Marc van Kessel

Marc van Kessel

Trompet docent, Coördinator Muziek, Initiatiefnemer CHV Academy
Maria Kemps

Maria Kemps

Docent Tekenen en Schilderen

"Af en toe verzorg ik een workshopdag of korte cursus bij Phoenix Cultuur. Mijn discipline is het geven van teken- en schildercursussen. Zo’n eendaagse cursus is erg leuk om met enkele vrienden, familie, of individueel te doen. Het is meestal een erg leerzame en leuke dag, met ook nog een verrassend resultaat.

Ik behoor tot “de ouwetjes”, met veel ervaring in het Phoenix-team. Mijn opleiding volgde ik in Tilburg, aan de Academie voor Beeldende Vorming. Oorspronkelijk kom ik uit het middelbaar onderwijs, dit merk je nog aan de “ schoolse “ manier van lesgeven. Ongeveer 30 jaar geleden begon ik bij het toen nog Pieter Breughel, aan De Beugt.Ik heb echt al veel jaren met veel plezier les en cursussen gegeven. Sinds kort doe ik het wat rustiger aan, maar doceren blijf ik doen!

Zelf schilder ik abstract/figuratief, vaak in olieverf. Mijn werken zijn qua formaat vaak rond 1.00 meter - 1.50 meter. In mijn jongere drukke jaren schilderde ik vaak voor bemiddeling bedrijf: Holland Art. Momenteel verkoop ik o.a. via Dutch Art Salon. Omdat ik als thema de laatste tijd" Den Bosch", heb, hangt mijn werk o.a. Ook bij Robeerst in Den Bosch. 

www.mariakemps.nl

Marianne van Heeswijk

Marianne van Heeswijk

Docent Textielwerkplaats

"Als kind ging ik wekelijks naar het Pieter Breughelinstituut, de voorloper van Phoenix Cultuur en de beste herinneringen heb ik aan de textielcursussen. Niet gek dat ik op de kunstacademie de vrije studierichting textiel koos. Als afstudeerproject maakte ik een nieuw interieur voor Villa Kakelbont, het huis van mijn heldin Pippi Langkous. Na mijn eindexamen heb ik 3 jaar in New York gewerkt bij een ontwerpstudio, uit heimwee kwam ik terug in 1994 en startte mijn eenvrouwszaak Villa van Heeswijk.

De basis voor mijn werk bestaat uit tweedehands materiaal en gaat over het versmelten van verhalen dwars door generaties en culturen heen. Hiermee wordt de werkelijkheid herschapen en is alles gelijkwaardig aanwezig. Ik werk van klein tot groot in allerlei verschillende technieken, vaak in textiel. Ik word blij van mijn vrije werk, van mooie opdrachten maar ook van het creëren van betekenisvolle verbindingen met mensen in community-Art-projecten, zoals Tapijt voor Vrede. Ik hoop met mijn werk te verwonderen en mensen beter te leren kijken; naar elkaar, naar hun spullen maar ook naar de natuur want Nature is Art Enough!

www.villavanheeswijk.nl                

Marloes Schellekens

Marloes Schellekens

Dans docent
Rolf van Meurs

Rolf van Meurs

Gitaar docent

"Op mijn achtste verjaardag had ik een wens...een gitaar! Vanaf dat moment is de gitaar niet meer weg te denken! Inmiddels ben ik afgestudeerd als ‘klassiek gitarist’ aan de conservatoria van Tilburg (NL) en Leuven (BE). Tijdens de gitaarles vind ik het belangrijk om naast verschillende stijlen muziek, ook een goede techniek aan te leren. Hierdoor zie ik een leerling op eigen tempo groeien en uiteindelijk steeds meer genieten van zijn of haar eigen spel!"

www.rolfvanmeurs.nl

Anne-Marie van Mierlo

Anne-Marie van Mierlo

Hobo docent

"Alle inspiratie en kennis die ik opdoe in mijn uitvoerende leven als hoboïste geef ik met veel plezier door aan mijn leerlingen, jong en oud. Dat doe ik als een coach die mogelijkheden blootlegt, ondersteunt en helpt te ontwikkelen. Zelf volg ik natuurlijk ook nascholingen en cursussen om fris en up to date te blijven. Daarnaast introduceerde ik de Toverhobo©, daarmee kunnen kinderen vanaf 6 jaar hobo spelen.

