Open Huis Phoenix Cultuur; kom kijken en luisteren!

27/08/2021

Beeldende Kunst

Verspreid over de goed en professioneel ingerichte ateliers en werkplaatsen op de Noordkade kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de lessen van diverse beeldend kunstenaars. Cursisten zijn er aan het werk zodat men een goede indruk krijgt van de lessen in de praktijk. Siersmeden, edelsmeden, keramiek, beeldhouwen, textiel, boekbinden, tekenen en schilderen, digitale beeldbewerking, zeefdrukken, fotografie, alles komt aan bod. En natuurlijk mag het aanbod voor kinderen en jongeren niet ontbreken. Zij kunnen een kijkje nemen bij de Makerswerkplaats en de tekenateliers. Het beeldende seizoen start in de week van 20 september en er worden lessen gegeven in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode.

Dans

Klassiek Ballet, Hiphop, Salsa, Jazzdans, Moderne Dans, Babyballet, Musicaldans, Spitzen en Dansmix. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen hun hart ophalen bij Phoenix Cultuur. De ervaren dansdocenten geven verspreid over de hele week les in Schijndel en Veghel. Natuurlijk wordt er gedurende het seizoen volop opgetreden op festivals en de diverse podia in Meierijstad. Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers in de twee dansstudio’s op de Noordkade gaan kijken en informatie inwinnen bij de verschillende docenten. Het nieuwe dansseizoen start in de week van 13 september.

Muziek

Saxofoon, Piano, Zang, Cello, Viool, Harp, Accordeon, Hobo, Hoorn, Gitaar, Basgitaar, Dwarsfluit, Blokfluit, Klarinet, Trombone, Keyboard, Slagwerk en Trompet. Kies je instrument en meld je aan voor een gratis proefles! Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken en optreden nog mooier! Je kunt komen spelen in een van de bands van Pop&Co Bandcoaching, een van de orkesten en ensembles of lid worden van een van de muziekverenigingen in Meierijstad. Tijdens het Open Huis zijn verschillende docenten en leerlingen aan het werk in de muziekstudio’s en popkelder zodat de bezoekers een les live kunnen bijwonen. De muzieklessen en repetities in Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Erp en Zijtaart starten weer in de week van 13 september.

Theater/Musical

Spelen in een musical of op het podium stralen in een theaterstuk? Is toneelspelen, zingen, dansen en in de huid kruipen van een personage je passie en droom? Kijk dan eens in het uitgebreide aanbod van Phoenix Cultuur.  Aan het eind van elk seizoen staan alle sterren op het podium van ons eigen theaterfestival Windkracht. De professionele theatermakers geven les in Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel. Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers terecht in de Theaterstudio voor open lessen en informatie. De theater- en musicallessen starten weer in de week van 20 september.

Het Open Huis van Phoenix Cultuur vindt op zondag 12 september van 13.30 – 16.00 uur plaats in de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel. Natuurlijk houden we ons tijdens het Open Huis aan de dan geldende coronaregels. Zo is de entree alleen via de hoofdingang, geldt er één richtingsverkeer in het pand, is er bij binnenkomst een gezondheidscheck en geldt er een maximaal aantal personen per ruimte. Volg bij je bezoek de aanwijzingen op.

Open Huis Phoenix Cultuur; kom kijken en luisteren!

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag