Cursus overzicht

Fashion Tweedaagse

Ben jij ook zo’n fan van mode en wil je jouw eigen outfit leren maken en showen voor publiek? In de meivakantie organiseren we speciaal voor jou, je vrienden en vriendinnen een Fashion Tweedaagse op de Noordkade in Veghel! Het thema van deze editie: BARBIE!

Het recyclen, hergebruiken en upcyclen van oude kleding is helemaal hip en hot. Hoe leuk is het om de schaar te zetten in oude kledingstukken en er weer een waanzinnige outfit van te maken? 

Tijdens de Fashion Tweedaagse halen we inspiratie uit de film Barbie, gebaseerd op de legendarische modepop, en kijken we naar modeontwerpers die voor Barbie de outfits hebben ontworpen. Maar ook Ken ontbreekt niet in deze film en heeft ook de meest iconische outfits aan. Barbie en Ken komen vanuit hun perfecte wereld terecht in de echte wereld en gaan op onderzoek uit in hun zeer opvallende outfits. 

Onder professionele begeleiding van het fashionteam van Phoenix Cultuur en Rijkers naaimachines uit Veghel, ga jij je nieuwe outfit bedenken en maken. Je neemt oude kleding en je eigen inspiratiebronnen mee. Dat kan van alles zijn: pop-art iconen, stripfiguren, animatiefiguren, junglethema, gamehelden, muziek en filmsterren, mangafiguren. Tijdens de workshop zijn er naaimachines, draad, scharen, stoffen en materialen aanwezig die je kunt gebruiken. Op de tweede dag show jij je outfit voor jouw familie en vrienden. Jij gaat shinen als een echte ster! 

Deze tweedaagse is voor jongens en meiden van 8 t/m 16 jaar.

Let op! Inschrijven kan tot en met donderdag 11 april 2024.

(Tijdelijk) minder geld te besteden? Jeugdfonds Cultuur helpt! >>

Docent(en):
Lonneke de Wit
Lesdag(en):
Dinsdag, Woensdag
Doelgroep:
Kinderen, Jongeren
Aantal lessen:
2
80,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Fashion Tweedaagse
Omschrijving
Docent
Wat neem je mee?
Lesdata
vraag?
Omschrijving

Let op! Inschrijven kan tot en met donderdag 11 april 2024.

Deze tweedaagse is voor jongens en meiden van 8 t/m 16 jaar.

Docent

Lonneke de Wit

Lonneke de Wit heeft haar opleiding eerstegraads docent Tekenen en Schilderen gevolgd aan de KunstAcademie in Maastricht. Sinds 1993 werkt ze in het kunstonderwijs. Ze geeft kunsteducatieve lessen en workshops  aan kinderen en jeugdigen. En ook jaarcursussen tekenen en schilderen aan volwassenen.

Ze ontwikkelt artistieke kunstprojecten en bijzondere kunstworkshops voor het onderwijs en evenementen. Ze is een ‘duizendpoot’: ze heeft een grote veelzijdigheid die ook veel van haar cursisten ómarmen’. In haar lessen leert ze haar cursisten een veelheid aan technieken en vaardigheden. Het intensiveren van het kijken, het natekenen van de werkelijkheid, perspectiefregels toepassen, leggen een basis voor iedereen die wil leren tekenen en schilderen en ook zelfverzekerder wil worden in dat wat hij of zij wil bereiken. Dat is de basis die gelegd wordt en dan kan je verder gaan werken in thema's en opdrachten om daarna persoonlijke concepten en ideeën te visualiseren.

Lonneke de Wit blijft zich verder ontwikkelen en is wederom naar de Academie gegaan om olieverftechnieken verder uit te diepen. Naast deze veelheid aan werkzaamheden maakt ze zelf autonoom werk.

Wat neem je mee?

Je neemt oude kleding en je eigen inspiratiebronnen mee. Dat kan van alles zijn: pop-art iconen, stripfiguren, animatiefiguren, junglethema, gamehelden, muziek en filmsterren, mangafiguren.

Prijs is incl. stoffen en fournituren, drinken en iets lekkers. Lunch mag je zelf meebrengen.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Dag Datum Jaar Tijdstip
dinsdag 23 april 2024 10:00 - 16:00
woensdag 24 april 2024 10:00 - 16:00
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.