Upcycle jouw outfit: Fashion Tweedaagse voor jongens en meiden

04/04/2023

Je vervelen in de meivakantie? Echt niet! Op dinsdag 25 en woensdag 26 april organiseert Phoenix Cultuur de jaarlijks terugkerende Fashion Tweedaagse in het Fashionatelier op de Noordkade in Veghel. Jongens en meiden van 8 t/m 16 jaar die gek zijn op mode, kunnen tijdens deze workshop hun eigen outfit ontwerpen, maken en showen voor publiek.

Upcycle jouw outfit: ’Cruella’
Het thema van deze editie is ‘Cruella’. Deze Disneyfilm is gebaseerd op het leven van de onlangs overleden mode-icoon Vivienne Westwood. Zij maakte prachtige rebellerende kleding met een politieke boodschap. Ook werkte zij met oude kleding en upcyclede die tot prachtige nieuwe outfits. Het recyclen, hergebruiken en upcyclen van oude kleding is momenteel helemaal hip en hot. De jonge deelnemers krijgen dit keer daarom een mooie uitdaging: zet de schaar in je oude kledingstukken en maak er een waanzinnig leuke, nieuwe outfit van!

Onder leiding van het fashionteam van Phoenix-docente Lonneke de Wit, dompelen de jonge ontwerpers zich dus onder in de wereld van de grote modeontwerper Vivienne Westwood. Na een dosis inspiratie gaan de jonge modeontwerpers aan de slag met hun eigen outfit: van ontwerpen tot zelf maken. Ondertussen maken ze kennis met stoffen en materialen en leren ze allerlei vaardigheden die nodig zijn om een outfit in elkaar te zetten met behulp van een naaimachine. Aan het einde van de tweedaagse workshop, op woensdag 26 april, shinen alle deelnemers als een echter ster, met hun eigen outfit, tijdens een heuse fotoshoot en modeshow. Hierbij zijn ouders, broers en zussen, ooms en tantes, opa’s en oma’s natuurlijk van harte welkom.

De Fashion Tweedaagse is een leerzame, maar vooral plezierige en gezellige workshop voor jongens en meiden. De vaardigheden die ze leren, kunnen ze na de workshop ook gebruiken om thuis en op school mee aan de slag te gaan. Vervelen in de meivakantie is er niet meer bij: jongens en meiden kunnen zich samen met vriendjes en vriendinnetjes aanmelden voor deze tweedaagse workshop.

De Fashion Tweedaagse vindt plaats op 25 & 26 april van 10.00 – 16.00 uur in het Fashionatelier (1e verdieping) op de Noordkade in Veghel. Aanmelden kan tot en met 16 april. De kosten voor de tweedaagse workshop zijn €75,- p.p. inclusief stof en materialen, lunch is niet inbegrepen. Klik op onderstaande button voor meer info en om je in te schrijven!

Fashion Tweedaagse

 

Upcycle jouw outfit: Fashion Tweedaagse voor jongens en meiden

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag