Subsidie voor minima

Het is zo belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen aan maatschappelijke, sociale, culturele, sport en/of welzijnsactiviteiten. Helaas is dat nog steeds niet voor iedereen weggelegd. Vooral ouders met een laag inkomen zijn geneigd als eerste op deze kosten te besparen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen lessen op kunst- en cultuurgebied kunnen volgen. Ook kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen. Het Jeugdfonds maakt dit mogelijk en betaalt de contributie/het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lid worden van een sportclub of een dans, muziek, kunst – of toneelvereniging. Voor een gezin kan een aanvraag worden gedaan per jaar voor lessen of attributen zoals een instrument of balletschoenen. Het toegekende bedrag wordt rechtstreeks betaald aan de organisatie waar het kind les heeft. 

Je kunt als ouder of verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Voorbeelden van een intermediair zijn bijvoorbeeld een juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het sociaal wijkteam. Een overzicht van de intermediairs in de gemeente Meierijstad vind je op de website van het fonds.

 

Ga naar jeugdfondssportencultuur.nl 

 

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag