Cursus overzicht

Cornetles

Lijkt het je leuk om cornet te leren spelen? Of wil je met je cornet spelen in een ensemble of orkest? Stap dan eens binnen bij Phoenix Cultuur: dé muziekschool in Meierijstad. Je kunt cornetles volgen in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp of Zijtaart. Klinkt dat voor jou als muziek in de oren? En wil je ontdekken of cornet hét instrument voor jou is? Meld je dan aan voor een vrijblijvende proefles bij één van onze docenten.

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Marc van Kessel, Bas van Dun, Remco Spierings, Tonnie Kievits
Lessen:
38
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Cornetles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Cornet: wat voor muziektinstrument is dat?

De cornet (of kornet) is een koperen blaasinstrument die in het begin van 20e eeuw menig jazz-liefhebber wegblies. En nog steeds neemt de cornet een belangrijke rol in binnen orkesten en brassbands. De cornet lijkt veel op de trompet. Ze horen niet voor niets tot dezelfde familie. Maar wat is dan het grootste verschil tussen de trompet en cornet? Nou: de cornet stamt af van de posthoorn. Leuk feitje: ‘cornetta’ betekent letterlijk ‘hoorntje’ in het Italiaans. Ook lijken de cornet en bugel veel op elkaar: beide hebben drie ventielen. Maar in vergelijking met de bugel is de cornet wat lastiger te bespelen door de nauwere mensuur van het instrument. Daardoor is de toon van de cornet iets minder mild dan van de bugel. 

Cornet leren spelen: geschikt voor alle leeftijden

Wil je starten met cornet spelen? Of kun je al aardig goed cornet spelen, maar wil je je verdiepen? Kom dan op muziekles bij Phoenix Cultuur. De cornetlessen worden helemaal aangepast op jouw leeftijd en niveau. Daardoor zijn onze cornetlessen er voor alle leeftijden en niveaus. Je krijgt les van één van onze getalenteerde en professionele docenten. Hij geeft je alle tips & tricks om het allermooiste geluid uit je cornet te toveren. Heb je de technieken eenmaal onder de knie? Dan ga je ook daadwerkelijk liedjes leren spelen. 

Wil je alleen les krijgen of liever in een groepje? Je bepaalt het zelf. Tijdens de cornetlessen leer je noten lezen, cornet spelen en improviseren. Is het jouw droom om samen muziek te maken, bijvoorbeeld in een blazerssectie, popgroep, jazz-ensemble of big band? Maak jouw droom dan werkelijkheid en sluit je aan bij een van onze ensembles! 

Is cornetles iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig of cornetles iets voor jou is? Kom dan gerust eens een lesje proefdraaien. Schrijf je in voor een vrijblijvende kennismaking!

Docent

Marc van Kessel

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.