Cursus overzicht

Trompetles

Wil je trompet leren spelen? Of speel je al wat langer trompet en wil je samenspelen in een ensemble of orkest? Stap dan eens binnen bij Phoenix Cultuur. Met leslocaties in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp en Zijtaart kan ook jij dichtbij huis trompetles volgen op een dag en tijd die bij jou past. Iets voor jou? Meld je gerust aan voor een gratis proefles bij één van onze trompetdocenten.

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Tonnie Kievits, Remco Spierings, Marc van Kessel
Lessen:
38
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Trompetles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Trompet leren spelen jouw eigen tempo

De trompetlessen worden gegeven door één van onze professionele docenten: Marc, Remco, Tonnie en Bas. Zij leren jou de fijne kneepjes om een prachtig geluid uit je trompet te toveren. De trompetlessen worden volledig aangepast op jouw leeftijd en niveau. Je leert noten lezen, improviseren en ontwikkelt daarin je eigen creativiteit op de trompet. Heb je de technieken eenmaal onder de knie? Dan ga je ook daadwerkelijk liedjes leren spelen. Met een trompet kun je alle kanten op, of je nu houdt van pop, jazz of klassieke muziek. Naast de trompet kun je ook kiezen voor een cornet of een bugel, familie van de trompet. Een cornet klinkt iets milder en een bugel heeft een nog zachtere, warmere en rondere klank dan de trompet.

Trompetles: op jouw manier

Bij Phoenix Cultuur kun je van jong tot oud, als beginner en gevorderde terecht voor muziekles in en muziekinstrument naar keuze. Je mag zelf kiezen hoe je les wilt krijgen: alleen of samen, wekelijks 20 of 30 minuten,  liever een 10-rittenkaart of een jaar lang les. Dat mag je helemaal zelf bepalen. Schrijf je je in voor trompetles, dan kun je alvast je voorkeur voor een leslocatie doorgeven. Afhankelijk van de beschikbaarheid wordt je gekoppeld aan één van onze docenten. De lesdag en lestijd wordt in overleg met jouw docent ingepland. 

Docent

Tonnie Kievits, Remco Spierings, Marc van Kessel

De drie musketiers (Frans: Les trois mousquetaires) is een roman, geschreven door de Franse schrijver Alexandre Dumas. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1844. Daarvoor schreef Dumas voor een Parijse krant regelmatig stukjes van het verhaal.

Dumas liet zich inspireren door bestaande verhalen, grotendeels waargebeurd, die gebundeld waren in een boek dat in de bibliotheek van Marseillestond. Hij heeft het boek daar geleend, mee naar Parijs genomen en nooit meer teruggebracht[bron?]. In dit boek stonden de heldendaden beschreven van diverse legendarische musketiers uit de zeventiende eeuw.

De roman speelt zich af rond 1627, ten tijde van kardinaal Richelieu en koning Lodewijk XIII. De drie musketiers (een soort van eregarde voor de Franse koning in de 17e eeuw) zijn Aramis, Athos en Porthos. Hoewel ze bekendstaan als de drie musketiers spelen hun avonturen zich af met vier personen. De vierde musketier is waarschijnlijk zelfs de bekendste: D'Artagnan.

Hun beroemde motto was: “Eén voor allen en allen voor één”.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.