Cursus overzicht

Keyboardles

Denk je eraan om op keyboardles te gaan? Of twijfel je tussen keyboard of piano? Meld je dan aan voor een gratis proefles en ontdek welk toetsinstrument het beste bij jou past. Phoenix Cultuur heeft leslocaties in heel Meierijstad: Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp of Zijtaart. Hierdoor kun jij bij jou in de buurt keyboardles volgen, op een dag en tijdstip die je zelf afstemt met onze docent Lia.

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Lia Laaracker
Lessen:
38
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Keyboardles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Keyboard: VANAF WELKE LEEFTIJD GESCHIKT?

Keyboard spelen kan in principe iedereen. Gemiddeld beginnen kinderen vanaf 7 jaar met hun eerste lessen. Ze kunnen dan lezen, waardoor het ook makkelijker wordt om bladmuziek te lezen. 

KEUZESTRESS: Keyboard OF TOCH PIANO?

Een moeilijke keuze, want elk instrument heeft zijn eigen kenmerkende eigenschappen. Het keyboard behoort tot de toetsinstrumenten. Naast het toetsenbord heeft een keyboard het bijkomende voordeel van een ‘arrangeerkeyboard' (een begeleidingsautomaat). Op een keyboard speel je met rechts een melodie, waarvan je de noten moet kunnen lezen. Met je linkerhand speel je akkoorden waarmee je de begeleidingsautomaat in gang zet. Daarmee maak je zelf een complete melodie. Zo heb je al snel een complete band in je kamer! Bij een keyboard kan het geluid blijven doorklinken wanneer je de toets ingedrukt blijft houden. Om een mooi geluid te creëren bij een piano heb je over het algemeen wel wat meer muzikaliteit nodig. Wil je toch ervaren hoe het is om piano te leren spelen? Vraag dan een proefles aan voor pianoles.

KEYBOARDLES

In de keyboardlessen ga je aan de slag met vaardigheden zoals ritme, noten lezen, techniek, akkoorden en natuurlijk het spelenderwijs ontdekken van de mogelijkheden van het keyboard. Al snel speel je melodietjes met akkoordbegeleidingen in de meest uiteenlopende stijlen, en klinkt het als een orkest! Als je wat verder gevorderd bent ga je je verdiepen in de techniek en de motoriek. Je ontwikkelt gaande weg je eigen voorkeur voor muziekstukken en je bent vrij je eigen nummers te kiezen. Iedereen kan met veel plezier zijn eigen persoonlijke muzikale talent ontwikkelen!

KEYBOARD: Ook in BANDS!

Ben je al wat gevorderd, dan vind je het misschien leuk om aan te sluiten in een band als toetsenist. Wist je dat je hiervoor terecht kunt bij het bandcoachingsprogramma van Pop&Co Bandcoaching? Inmiddels begeleiden de coaches jaarlijks maar liefst 11 bands!

Docent

Lia Laaracker

Op 9-jarige leeftijd is mijn passie voor muziek begonnen met het bespelen van het elektronisch orgel en de klarinet. Aan het Brabants Conservatorium heb ik gestudeerd voor elektronisch orgel docerend musicus met als bijvak piano en tenor saxofoon. Daarna keyboards aan de Hogeschool Enschede. Ik ben projectmatig actief in onder andere een harmonieorkest, big band, musicalorkest, saxofoonkwartet, verschillende popbands en andere bezettingen. Ik heb vele jaren ervaring als docent toetsen op diverse kunstencentra en op basisscholen met kort- en langlopende projecten. Het blijft leuk om te werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Samen muziek maken, op zoek gaan naar muziektalent en het ontwikkelen hiervan is en blijft altijd weer een uitdaging.

Lialaaracker@icloud.com

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.