Cursus overzicht

Bugelles

Wil je bugel leren spelen? Of wil je met je bugel samenspelen in een ensemble of orkest? Stap dan eens binnen bij Phoenix Cultuur: het centrum voor kunst en cultuur in Meierijstad met leslocaties in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp en Zijtaart. Bij ons kun je op een professionele en fijne manier bugelles volgen. Iets voor jou? Meld je gerust aan voor een vrijblijvende proefles!

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Marc van Kessel, Bas van Dun, Remco Spierings
Lessen:
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Bugelles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Bugel: wat is dat voor instrument?

De bugel is een koperen blaasinstrument dat in de 19e eeuw is uitgevonden door Adolphe Sax: de maker van de saxofoon. Met andere woorden: de bugel is een broertje van de saxofoon. De bugel heeft drie ventielen. Door die ventielen in te drukken op de juiste manier en op de juiste volgorde, creëer je een zachte en warme klank. Niet voor niets dus dat de bugel tegenwoordig tot de vaste bezetting van harmonie- en fanfarekorpsen behoort. 

Bugel leren spelen op jouw tempo

Wil je beginnen met bugel spelen? Of kun je al bugel spelen, maar wil je je verder ontwikkelen? Kom dan op muziekles bij Phoenix Cultuur. De bugellessen worden volledig aangepast op jouw leeftijd en niveau. De bugellessen worden gegeven door één van onze getalenteerde en professionele docenten. Jouw docent geeft je alle handvatten om een prachtig geluid uit je bugel te toveren. Heb je de technieken eenmaal onder de knie? Dan ga je ook daadwerkelijk liedjes leren spelen. Of je nu houdt van pop, jazz of klassieke muziek. 

Wil je in je eentje les of in een groepje? Dat bepaal je zelf! Afhankelijk van je niveau kun je ook in een blazerssectie gaan spelen. Denk aan een popgroep, jazz-ensemble of big band. Je leert noten lezen, improviseren en ontwikkelt daarin je eigen creativiteit op de bugel.

Is bugelles iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig of bugelles iets voor jou is? Kom dan gerust eens een lesje proefdraaien. Schrijf je in voor een vrijblijvende kennismaking!

Docent

Marc van Kessel

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.