Cursus overzicht

Tubales

Wil je tuba leren spelen? Dan zit je bij Phoenix Cultuur in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp en Zijtaart goed! De tuba is de laagst klinkende van de koperen blaasinstrumenten en wordt daarom ook wel bastuba of blaasbas genoemd. Wil je kennismaken met dit prachtige blaasinstrument en met onze docent Peter? Meld je dan aan voor een gratis proefles!

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Peter de Hoop
Lessen:
38
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Tubales
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Tuba: wat voor een instrument is het eigenlijk?

De tuba hoort bij de groot koperen instrumenten net als de trombone. Hij heeft een heel mooi donker geluid en zorgt voor de lage tonen in het orkest. Het geluid maak je zelf door langs je lippen te blazen in het mondstuk. Je lippen gaan trillen en dat geluid wordt versterkt door de omhoog staande beker. Met ventielen verander je de toonhoogte, zodat je liedjes kunt spelen. Er is ook een kleinere tuba: de bariton of euphonium, die klinkt wat hoger.

Tuba spelen: bij Phoenix Cultuur kun jij het leren!

Tuba leren spelen op deze grote 'toeter'? Bij Phoenix Cultuur kan jij het leren, ongeacht jouw leeftijd of niveau. Onze docent Peter past zijn lessen aan jouw wensen, muziekstijl en niveau aan. Tijdens zijn lessen leer je de technieken hoe je de tuba moet bespelen. En als je goed oefent kun je vanaf een bepaald niveau ook mee gaan spelen in een orkest. Schrijf je je in voor tubales, dan kun je kiesen uit individuele les of in tweetal, wekelijks 20 of 30 minuten, een jaar lang les of liever met een 10-rittenkaart. Ook kun je je voorkeur voor een leslocatie aangeven. Samen met Peter bepaal jij dan een lesdag en -tijd.

 

Docent

Peter de Hoop

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.