
Niek Eikelenboom
Niek Eikelenboom (1976, Asten) is een ervaren siersmid met een passie voor historisch smeedwerk en gereedschapsmeden. Na een HBO-studie (CMV) ontdekte hij zijn liefde voor smeden in het Prehistorisch Dorp. Hij volgde een opleiding bij het Pieter Brueghel Instituut en startte daarna zijn eigen siersmederij Black Oak Smederij in Schijndel. Naast het maken van smeedwerk geeft hij al jaren cursussen en workshops bij Phoenix Cultuur en demonstreert hij zijn ambacht op historische evenementen.

Peggy Bannenberg
Vanaf de middelbare school was het duidelijk: Peggy Bannenberg wilde dingen maken! Vandaar ging ze via een opleiding voor goudsmid naar de Gerrit Rietveld Academie, afdeling edelsmeden, en is sindsdien altijd in eigen beheer dingen blijven maken. Sieraden voor galeries, musea, tentoonstellingen, en vanaf 2009 bezig met 3d printen.
De werkwijze met 3d past heel goed bij haar slogan: ”het is niet moeilijk om iets duurs te maken”. Al vanaf het handwerk was het doel altijd om goed draagbare en betaalbare sieraden te maken. “Ik vind het jammer als een werkstuk alleen maar door een museum of een rijke particulier aangekocht kan worden om daarna in een depot of lade te verdwijnen. Er is niets leukers dan je sieraden ‘in het wild’ tegen te komen”. Lees meer op haar website.

Peter de Hoop
Peter de Hoop studeerde aan het Stedelijk Conservatorium van Arnhem bij Kees Blokker. Hier behaalde hij zijn masterdiploma (UM) in 1990. Tijdens zijn studie kwam hij voor het eerst in aanraking met hedendaagse muziek, onder andere door een project rondom componist Theo Loevendie. Het maakte een diepe indruk op Peter dat hij muziek speelde van een componist die hij persoonlijk kon benaderen met vragen als: "Hoe wilt u het hebben?" Deze directe manier van werken heeft sindsdien een blijvende inspiratie en motivatie voor hem gevormd.
Als freelance trombonist heeft Peter zijn talenten gedeeld met diverse orkesten, waaronder Het Brabants Orkest en Het Gelders Orkest. In 1997 trad hij toe tot Orkest de Ereprijs, een ensemble dat zich richt op moderne muziek. Daarnaast speelt hij in de ska-band The Scattered Lights en het jazz-funkkwartet Chamberfunk.
Naast zijn uitvoerende carrière is Peter een gepassioneerd docent. Hij is werkzaam bij Phoenix Cultuur in Veghel, waar hij momenteel lesgeeft aan meer dan 30 tromboneleerlingen van alle leeftijden. De combinatie van zijn rol als uitvoerend musicus en docent vindt hij ideaal. Aan de ene kant geniet hij van de uitdaging van het spelen van nieuwe muziek met Orkest de Ereprijs, terwijl hij aan de andere kant energie put uit het contact met zijn leerlingen en de uitdaging om hen enthousiast te maken voor de trombone en de muziek.
Peter de Hoop's unieke benadering van muziek en onderwijs maakt hem een onmisbare kracht binnen Phoenix Cultuur, waar hij zijn passie voor hedendaagse muziek en educatie met groot enthousiasme deelt.

Petra Thoen
Petra is een veelzijdige kunstenares. Ze heeft haar opleiding volbracht aan de Kunstacademie te Maastricht. Na jaren als textieldesigner gewerkt te hebben heeft ze de industrie verruild voor andere beeldende technieken, namelijk: keramiek, schilderen en tekenen. Petra is altijd erg nieuwsgierig naar hoe iets wordt gemaakt en krijgt er energie van om anderen dit dan weer te leren. Haar uitdaging ligt in anderen te laten ervaren hoe ze zelf hun creativiteit kunnen verbeelden, van jong tot oud. Zelf mooie, kunstzinnige dingen maken is namelijk niet alleen plezierig en ontspannend maar ook heel goed voor persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen. Want hoe trots ben je als je zelf met een mooi werk naar huis gaat waarvan je niet wist dat je het in je had!

Theo Piepenbrock
Sinds 2009 geeft Theo met veel plezier drumles op de leslocaties in Sint-Oedenrode en Schijndel. Theo: "Ik vind het heerlijk om mijn kennis en ervaring over te brengen aan mijn leerlingen. Het "moeten" oefenen mag geen straf zijn maar een plezierige bezigheid en dat probeer ik mijn leerlingen altijd mee te geven!".
Theo heeft veel ervaring als drummer, zanger (en bandleider) in verschillende bands in Nederland zoals; No Limit, Go Danza, Santa Rose, VoomAlive en de Pete Kelly Band. Er is bijna geen zaal in Nederland waar hij niet heeft gespeeld. Ook trad hij op in het buitendland (o.a. Duitsland, België en Japan) en werkte hij samen met internationaal bekende artietsen zoals Billy Preston, Imagination en Kenny G. Een aantal jaren geleden schreef hij een drumboek en methode die in Nederland, Duitsland, Belgie en Engeland is uitgebracht: "Drums in Reflexion". Naast individueel drumles, verzorgt Theo ook regelmatig workshops op scholen.

Piërre Cops
Pierre Cops volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie Voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en is opgeleid tot docent tekenen. Zijn werkzaamheden als kunstenaar bestaan voornamelijk uit schilderkunst en grafiek. Geometrische en architecturale vormen en symbolen domineren de werken van Pierre Cops.
Pierre Cops exposeerde nationaal en internationaal zowel solo als in groepsverband en is daarbij met werk vertegenwoordigd in talrijke collecties van bedrijven, instellingen, musea en particulieren. Neem een kijkje op zijn website voor meer informatie over zijn achtergrond, werk en tentoonstellingen.

Diana Pivak
Diana Pivak, geboren in 2001 in Oekraïne, begon al op jonge leeftijd haar muzikale opleiding, gedreven door haar diepe liefde voor muziek. Om haar vaardigheden verder te ontwikkelen, nam ze deel aan masterclasses in Tsjechië en Polen en won ze regelmatig prijzen op diverse festivals en wedstrijden in Oekraïne, Polen, Frankrijk en Nederland. In 2018 behaalde ze de tweede plaats tijdens het Archipel Concours in Eindhoven en werd ze uitgeroepen tot Piano Talent van Tilburg en omgeving. In november 2019 werd Diana laureaat van Classic Young Masters (CYM) en won ze de Bach Music Award. Ze ontving ook twee keer de derde prijs tijdens het Prinses Christina Concours in 's-Hertogenbosch in 2018 en in Veghel in 2019, en in 2020 behaalde ze de tweede plaats in de regionale finale van hetzelfde concours.
Op 14-jarige leeftijd werd Diana toegelaten tot de Young Musicians Academy (AMPA), waar ze tot haar 17e studeerde. In maart 2019 startte ze haar bacheloropleiding aan het conservatorium van Tilburg (AMPA) onder begeleiding van Jelena Bazova. Vanaf september 2021 zette ze haar studie voort bij Vitaly Samoshko en rondde in juni 2023 haar bacheloropleiding af, waarna ze direct begon aan haar Master of Music.
Diana heeft opgetreden in gerenommeerde zalen zoals het Muziekgebouw Eindhoven, Concertzaal Tilburg, Nuenen Theater, Kasteel Henkenshage, De Kring Roosendaal, Nieuwe Kerk Den Haag, en De Doelen Rotterdam.
Sinds haar vestiging in Nederland werkt Diana gestaag aan haar muziekcarrière. Ze heeft ook een bijzondere interesse in historische instrumenten zoals de fortepiano en het klavecimbel en is bezig haar niche binnen de muziekwereld verder te ontwikkelen en haar eigen unieke stijl te vinden.

Reinier Sinke
Reinier Sinke studeerde o.a. aan de kunstacademie in Utrecht en de Nederlandse Keramiekopleiding. Hij geeft les sinds 2009 in verschillende instellingen en het door hem opgerichte atelier Werfklei. Reinier heeft een voorliefde voor het draaien met steengoedklei en porselein, gestookt met kristalglazuur en goud. Zijn werk is o.a. te vinden bij www.werfklei.nl

Remco Spierings
Remco Spierings, geboren op 28 februari 1986 in Nistelrode, komt uit een muzikale familie waar hij al op jonge leeftijd werd blootgesteld aan muziek. Hij begon zijn muzikale reis bij Fanfare Sint Lambertus in Nistelrode en kreeg zijn eerste trompetlessen van collega trompetdocent Marc van Kessel. Na het behalen van zijn muziekdiploma's bij de vereniging, studeerde Remco aan het Artez Conservatorium in Arnhem, waar hij in 2011 zijn opleiding klassiek trompet afrondde.
Remco is momenteel werkzaam als trompetdocent voor Phoenix Cultuur in Veghel en is betrokken bij verschillende verenigingen zoals Muziekvereniging Animato Nistelrode, Brassband Sint Hubertus Herpen en Muziekvereniging OBK Erp. Naast het verzorgen van muzieklessen klein koper en theorielessen, is Remco ook dirigent van diverse opleidingsorkesten, waaronder die in Nistelrode, Erp, Zijtaart en bij Muziekvereniging Excelsior Genderen.
Met zijn rijke ervaring en passie voor muziek streeft Remco ernaar om zijn leerlingen te inspireren en te begeleiden op hun muzikale reis.

Judith Renkema
"Als bassist heb ik het geluk gehad veel te mogen optreden de afgelopen jaren, en zo heb ik in zowel Europa als de VS mogen touren. Ook heb ik een hoop platen mogen opnemen met diverse toffe artiesten en bands. Het afgelopen jaar heb ik echter gebruik gemaakt van alle vrije tijd door zelf muziek te gaan schrijven en opnemen. Ik heb een band opgericht samen met gitarist Jeroen Kant en multi-insturmentalist/producer Gino Bombrini. Dit zal ik waarschijnlijk ergens deze zomer of najaar ('21) gaan uitbrengen. Mijn eigen muziek is het beste te omschrijven als dromerig, filmisch en dansbaar.
Ik vind het lesgeven erg leuk omdat ik dan mijn passie kan overbrengen en leerlingen kan inspireren om de bassist te worden die ze willen zijn. Het gaat dan echt om de leerling zelf, en creativiteit en plezier staan altijd voorop. Verder is basgitaar het stoerste instrument wat je kunt bespelen. Je kunt met weinig noten al een band dragen, maar je kunt ook helemaal los gaan met melodieën en op speelse wijze iets toevoegen aan de muziek. Basgitaar is gewoon het coolste instrument ooit, punt."

Rens Horn
Rens Horn toont met zijn foto's intrigerende, poëtische en intieme beelden. De beelden verzamelt hij tijdens zijn vele buitenlandse reizen en roadtrips met zijn motor. Sommige afdrukken zijn gerafeld; soms zijn delen van het beeld niet ontwikkeld. Deze kwaliteiten vestigen de aandacht op het proces van het maken ervan.
Rens Horn valt op door de fantasierijke taal die hij met zijn werk ontwikkelt. Het liefst werkt hij in de donkere kamer van zijn studio met analoge technieken. Voor hem is de analoge techniek magisch. Door de negatieven en chemische processen te manipuleren, experimenteert hij met de grenzen van de analoge technologie. Hij werkt met verschillende soorten fotopapier, soms zeer zeldzaam papier, en bewerkt de foto's in de donkere kamer om opmerkelijke resultaten te bereiken. Elke foto is een werk op zich. Dit maakproces is ook terug te zien in de lijsten die hij vaak maakt met gevonden hout. Na het ontwikkelen van de foto voegt hij teksten, krantenknipsels of postzegels toe. Deze teksten zijn van bekende schrijvers en geleerden en benadrukken de poëzie van het beeld; ze creëren een ruimte om na te denken en voegen verschillende betekenissen toe aan het beeld. Maar, benadrukt hij, uiteindelijk is kijken het allerbelangrijkste. Bekijk meer werk van Rens op zijn website.

Rick Hooijberg
Rick noemt zichzelf culturele veelvraat. Door de jaren heen heeft hij een breed spectrum aan activiteiten en kwaliteiten opgebouwd. Zijn achtergrond als theaterdocent en producent maken hem een graag geziene tafelgenoot bij de ontwikkeling van nieuwe concepten. Zijn nieuwsgierige en coachende houding helpen leerkrachten en vakdocenten verder in de ontwikkeling van hun kwaliteiten. Daarnaast werkt Rick als regisseur en showcaller voor theatergroepen en bedrijven.
Momenteel staat Rick als teaching-artist voor de groep in het voortgezet onderwijs (voor de CHV Academy) waarmee hij met zijn aanstekelijk enthousiasme zelfs de meest vastgeroeste docent of leerling meekrijgt.
Wil je alle projecten van Rick volgen? Dat kan via zijn website.

Rita van der Laan
Al vanaf mijn 2e jaar is mijn passie tekenen en schilderen! Daarom ben ik diverse kunstopleidingen (tekenen, schilderen, textiele werkvormen en mode) gaan volgen, zowel aan de lerarenopleiding als aan de kunstacademie. Sinds 1987 werk ik als beeldend kunstenaar in ’s-Hertogenbosch. Ook heb ik cursussen betreffende creatieve- en essentie coaching gevolgd en houd ik me tevens bezig met het restaureren van schilderijen.
Ik schilder spontaan en intuïtief. Ik heb een grote affiniteit met kleur en maak ook regelmatig gebruik van gemengde-en druktechnieken. Inspiratie doe ik op tijdens buitenlandse reizen, waar ik gegrepen word door bepaalde sferen. Ook bloemen, water en beweging (al dan niet in combinatie) zijn bronnen van inspiratie voor mij. Behalve vrij werk, maak ik ook schilderijen in opdracht, die variëren van stukken in navolging van de Haagse school tot impressionistische landschappen of volledig abstracte doeken. Sinds 1991 exposeer ik regelmatig in binnen- en buitenland. Veel van mijn werk is in het bezit van bedrijven en particulieren in verscheidene landen.
Binnen mijn cursussen werk ik met thema’s zodat de deelnemers, met mijn hulp, hun eigen weg kunnen uitstippelen. Een goede en respectvolle sfeer vind ik erg belangrijk!

Rob Zweerman
Rob Zweerman is opgeleid als Industrieel Ontwerper (Design Academy Eindhoven 1992) maar miste in zijn werk het ‘hands-on’ contact’ met materiaal. Bovendien was hij nieuwsgierig om de autonome kant van design verder te ontwikkelen. In 2007 is Rob Zweerman begonnen met beeldhouwen in steen.
In 2011 startte ik mijn eenmanszaak waarin hij zijn activiteiten als (product)ontwerper en beeldhouwer combineert. Met Creative Context ondersteunt hij innovatie- en ontwikkelingsprocessen in bedrijven (werkend met mijn hoofd) en aan de andere kant maakt hij sculpturen – autonoom en in opdracht. Beide activiteiten vullen elkaar aan en houden mij in balans.
Zijn fascinatie voor vorm en de verrassende kwaliteit van het materiaal waarmee hij werkt ‘leiden’ mij bij elke vorm die hij maakt. Hij zoekt naar schoonheid soms in abstracte of technische vormen en soms in organische en figuratieve vormen. In 2009 is hij lid geworden van de beeldengroep ‘Ruimte in beeld’. Ze werken vanuit zijn studio ‘Ruimte in beeld’ in Nuenen (bij Eindhoven, Nederland). Zelf iets maken geeft een geweldige voldoening.
Docent Rob Zweerman laat jou dit zelf ervaren, vanuit zijn eigen visie, gedrevenheid en jarenlange ervaring als ontwerper én beeldhouwer. De ambacht van beeldhouwen maak je je eigen door goed te leren kijken. Je ogen zijn daarbij je belangrijkste ‘gereedschap’. Je handen, die verschillende technieken uitvoeren, zijn het middel om tot een eindwerk te komen. Rob laat je op je eigen niveau beeldhouwen, waarbij ‘materiaal gedreven’ vormgeven en creëren centraal staan. Je leert de mogelijkheden en beperkingen van materiaal kennen en speelt met vormen. Maar het allerbelangrijkste van de les: je ontdekt het plezier in het maakproces; ontspanning door de inspanning van het werken aan jouw eigen beeld.

Roland Koekkoek
Roland Koekkoek (Baak, 1958) studeerde kunstgeschiedenis in Nijmegen. Afgestudeerd met een publicatie en een tentoonstelling over Gotische ivoorsnijkunst in het Catharijneconvent in Utrecht. Sindsdien verzorgt hij ook cursussen en lezingen over tal van kunsthistorische onderwerpen. Van een basiscursus Kunstgeschiedenis tot cursussen over moderne Nederlandse architectuur, grote componisten, Egypte, iconografie, kunstenaressen en Bouwen in Brabant. Daarnaast organiseert hij ook excursies en reizen, vaak in aansluiting op de cursussen. Zijn grootste drijfveren zijn verwondering, verbazing, nieuwsgierigheid en zijn liefde en enthousiasme voor de kunst(en): er valt nog zo veel te ontdekken en er valt nog zo veel te genieten!
wil je nog wat vragen?
Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!