Cursus overzicht

Slagwerkles

Bij slagwerk gebruik je veel verschillende instrumenten, en kun je je echt uitleven! Stel je eens voor: drummer zijn in een rockband, razendsnel op de toetsen van een xylofoon slaan of in een drumband de baas zijn over die enorme trom. Bij Phoenix Cultuur kun jij terecht voor slagwerkles op diverse slagwerkinstrumenten: van het drumstel tot de pauken, xylofoon, grote en kleine trom, de bongo en conga. Onze docenten Jop, Ad en Theo geven les in onze speciale ‘drumbunkers’ op de Noordkade in Veghel en ’t Spectrum in Schijndel. Benieuwd of slagwerk iets voor jou is? Of ben je al wat verder gevorderd en wil je maar al te graag weer op les? Meld je dan aan voor een gratis proefles!

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Ad Sanders, Jop Schellekens, Theo Piepenbrock
Lessen:
38
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Slagwerkles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Slagwerkles bij Phoenix Cultuur

Binnen onze slagwerklessen kies je uit drie stromingen om je op te richten: het leren bespelen van het drumstel, het leren bespelen van slagwerk (kleine trom, pauken, xylofoon, vibrafoon, grote trom, bekkens, bongo’s, conga’s etc.) en een combinatie van drums en slagwerk. Tijdens de lessen kom je in aanraking met verschillende muziekstijlen: van pop tot jazz en van stukken voor een harmonieorkest tot bigbandmuziek. Er is tijd voor improvisatie en er wordt altijd rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak! Omdat er zoveel slagwerkinstrumenten zijn, kun je je docent vragen waar je thuis het beste mee kunt oefenen.

Les op jouw manier!

Lijkt het je tof om te starten met slagwerk, of ben je al ervaren en wil je je graag verder ontwikkelen? Kom dan op les bij Phoenix Cultuur in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp of Zijtaart. Zowel beginners als gevorderden kunnen bij ons slagwerkles volgen, op de tijd en locatie die bij jou past. Schrijf je je in voor slagwerkles, dan kun je zelf een voorkeur voor leslocatie aangeven. Vervolgens bekijken wij welke docent beschikbaar is, en jou les kan gaan geven. Samen met jouw docent, Jop, Ad of Theo, stem jij de lesdag en -tijd zelf af. Kennismaken met één van onze docenten? Meld je dan eerst even aan voor een gratis proefles!

Docent

Ad Sanders

"Ik ben afgestudeerd op het Rotterdams conservatorium lichte muziek. In het begin gaf ik les op alle slagwerkinstrumenten, maar naar verloop van tijd heb ik me beperkt en gespecialiseerd in het drumstel. Zelf heb ik veel speelervaring in verschillende stijlen: jazz, pop, Latin, dance, rock enz. Ik heb in mijn carrière vele Nederlandse en buitenlandse artiesten mogen begeleiden.

Het drumstel is een mooi instrument voorzowel jongens als meisjes. Inmiddels geef ik al ruim 30 jaar les en mag mezelf een ervaren docent noemen. Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die de leerling zelf in zich heeft. Mijn motto is dan ook “begeleid lesgeven”, en vooral niet opdringen. Dit laatste is zeker belangrijk bij jongens en meisjes met ASS (Autistisch Spectrum Stoornis). Drummen stimuleert het combineren van de verschillende hersenfuncties. Ik heb dan ook ruime ervaring in het begeleiden van deze doelgroep. Is je interesse gewekt en wil je graag eens kijken of het drummen iets voor je is, neem dan even contact op en kom eens langs in mijn leslokaal: de drumbunker in 't Spectrum in Schijndel. 

 

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.