Daarnaast ben ik de solo-hoboïste van het Zeeuws Orkest, een symfonieorkest dat huist in Middelburg. Ik vind het heerlijk om al die prachtige orkestwerken te kunnen spelen, omringd en geïnspireerd door mensen- musici én publiek- met dezelfde passie: muziek! Ook het werken met een grote diversiteit aan solisten vind ik heel inspirerend en een feest om mee te maken. Jaarlijks terugkerende hoogtepunten zijn de concertreeksen waarbij ik de Matthäus Passion en het Weihnachts Oratorium mag uitvoeren. Prachtige muziek waarin de hobo, althobo en hobo d'amore een belangrijke rol vertolken.

In 2017 richtte ik het kamermuziekensemble VIJF! op, met een kleurrijke bezetting: harp, viool, fluit, hobo en fagot. We brachten recent het album "Saffier" uit: www.ensemblevijf.nl. Daarnaast speel ik ook in het Thalia Trio (fluit-harp-hobo): www.thaliatrio.com.

Mitchell ten Hove

Mitchell ten Hove

Mitchell is in 2018 afgestudeerd aan het Lucia Marthas Institute For Performing Arts richting musical/dans. Na vele stages, zowel op het toneel als achter de schermen, ontdekte hij dat zijn passie ligt bij het lesgeven en creëren. Mitchell werkt voor verschillende musicalscholen door het land en is daarnaast regisseur/choreograaf bij verschillende productiehuizen. Volgens hem is er geen andere theatervorm zo mooi als die van de musical. Geen enkele andere vorm brengt de drie kunstvormen van zang, dans en spel zo organisch bij elkaar. Vol enthousiasme brengt hij zijn passie over op een nieuwe generatie waar hij elk individu even belangrijk vindt. Iedereen krijgt de kans om te stralen!

Corine Molenaar

Corine Molenaar

Piano docent

"Ik studeerde klassiek piano en fluit aan het Conservatorium in Tilburg. Omdat muziek een grote impact kan hebben op je leven en het een fantastische uitlaatklep kan zijn vind ik het altijd interessant om les te geven. Of je nu super getalenteerd bent of niet, het gaat erom je talent en daarmee jezelf als persoon te ontwikkelen. Mijn kennis en ervaring daarin wil ik graag delen. Vanuit een basis die uitgaat van klassieke muziek gebruik ik ook pop, filmmuziek en jazz, afhankelijk van de voorkeur van de leerling. Als pianodocent ben ik werkzaam bij diverse muziekscholen. Ik geef les aan kinderen vanaf 5 jaar tot aan volwassenen op hoge leeftijd."

Monika Kowalewska

Monika Kowalewska

Theater docent
Nicole Minneboo

Nicole Minneboo

Docent Fotografie

Nicole Minneboo werkt al ruim 20 jaar als fotograaf voor bedrijven door heel Nederland. Met een specialisatie in portret, interieur en geënsceneerde fotografie. Zij verkent graag nieuwe technieken en zoekt vaak de samenwerking op met andere professionals uit het vak. Nicole heeft fotomentoraat van FEV040 in 2019 gedaan. Ze heeft fotocursussen voor beginners en gevorderden gegeven, en met enige regelmaat verzorgd zij vanuit Phoenix Cultuur fotografieworkshops aan het primair- en voortgezet onderwijs in Meierijstad.

Peggy Bannenberg

Peggy Bannenberg

Vanaf de middelbare school was het duidelijk: Peggy Bannenberg wilde dingen maken! Vandaar ging ze via een opleiding voor goudsmid naar de Gerrit Rietveld Academie, afdeling edelsmeden, en is sindsdien altijd in eigen beheer dingen blijven maken. Sieraden voor galeries, musea, tentoonstellingen, en vanaf 2009 bezig met 3d printen.

De werkwijze met 3d past heel goed bij haar slogan: ”het is niet moeilijk om iets duurs te maken”. Al vanaf het handwerk was het doel altijd om goed draagbare en betaalbare sieraden te maken. “Ik vind het jammer als een werkstuk alleen maar door een museum of een rijke particulier aangekocht kan worden om daarna in een depot of lade te verdwijnen. Er is niets leukers dan je sieraden ‘in het wild’ tegen te komen”. Lees meer op haar website:

http://peggybannenberg.nl/wie/

Stephan Peters

Stephan Peters

Zang docent

Stephan begint al op jonge leeftijd met zingen, dansen en acteren. Tijdens zijn middelbare school volgt hij een speciaal theaterplan via theaterschool Rabarber, waar hij 4 dagen in de week ‘normaal’ les krijgt en 1 dag in de week theater. Na zijn eindexamen doet Stephan auditie, wordt aangenomen en studeert in 2015 cum laude af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting conservatorium Muziektheater.

In theaterseizoen 2015/2016 speelt hij mee in de Nationale tour van de musical ‘Willem Ruis, de show van zijn leven’. Daarna legt Stephan zich meer toe op de makers-kant. Samen met zijn band maakt hij verschillende eigen voorstellingen waarmee hij o.a. op festivals staat als Boulevard en Fringe. In 2016 wordt hij bekroond door een vakjury met de prijs voor aanstormend kleinkunsttalent op de Gentse Feesten. In 2018/2019 is Stephan solist in de voorstelling ‘Niet zonder ons’, een theater-tribute aan Ramses Shaffy.

Stephan geeft al sinds zijn afstuderen, naast zijn uitvoerende werkzaamheden, op verschillende plekken les in theater, dans en zang. In 2017 startte hij als zangcoach bij Phoenix Cultuur en doet dit met veel plezier. Zijn passie en kennis voor en over zingen is erg groot en dit brengt hij graag over aan alle leeftijden!

Theo Piepenbrock

Theo Piepenbrock

Slagwerk docent

Sinds 2009 geeft Theo met veel plezier drumles op de leslocaties in Sint-Oedenrode en Schijndel. Theo: "Ik vind het heerlijk om mijn kennis en ervaring over te brengen aan mijn leerlingen. Het "moeten" oefenen mag geen straf zijn maar een plezierige bezigheid en dat probeer ik mijn leerlingen altijd mee te geven!".  

Theo heeft veel ervaring als drummer, zanger (en bandleider) in verschillende bands in Nederland zoals; No Limit, Go Danza, Santa Rose, VoomAlive en de Pete Kelly Band. Er is bijna geen zaal in Nederland waar hij niet heeft gespeeld. Ook trad hij op in het buitendland (o.a. Duitsland, België en Japan) en werkte hij samen met internationaal bekende artietsen zoals Billy Preston, Imagination en Kenny G. Een aantal jaren geleden schreef hij een drumboek en methode die in Nederland, Duitsland, Belgie en Engeland is uitgebracht: "Drums in Reflexion". Naast individueel drumles, verzorgt Theo ook regelmatig workshops op scholen.

 

Judith Renkema

Judith Renkema

Basgitaar docent

"Als bassist heb ik het geluk gehad veel te mogen optreden de afgelopen jaren, en zo heb ik in zowel Europa als de VS mogen touren. Ook heb ik een hoop platen mogen opnemen met diverse toffe artiesten en bands. Het afgelopen jaar heb ik echter gebruik gemaakt van alle vrije tijd door zelf muziek te gaan schrijven en opnemen. Ik heb een band opgericht samen met gitarist Jeroen Kant en multi-insturmentalist/producer Gino Bombrini. Dit zal ik waarschijnlijk ergens deze zomer of najaar ('21) gaan uitbrengen. Mijn eigen muziek is het beste te omschrijven als dromerig, filmisch en dansbaar.

Ik vind het lesgeven erg leuk omdat ik dan mijn passie kan overbrengen en leerlingen kan inspireren om de bassist te worden die ze willen zijn. Het gaat dan echt om de leerling zelf, en creativiteit en plezier staan altijd voorop. Verder is basgitaar het stoerste instrument wat je kunt bespelen. Je kunt met weinig noten al een band dragen, maar je kunt ook helemaal los gaan met melodieën en op speelse wijze iets toevoegen aan de muziek. Basgitaar is gewoon het coolste instrument ooit, punt."

www.judithrenkema.com

Rick Hooijberg

Rick Hooijberg

CHV Academy docent, Project docent

Rick noemt zichzelf culturele veelvraat. Door de jaren heen heeft hij een breed spectrum aan activiteiten en kwaliteiten opgebouwd. Zijn achtergrond als theaterdocent en producent maken hem een graag geziene tafelgenoot bij de ontwikkeling van nieuwe concepten. Zijn nieuwsgierige en coachende houding helpen leerkrachten en vakdocenten verder in de ontwikkeling van hun kwaliteiten. Daarnaast werkt Rick als regisseur en showcaller voor theatergroepen en bedrijven.

Momenteel staat Rick als teaching-artist voor de groep in het voortgezet onderwijs (voor de CHV Academy) waarmee hij met zijn aanstekelijk enthousiasme zelfs de meest vastgeroeste docent of leerling meekrijgt.

Wil je alle projecten van Rick volgen? Dat kan via zijn website:

www.rickhooijberg.nl

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag