Cursus overzicht

Klarinetles

Lijkt het jou leuk om klarinet te leren spelen? Bij Phoenix Cultuur kun je op verschillende leslocaties in Meierijstad terecht om dit prachtige houten blaasinstrument te leren bespelen. Sef en Christa geven wekelijks les aan jong tot oud, beginners en meer ervaren spelers. Benieuwd of de klarinet iets voor jou is? Vraag dan een vrijblijvende proefles aan en maak kennis met het instrument en één van onze docenten!

Proefles gehad en je wil je graag inschrijven voor de cursus? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per les of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Cursussen & Workshop > Muziek > Muzieklessen inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. Als je klikt op de Inschrijf-knop hieronder, kom je automatisch terecht bij het inschrijfformulier voor de lesvorm: wekelijks 20 minuten voor jeugd onder 21 jaar.

Inschrijven is het hele jaar mogelijk.
Als je later instroomt wordt de prijs van de cursus naar rato aangepast. Je ontvangt een factuur waarop alleen de lessen waaraan jij deelneemt gefactureerd worden.

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Docent(en):
Christa de Haan, Sef Pijpers
Lesdag(en):
In overleg
Doelgroep:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:
38
476,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Klarinetles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Wat is een KLARINET?

De klarinet is een houten blaasinstrument met een diep, warm geluid in de laagte en een sprankelend, frivool geluid in de hoogte. Er bestaat een hele klarinetfamilie, variërend van de es-klarinet, die heel hoog klinkt, tot de contrabasklarinet, die heel laag klinkt. Je kunt met de klarinet alle soorten muziek spelen. Van volksmuziek tot klassieke muziek tot popmuziek. Meestal begin je met spelen op een bes-klarinet. Je leert de elementen van goed klarinetspel: lichaamshouding, toonvorming, ademhaling, vingervlugheid en muzikale expressie. Plezier hebben in muziek staat daarbij voorop!

HOE LEER JE KLARINET SPELEN?

Je eerste noten leren spelen op een klarinet: een uitdaging voor alle beginners op dit blaasinstrument. Je moet daarom allereerst een goede 'embouchure' ontwikkelen. Dit is de actie van de lippen die nodig is om een blaasinstrument te bespelen. Wat is de juiste stand van je lippen en kaken bij de toonvorming en hoe houd je de klarinet aan je mond? Hoe blaas je aan? Waar let je allemaal op als je mooie klanken uit je muziekinstrument wilt krijgen? Of je een volle, mooie en heldere toon uit je instrument krijgt, hangt vaak niet echt af van de kwaliteit van je instrument maar wel van de geoefendheid van je 'embouchure'. En ja, dat is echt een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen. Het komt allemaal aan bod tijdens de klarinetles van Sef of Christa. Zij zullen je stap voor stap begeleiden in het leren bespelen van de klarinet.

Klarinetles: op jouw manier!

Bij Phoenix Cultuur bieden we een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten en liever een 10-rittenkaart of een jaar lang les wilt hebben. Dat mag je helemaal zelf bepalen. Schrijf je je in voor klarinetles, dan kun je de voorkeur voor een leslocatie opgeven. Vervolgens koppelen wij je aan Sef of Christa, en maken jullie samen een lesafspraak.

Docent

Christa de Haan

Vanaf hele jonge leeftijd heeft de klarinet een magische aantrekkingskracht op Christa. Ze was 10 jaar oud en eindelijk mocht ze dit mooie instrument leren bespelen. Opgegroeid in de wereld van het harmonieorkest, studeerde ze aan het prins Claus conservatorium te Groningen. In 1995 rondde zij haar studie succesvol af. Vervolgens studeerde zij nog aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en specialisatie kamermuziek bij de Belgische klarinettist Eddy Vanoosthuyse. Al sinds haar studie geeft Christa met veel passie en enthousiasme les aan mensen van jong tot oud. Daarnaast is ze in 2015 haar eigen muziekpraktijk gestart onder de naam "Flora Musica", waar ze naast lesgeven ook een klarinetensemble dirigeert en lezingen klassieke muziek luisteren geeft. Ook pakt zij, nu haar eigen kinderen wat ouder zijn, haar uitvoerende activiteiten weer op met o.a.  Duo de Haan & van Meurs, en Trio En-Semble.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.