsnijding van zijn taferelen en bovenal het perspectief, maken de schilderijen van Dalessi sterk en boeiend. Overbodige, voor hem storende details, laat hij weg. In een ondiepe, bijna onduidelijke coulisse, geeft hij zijn voorstelling weer. Hij speelt met het platte vlak, waarbij er nauwelijks sprake is van hiërarchie tussen voor- en achtergrond. Het gevolg is dat zijn figuren en taferelen een zeer sterke expressieve kracht hebben. Als beschouwer heb je slechts een focus op het afgebeelde en wordt je door niets van het hoofdthema afgeleid.

Cindy van Groesen

Cindy van Groesen

CHV Academy coördinator en docent

"Ik ben docent en coördinator bij Phoenix Cultuur. In 1999 ben ik afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium als docent Muziek. Sindsdien geef ik elke week met heel veel plezier muziek- en kunstlessen aan kinderen in het basisonderwijs en aan mensen met een verstandelijke beperking.

Ik wist al op jonge leeftijd dat ik graag les wilde gaan geven aan kinderen en dit heb ik gecombineerd met mijn eigen grote passie, namelijk het maken van muziek. De kunstvakken zijn uitermate geschikt om binnen het onderwijs met kinderen te werken aan groepsprocessen, sociaal- emotionele ontwikkeling en creatieve skills. Daarnaast kun je er ook nog eens heel veel plezier aan beleven!

Ik ben heel erg blij dat ik naast het geven van muzieklessen ook coördinator mag zijn van een team van kunstdocenten binnen het prachtige initiatief ‘CHV Academy, Circle of Talent’. Met dit team zorgen we ervoor dat alle kinderen in Meierijstad structureel in aanraking komen met de kunstvakken. Werken met dit topteam is geweldig en fijn om te mogen doen.

Christa de Haan

Christa de Haan

Klarinet docent

Vanaf hele jonge leeftijd heeft de klarinet een magische aantrekkingskracht op Christa. Ze was 10 jaar oud en eindelijk mocht ze dit mooie instrument leren bespelen. Opgegroeid in de wereld van het harmonieorkest, studeerde ze aan het prins Claus conservatorium te Groningen. In 1995 rondde zij haar studie succesvol af. Vervolgens studeerde zij nog aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en specialisatie kamermuziek bij de Belgische klarinettist Eddy Vanoosthuyse. Al sinds haar studie geeft Christa met veel passie en enthousiasme les aan mensen van jong tot oud. Daarnaast is ze in 2015 haar eigen muziekpraktijk gestart onder de naam "Flora Musica", waar ze naast lesgeven ook een klarinetensemble dirigeert en lezingen klassieke muziek luisteren geeft. Ook pakt zij, nu haar eigen kinderen wat ouder zijn, haar uitvoerende activiteiten weer op met o.a.  Duo de Haan & van Meurs, en Trio En-Semble.

Hanneke Gommers

Hanneke Gommers

Docent Tekenen en Schilderen

"Na de Academie voor Beeldende Vorming (Tilburg, 1979-1984) heb ik altijd geschilderd, bij periodes meer of minder, maar altijd…
Ik ben gefascineerd door mijn omgeving; de natuur, dicht om mij heen, mijn interieur, maar ook mijn familie en vrienden en huisdieren die daarin figureren. Ik zie het licht dat valt op een voorwerp, een kleur die opvalt door een lichtstraaltje, een glinstering in een oppervlak, een woekering waar doorheen je iets vermoedt, schoonheid die zich aan je openbaart door het verschuiven van een voorwerp; dat zijn de motieven in mijn werk, die ik in de verf en een opeenstapeling van lagen tot uitdrukking breng. De schilderijen geven een nieuwe sensatie van het zien. Zo blijken de dingen om mij heen toch altijd minder gewoon dan je op het eerste gezicht denkt.

Naast het schilderen in eigen atelier aan huis, geef ik graag les. Ik vind het heerlijk om mijn enthousiasme over mijn vak te delen met anderen. Bovendien wist ik dat de cursus in Veghel plaats zou vinden op een een bijzonder inspirerende plek met prachtige ateliers.

INSTAGRAM.COM/HANNEKEGOMMERS

Sanja van Hees

Sanja van Hees

HR medewerker

"Ik ben de trotse HR medewerker binnen de Cultuurfabriek. Een inspirerende en dynamische omgeving met fantastische collega's, waarin ik helemaal op mijn plek als HR medewerker fladder tussen de verschillende culturele collega-organisaties. Een uitdaging gezien de verschillende cao's en het aantal collega's om mee af te stemmen, maar superleuk om bij ze allemaal betrokken te zijn!

Ik sta graag klaar voor al mijn collega's en zorg ervoor dat alles op personeelsgebied goed is geregeld. Ofwel, goed geregeld wordt, aangezien HR nog volop in ontwikkeling is binnen de Cultuurfabriek. Een creatieve klus, om de boel "op pootjes" en zichtbaar weg te zetten binnen de fabriek. Maar hierin krijg ik alle medewerking en vrijheid en volop de kans om mijzelf te ontwikkelen. Dit alles maakt mijn functie de leukste! Mocht je mij niet vinden in je toer door de fabriek? Check dan de muziekstudio's! Dikke kans dat je mij pingelend achter de piano aantreft. Een langgekoesterde droom die ik in vervulling heb laten gaan nu ik zo dicht bij het vuur zit. Inmiddels een passie die ik uitoefen binnen een omgeving die ik een ontzettend warm hart toedraag, mooier kan niet toch!?"

Tom Heintz

Tom Heintz

CHV Academy docent

"Het vermogen om jezelf in de verbeelde schoenen van een ander te verplaatsen en vanuit zijn of haar gevoelens en perspectief de wereld kunnen zien. Dat is voor mij kunst. Middels mijn werk probeer ik grip te krijgen op de absurditeiten van onze wereld. Als maker heb ik geen antwoorden maar vooral veel vragen. Deze vragen deel ik met mede-makers, leerlingen en uiteindelijk ons publiek. Onze vragen en bevragingen delen we in voorstellingen, interventies en theatrale installaties. En we dompelen het publiek onder in andere perspectieven, visies en fantasiewerelden."

www.tomheintz.eu

Maarten van den Hoven

Maarten van den Hoven

Piano docent

Maarten van den Hoven is op vroege leeftijd gestart met pianospelen en is inmiddels alweer een flink aantal jaren als pianodocent werkzaam in het muziekonderwijs. Hij heeft inmiddels vele leerlingen tot een mooi niveau mogen opleiden. Van oorsprong is hij klassiek musicus, maar door zijn interesse voor meerdere muzikale stijlen (b.v. door het leiden van popkoren en begeleiden van musicalconcerten) is hij van vele markten thuis. Maarten is professioneel pianist/begeleider en docent, maar heeft naast het technische spelelement vooral ook het sociale element en het betrokken zijn bij de leerling als één van zijn belangrijkste, sterke competenties gemaakt. Dit doet hij onder andere met veel genoegen als pianodocent bij Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel.

maarten.hoven@hotmail.com

Irene Rhemrev

Irene Rhemrev

Docent Edelsmeden

"Na de Academie voor Beelden Kunst in Tilburg en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (afdeling (edel)metalen en kunststoffen) met succes te hebben afgerond ben ik jaren als professioneel sieraadontwerper/edelsmid werkzaam geweest. Altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken en gebruikmakend van verschillende materialen en combinaties, kwam ik tot een andere toepassing van ambachtelijke technieken, vormen en thema’s.

Collecties die daaruit voortvloeiden zijn in verschillende musea en galeries in binnen- en buitenland tentoongesteld: o.a. in het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Textielmuseum in Tilburg, het Sonderjyllands Kunstmuseum in Tonder/Denemarken, Norfjeldske Kunstindustrimuseum in Trondheim/Noorwegen en het Kostmusem in Stockholm/Zweden.

Sieraden van mijn hand werden niet alleen aangekocht door liefhebbers van het moderne sieraad, maar ook door verschillende particuliere verzamelaars en musea in binnen- en buitenland. De laatste jaren ben ik als docent vooral werkzaam als docent edelsmeden bij Phoenix Cultuur. Hier draag ik met veel plezier mijn passie voor het vak alsook mijn kennis en onconventioneel manier van werken over aan anderen.

Janus Metsaars

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag