Upcycle jouw outfit: fashion tweedaagse voor jongens en meiden

01/04/2022

Op donderdag 28 en vrijdag 29 april, in de meivakantie, organiseert Phoenix Cultuur de Fashion Tweedaagse in het fashionatelier op de Noordkade in Veghel. Jongens en meiden van 8 t/m 16 jaar die gek zijn op mode, kunnen tijdens deze workshop hun eigen outfit ontwerpen, maken en showen voor publiek.

Upcycle jouw outfit
Hoewel het thema dit jaar ‘A star is born’ is, staat vooral het hergebruiken van materialen centraal. Het recyclen, hergebruiken en upcyclen van oude kleding is momenteel helemaal hip en hot. De jonge deelnemers krijgen dit keer daarom een mooie uitdaging: zet de schaar in je oude kledingstukken en maak er een waanzinnig leuke, nieuwe outfit van.

Onder leiding van het fashionteam van Phoenix-docente Lonneke de Wit, dompelen de jonge ontwerpers zich onder in de wereld van de grote modeontwerpers die ook bezig zijn met het hergebruiken van kostbare stoffen en materialen. Na een dosis inspiratie gaan ze aan de slag met hun eigen outfit: van ontwerpen tot zelf maken. En ondertussen maken ze kennis met stoffen en materialen en leren ze allerlei vaardigheden die nodig zijn om een outfit in elkaar te zetten met behulp van een naaimachine. Aan het einde van de tweedaagse workshop, op vrijdag 29 april, shinen alle deelnemers als een echter ster, met hun eigen outfit, tijdens een heuse fotoshoot en modeshow. Hierbij zijn ouders, broers en zussen, ooms en tantes, opa’s en oma’s natuurlijk van harte welkom.

De Fashion Tweedaagse is een leerzame, maar vooral plezierige en gezellige workshop voor jongens en meiden. De vaardigheden die ze leren, kunnen ze na de workshop ook gebruiken om thuis en op school mee aan de slag te gaan. Vervelen in de meivakantie is er niet meer bij: jongens en meiden kunnen zich samen met vriendjes en vriendinnetjes aanmelden voor deze tweedaagse workshop.

De Fashion Tweedaagse vindt plaats op 28 & 29 april van 10.00 – 16.00 uur in het fashionatelier (1e verdieping) op de Noordkade in Veghel. Aanmelden kan tot en met 14 april. De kosten voor de tweedaagse workshop zijn €75,- p.p. inclusief stof en materialen, lunch is niet inbegrepen.

Klik hier voor meer info en om je in te inschrijven

Upcycle jouw outfit: fashion tweedaagse voor jongens en meiden

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag