Cursus overzicht

Tromboneles

Het geluid, de glans, de schuif! Wordt jij ook zo blij als je een trombone hoort en ziet? Je kunt al op een trombone beginnen als je 8 jaar oud bent. Ook volwassenen kunnen bij Phoenix Cultuur terecht voor trombonelessen. Dat kan als beginner, maar ook als gevorderde speler om bijvoorbeeld je techniek op te frissen. Benieuwd? Meld je aan voor een gratis proefles bij onze docent Peter.

Proefles gehad en je wil je graag inschrijven voor de cursus? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per les of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Cursussen & Workshop > Muziek > Muzieklessen inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. Als je klikt op de Inschrijf-knop hieronder, kom je automatisch terecht bij het inschrijfformulier voor de lesvorm: wekelijks 20 minuten voor jeugd onder 21 jaar.

Inschrijven is het hele jaar mogelijk
Als je later instroomt wordt de prijs van de lessen naar rato aangepast. Op de bevestiging van inschrijving ontvang je het tarief op basis van jouw startdatum.

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Docent(en):
Peter de Hoop
Lesdag(en):
In overleg
Doelgroep:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:
38
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Tromboneles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Trombone leren spelen

De trombone is familie van de trompet en wordt ook wel schuiftrompet en soms zelfs schuiftrombone genoemd. De trombone kom je in symfonieorkesten en harmonie- en fanfareorkesten tegen, maar ook in jazz en zelfs hiphop. Trombone leren spelen is net zo moeilijk (of makkelijk) als andere muziekinstrumenten leren bespelen. Het enige verschil: om lage tonen te kunnen bereiken moet je de trombone wel ver kunnen uitschuiven. Dat betekent dus dat je een paar lange armen nodig hebt. Ben je jong en zijn je armen nog net iets te kort? Geen probleem, want dan start je op een zogenaamde 'kindertrombone'. Deze trombone heeft de lengte van een gewone (alt- of tenor)trombone, maar gebruikt slechts een deel van de schuif.

Tromboneles bij Phoenix Cultuur

Wil jij graag trombone leren spelen en/of jezelf verder ontwikkelen? Bij Phoenix Cultuur kun je vanaf 8 jaar en op elk niveau beginnen met tromboneles. Wij bieden je verschillende lesmogelijkheden aan: alleen of in een tweetal, wekelijks 20 of 30 minuten, liever een 10-rittenkaart of een jaar lang les, dat mag je helemaal zelf bepalen! De muzieklessen worden op verschillende locaties in Meierijstad gegeven, zoals in Schijndel, Veghel, Sint-Oedenrode, Erp, Zijtaart en Eerde. Schrijf je je in voor tromboneles, dan kun je je voorkeur voor leslocatie aangeven. Peter neemt vervolgens contact met jou op om een lesdag- en tijd af te stemmen.

Docent

Peter de Hoop

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.