Corona-update | 21 september

21/09/2021

“Nederland verder open met coronatoegangsbewijs. Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel.”

Zo kopt de rijksoverheid naar aanleiding van het laatste persbericht. De tekst luidt verder:

Het coronatoegangsbewijs (>12 jaar) wordt juist nu ingezet op die locaties waar het door het loslaten van de verplichte 1,5 meter afstand drukker wordt. Dat geldt in alle horeca binnen (geldt niet op terras en niet bij afhalen zoals in sportkantines), bij evenementen (zoals festivals, optredens en feesten) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in theaters). Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.

Zie verder: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/09/14/nederland-verder-open-met-coronatoegangsbewijs

>>Tot 25 september gelden de regels zoals vermeld in dit nieuwsbericht.

Basisregels blijven

Veel maatregelen verdwijnen, maar de basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt hier allemaal aan bij.

Kort samengevat geldt voor onze activiteiten:
  • Leslocaties binnengaan = zonder coronatoegangsbewijs;
  • Lessen cultuureducatie volgen in lesruimte = zonder coronatoegangsbewijs;
  • Horeca/café/bar van onze leslocaties: binnen zitten =  met coronatoegangsbewijs;
  • Horeca/café/bar van onze leslocaties: terras, buiten =  zonder coronatoegangsbewijs;
  • Horeca/café/bar van onze leslocaties: afhalen aan de bar =  zonder coronatoegangsbewijs -> Let op: richtlijnen ‘t Spectrum nog niet bekend & volg altijd de instructies van het horecapersoneel op;
  • Bij voorstellingen en evenementen in de diverse zalen: met coronatoegangsbewijs aan de deur.
Corona-update  |  21 september

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag