Cursus overzicht

Saxofoonles

Wil je saxofoon leren spelen, of ben je al wat verder gevorderd en wil je de lessen graag weer eens oppakken, of misschien wel aansluiten bij een ensemble? Het kan allemaal bij Phoenix Cultuur. Al vanaf 7 jaar kun je starten met saxofoonles. En wist je dat de saxofoon eigenlijk helemaal geen moeilijk instrument is om te leren? Wil je het zelf ervaren? Meld je dan eens aan voor een gratis proefles bij onze docenten Jo of Ludwig.

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Ludwig Attevelt, Jo Hennen
Lessen:
38
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Saxofoonles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Met welke saxofoon start ik?

Begin je met saxofoonles, dan start je meestal eerst op de altsaxofoon. De grootte van het instrument is namelijk geschikt voor iedereen. Daarnaast is de altsaxofoon een goed uitgangspunt voor het ontwikkelen van een goede basistechniek, die je meeneemt als je wilt overstappen naar een ander formaat saxofoon. Volwassenen hebben ook nog wel eens de voorkeur om te starten op de tenorsaxofoon, omdat de toonhoogte iets dieper is. De alt en de tenor worden vaak met elkaar verward.

Saxofoon leren spelen

Omdat de saxofoon geen moeilijk instrument is om te leren, speel je al snel je favoriete nummers. Tijdens de lessen van Jo en Luwdig leer je de basisvaardigheden, speel je diverse stijlen en leer je ook om samen te spelen met anderen. En heel belangrijk: de inhoud van de lessen wordt op jouw wensen afgestemd. Je kunt daarnaast opgeleid worden tot de landelijke A/B/C/D niveaus en verschillende fases van Jazzspel en improvisatiekunst. Heb je jezelf ontwikkeld op een bepaald niveau, dan kun je ook eens denken aan samenspel met andere muzikanten door je aan te sluiten bij een ensemble. Van het opleidingsorkest van de harmonie of fanfare tot bijvoorbeeld een popband van Pop&Co Bandcoaching.

Saxofoonles bij Phoenix Cultuur

Bij Phoenix Cultuur kun je van jong tot oud, als beginner of gevorderde terecht voor saxofoonles. Wij bieden verschillende lesmogelijkheden aan: of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten en liever een 10-rittenkaart of een jaar lang les wilt. Dat mag je helemaal zelf bepalen! De muzieklessen worden op verschillende locaties in Meierijstad gegeven, zoals in Schijndel, Veghel, Sint-Oedenrode, Erp, Zijtaart en Eerde. Schrijf je je in voor saxofoonles, dan kun je de voorkeur voor een leslocatie opgeven. Daarna koppelen wij je aan Jo of Ludwig (afhankelijk van de beschikbaarheid). De lesdag en lestijd gaan in altijd overleg met jouw docent.

Docent

Ludwig Attevelt

"Met mijn brede ervaring in het spelen, dirigeren en lesgeven sta ik vooral voor kwaliteit. Als allround musicus heb ik een meerwaarde, die in de manier van muziek maken terugkomt. Je kunt bij mij voor alle stijlen terecht. Ik bied een brede muzikale opleiding waarbij ik ook het samenspel wil bevorderen in verschillende vormen. Ik ben een musicus met passie voor muziek. Een instrument is een middel om te ervaren wat muziek voor je kan betekenen. 
Ik heb veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van een leerling en kan ontroerd raken wanneer een leerling speelt zoals alleen hij of zij dat kan. Als een leerling dan van zijn/haar eigen spel kan genieten is mijn missie geslaagd.

www.ludwigattevelt.nl

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.