Cursus overzicht

Accordeonles

Wil je graag accordeon leren spelen? Kom dan op les bij Phoenix Cultuur in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp of Zijtaart! Het leuke aan accordeonles is dat je alle kanten op kunt wat betreft muziekstijlen. Of je nu houdt van popmuziek, klassieke muziek, jazz muziek of rockmuziek: de accordeon is van alle markten thuis! Benieuwd of accordeon spelen iets voor jou is? Meld je dan aan voor een proefles. Zo kom je in contact met de docent en bekijken jullie samen of de les bij je past. 

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Cécil Breuer-van den Dungen
Lessen:
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Accordeonles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Leren accordeon spelen van een professional

Je krijgt les van één van onze professionele docenten: Cécil Breuer-van den Dungen. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium en geeft al heel wat jaren accordeonles. En met succes! Dankzij Cécil hebben al veel Phoenix-leerlingen het spelen van de accordeon in de vingers. Ze kan de muziek voor je bewerken, zodat je al jouw favoriete liedjes kunt spelen op de accordeon. Hoe tof is dat?!

Accordeonlessen voor beginners én gevorderden

Heb je nog nooit op een accordeon gespeeld? Of ben je juist al vertrouwd met het instrument? In beide gevallen ben je meer dan welkom om accordeonles te volgen! Als beginner leer je de basisbeginselen van het accordeonspel. Als gevorderde ga je meer de diepte in en leer je steeds beter accordeon spelen. Op welk niveau je ook begint: in de accordeonlessen staat ontspanning en plezier voorop! 

Jij kiest zelf hoe je les krijgt: alleen of met een groepje. En als je het leuk vindt, kun je zelfs proefdraaien bij één van deze accordeonorkesten onder leiding van Cécil:

Jeugd Accordeonorkest The Javes
Dit is het Jeugd Accordeonorkest met voornamelijk middelbare scholieren vanaf niveau B. Dit orkest speelt vooral popmuziek en bekende melodieën. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je van hieruit doorgroeit naar Torkest. De repetitie is op vrijdag van 18.30 uur tot 19.30 uur.

Accordeonorkest Torkest
Dit is het gevorderde Accordeonorkest met voornamelijk studenten en volwassenen. Dit orkest speelt allerlei soorten muziek. Origineel voor accordeon geschreven, maar ook bewerkingen. En dit in allerlei verschillende genres van pop tot klassiek en alles wat daar dus nog tussenzit. De repetitie is op vrijdag van 19.00 uur tot 20.15 uur.

De orkesten the Javes en Torkest spelen ook een half uur per repetitie samen. Alle orkesten staan onder leiding van Cécil Breuer-van den Dungen.

Docent

Cécil Breuer-van den Dungen

"Toen ik 4 jaar oud was, haalde mijn moeder haar accordeon tevoorschijn en speelde ze daar wat op en vanaf dat moment wist ik dat ik accordeon wilde leren spelen. Ik ben op 7-jarige leeftijd begonnen met accordeonlessen op de Veghelse Muziekschool. Het instrument is mij altijd enorm blijven boeien en zo heb ik er uiteindelijk mijn beroep van gemaakt door de opleiding aan het Fontys Conservatorium in Tilburg te volgen. Het allermooiste van het instrument is dat het zo’n compleet instrument is. Je kunt er alle muziekstijlen op spelen en je hebt ‘je eigen orkest’ op schoot, omdat je ook jezelf leert te begeleiden. De leeftijden lopen van 6 jaar tot 75 jaar en voor ieder is er wel een geschikte muzieksoort. Er is binnen de muziekschool ook een accordeonorkest, Torkest, dus dit is ook een mooie aanvulling in samenspel op de accordeonlessen. Als je al accordeon speelt kun je er ook voor kiezen om alleen in Torkest te gaan spelen. Laat mij jou ook enthousiasmeren en volg een gratis proefles!

WWW.ACCORDEONLES.NET

 

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.