Kunstproject het Kloosterkwartier in uitvoer

Kunstproject het Kloosterkwartier is gestart in mei 2021 en is in november 2022 afgesloten met een bijzondere beeldende audio-route THUIS. Hieronder geven we je een overzicht van alle activiteiten die de het afgelopen jaar en maanden hebben plaatsgevonden.

September 2021: Audiowandeling in de kloostertuin
Tijdens de Open Dag van LeefGoed in september 2021 konden bewoners en andere geïnteresseerden deelnemen aan een bijzondere audiowandeling. Deze interactieve voorstelling leidde de deelnemers door de prachtige stiltetuin van het Klooster, waar via een koptelefoon de verhalen, dromen en wensen van de zusters te beluisteren waren.

Beluister alle audiofragmenten via: https://bit.ly/3zy7vG3

IMG_4672.jpgIMG_4649.jpgIMG_4642.jpgIMG_4680.jpg

Februari 2022: Drive Through
Afgelopen februari was er, geheel coronaproof, een heuse Drive-Through in de Meester van Coothstraat, waar bewoners elkaar en theatermaker Monika konden ontmoeten. Naast een hoop gezelligheid werden er ook persoonlijke verhalen gedeeld.

Mei, juni en juli 2022: jij mag het zeggen!
In de maanden mei, juni en juli van dit jaar kwam theatermaker en initiatiefnemer Monika Kowalewska bij de bewoners thuis om daar in gesprek te gaan. Zij stelde vragen over hoe het wonen in het Kloosterkwartier is, wat het favoriete plekje in de wijk en in huis is en waarom dat zo is. Wat betekent thuis voelen en wat of wie is daarvoor nodig? Met deze verhalen wordt verder gebouwd aan het kunstproject. Het resultaat is voor iedereen te bewonderen tijdens de finale beeldende audio-route in november. Hoe het er helemaal precies uit te komt te zien, dat is voor iedereen nog even een verrassing. Het wordt hoe dan ook een bijzondere kunst en culturele ervaring in het Kloosterkwartier, waarbij er zeker met andere ogen naar deze nieuwe wijk gekeken wordt!

Een kleine greep uit de bewoners die hun verhaal deelden met Monika:

Kunstproject-kloosterkwartier-interview-3.jpgKunstproject-kloosterkwartier-interview-1.jpgKunstproject-kloosterkwartier-interview-2.jpg

September, oktober 2022: gratis workshops voor bewoners van het Kloosterkwartier
In de aanloop van het project naar de finale worden er meerdere workshops kosteloos aangeboden waar je als bewoner van het Kloosterkwartier aan deel kan nemen. Denk aan een workshop muziek, het schrijven van je monoloog, een dansworkshop en een beeldende workshop. Een leuke en vooral laagdrempelige manier om je verborgen talent te ontdekken en nieuwe mensen uit de wijk te leren kennen. Klik hier voor het totale overzicht >

17,18,19 en 20 november 2022: beeldende audio-route THUIS
In november presenteerden we de finale van het Kunstproject het Kloosterkwartier met een beeldende audio-route die werd uitgevoerd samen met de bewoners van het Kloosterkwartier. In deze audio-route, getiteld THUIS, toonden onder andere ouderen, vluchtelingen, jongeren en  buurtkinderen uit Het Kloosterkwartier hun ideeën en geheimen over het thema je ergens thuis voelen. De afgelopen maanden dompelden de makers zich onder in het Kloosterkwartier en interviewden ze diverse bewoners. Thuis voelen is een interessant onderwerp. Waar voel je je thuis en waar niet. En waarom?
Omroep Meierij was ook aanwezig tijdens de eerste avond van de beeldende audio-route THUIS, op donderdagavond 17 november. Bekijk hier het videoverslag >

 

Kunstproject Het Kloosterkwartier is een initiatief van Phoenix Cultuur, in samenwerking met Monika Kowalewska, Ons Welzijn en Leefgoed.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en Lang Leve Kunst. 

logo-s-fondsen.png

 

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag