Cursus overzicht

Dwarsfluitles

Lijkt het je tof om dwarsfluit te spelen? Kom dan op les bij Phoenix Cultuur in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp of Zijtaart! Onze dwarsfluitlessen zijn er voor iedereen, wat je leeftijd of niveau ook is. Benieuwd? Meld je dan aan voor een geheel vrijblijvende proefles bij Leonie of Jef. Je bent van harte welkom!

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Jef Geerinckx, Leonie Pijpers-Clahsen
Lessen:
38
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Dwarsfluitles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Dwarsfluit spelen: hoe werkt dat?

Leuk feitje: de dwarsfluiten van nu worden van metaal gemaakt, maar wist je dat deze vroeger van hout werden gemaakt? Dat is waarom de dwarsfluit nu nog steeds hoort bij de houtblazers-familie. Een ander bijzonder feitje is dat je de dwarsfluit bespeelt door óver het mondstuk heen te blazen. Tegelijkertijd kun je de kleppen op het instrument indrukken of juist loslaten. Zo ontstaat een heel fijne, warme en heldere klank. Een klank die perfect thuishoort in orkesten, musicals, bigbands, latin- en popmuziek. 

Dwarsfluitles voor beginners én gevorderden?

Het mooie aan dwarsfluitles is dat het geschikt is voor alle niveaus. Zo kun je al op heel jonge leeftijd beginnen met dwarsfluitles. En natuurlijk ben je nooit te oud om dit prachtige instrument te leren spelen. Bij Phoenix Cultuur is iedereen dus van harte welkom! 

Heb je juist al wat meer ervaring met dwarsfluit spelen? Dan ga je samen met je docent steeds een stapje verder om muzikaal uitgedaagd te blijven. Heb je zelfs plannen om naar het conservatorium te gaan? Ook daar kunnen wij jou bij helpen.  

Individueel of in groepsverband dwarsfluit leren spelen

Je kiest zelf of je individueel of in groepsverband les krijgt. Daarnaast is het aan jou hoe vaak je les krijgt in de maand en hoelang je sessies duren. Kortom: aan de hand van jouw wensen, stellen wij een maatwerk dwarsfluit cursus samen. Tijdens de lessen maak je kennis met muziekstijlen als klassiek, pop en jazz. Naarmate de weken vorderen, ontdek je welke stijl je het leukste vindt. En heb je eenmaal de dwarsfluit onder de knie, dan krijg je meerdere keren per jaar de mogelijkheid om op te treden. Daarnaast zijn er regelmatig open lessen waarin je mag laten horen wat je hebt geleerd. 

Is dwarsfluitles iets voor jou?

Ben je benieuwd of dwarsfluitles iets voor jou is? Je bent van harte welkom om eens een proefles te volgen. Schrijf je in voor een vrijblijvende kennismaking! 

Docent

Jef Geerinckx

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.