Over ons

Stichting Phoenix Cultuureducatie Meierijstad (Phoenix Cultuur) wil jong en oud verbinden met kunst en cultuur.

Zij wil als voorloper in de sector cultuureducatie de kracht van kunst- en cultuuronderwijs inzetten om creativiteit en talent te ontdekken en ontwikkelen. Persoonlijke groei, ruimte en geluk staan hierbij centraal. Phoenix Cultuur is in 2015 opgericht om het kunst- en cultuuronderwijs in de toenmalige gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode (nu: Meierijstad) te waarborgen en opnieuw op te starten na het faillissement van de kunstorganisatie MIK. 

Phoenix Cultuur is van meet af aan opgezet als een platte en flexibele organisatie, met weinig overhead, waar de leerling/cursist en de docent centraal staan. Kunstdocenten kunnen in loondienst en als zelfstandig ondernemer aan de slag. Phoenix Cultuur wil een goed werkgever én opdrachtgever zijn. De organisatie is juridisch gezien een stichting, maar is opgebouwd op grond van de filosofie van een coöperatie. Iedereen is eigenaar en gezamenlijk verantwoordelijk voor het succes van de onderneming. Actief ondernemerschap wordt gestimuleerd. Heeft iemand een inspirerend idee en een interessant plan, dan zijn er binnen de budgetten middelen beschikbaar om te investeren in vernieuwing en ontwikkeling.

Na vijf jaar is Phoenix Cultuur nog steeds een jonge organisatie, volop in ontwikkeling en in beweging. 

Missie Phoenix Cultuur
Op basis van de evaluaties, de diverse gesprekken en interne en externe ontwikkelingen hebben  wij onze missie geactualiseerd:
“Phoenix Cultuur geeft jong en oud de mogelijkheid en creatieve loopbaan te bewandelen en hun talenten te ontwikkelen. Dit bereikt zij door het aanbieden van kunstonderwijs in de vrije tijd en in het onderwijs, gegeven door kunstprofessionals in alle disciplines; beeldende kunst, muziek, theater en dans.”

Kernwaarden Phoenix Cultuur
Wij bereiken onze missie met een heldere strategie opgebouwd rondom vijf kernwaarden: 
1. Professioneel aanbod voor iedereen toegankelijk in heel Meierijstad
2. Cursist/leerling (klant) en kunstprofessional/docent staan centraal.
3. Werken op basis van coöperatief gedachtengoed, zowel intern als extern.
4. Op eigen wijze altijd in beweging.
5. Wij inspireren, verwonderen en verrassen.

De activiteiten van Phoenix Cultuur
1. Kunstlessen in de vrije tijd
2. Kunsteducatie binnen het onderwijs
3. CHV Academy, Circle of Talent
4. De marktplaats: Cultuurkade
5. Sociaal Domein, events en projecten

Onze mensen


wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag