Cursus overzicht

Harples

Wauw, de harp is zo’n betoverend instrument! Lijkt het je fantastisch om harp te leren spelen? Kom dan op harples bij Phoenix Cultuur: het centrum voor kunst en cultuur in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp en Zijtaart. Bij ons kun je op een professionele en fijne manier harples volgen. Iets voor jou? Meld je gerust aan voor een vrijblijvend kijkje in de les. Graag tot ziens!

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Annelies Bremmers
Lessen:
38
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Harples
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
De harp: een fijn instrument om mee te starten

Veel mensen zijn meteen onder de indruk als ze een harp zien. Voornamelijk dankzij de grote, langwerpige klankkast en de vele snaren. Maar… wist je dat de harp juist een van de fijnste instrumenten om mee te starten? Dat komt omdat je direct een betoverende klank kunt halen uit de harp. Iedere snaar heeft namelijk maar één toon. Hoe langer en dikker de snaar, hoe lager de toon. En dankzij deze enorme lengte en dikte zijn de snaren gemakkelijk te vinden met je vingers.  

Harp spelen is nog steeds populair

De harp is een van de oudste snaarinstrumenten. En met oud bedoelen we ook echt oud! De harp stamt al af uit de prehistorie. En tot op de dag van vandaag is de harp erg populair! Kijk maar naar een bekende harpiste: de Nederlandse Lavinia Meijer. Zij laat zien dat de harp erg veelzijdig en modern is. Zo kun je met de harp heel veel verschillende muziekstijlen bespelen: van folk tot klassiek tot de hits van nu. Ook hoor je harpmuziek vaak terug in beroemde filmmuziek. 

Harples voor beginners én gevorderden?

Hoe oud en ervaren je ook bent: harples is sowieso iets voor jou! Heb je nog nooit een harpsnaar aangeraakt? Meld je dan eens aan voor een vrijblijvende kennismaking. Dan ontdek je of jij harp spelen in de vingers hebt. Heb je daarentegen juist al (heel) wat ervaring op de harp? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom bij Phoenix Cultuur. Samen met je docente ga je steeds een stapje verder. 

Individuele lessen of in groepsverband

Wil je liever in je eentje les krijgen of in een groepje muziek maken? Het is aan jou. Daarnaast mag je zelf kiezen hoe vaak je les krijgt in de maand en hoe lang je lessen duren. Zo stellen wij het perfecte lessenpakket samen dat perfect past bij jou. Ben je benieuwd of harples iets voor jou is? Je bent van harte welkom om eens een gratis proefles te volgen. Schrijf je in voor een vrijblijvende kennismaking! 

Docent

Annelies Bremmers

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.