Korte cursussen in november

21/10/2024

In november gaan er weer een hoop leuke, creatieve cursussen van start, ideaal voor iedereen iets nieuws wilt proberen of zijn vaardigheden wilt uitbreiden. Van fotografie en pottenbakken tot het werken met glas in lood – er is voor ieder wat wils. Deze korte workshops zijn perfect om je creativiteit de vrije loop te laten en nieuwe vaardigheden op een ontspannen manier te ontdekken. Hieronder vind je een overzicht van alle cursussen die deze maand beginnen!

Basiscursus Glas in Lood

Startdatum: 2 november 2024
Aantal lessen: 6

Leer het eeuwenoude ambacht van glas in lood werken. Deze ambachtelijke kunstvorm maakt gebruik van een bijzondere eigenschap van gekleurd glas, namelijk de breking van het licht. In de basiscursus van 6 lessen op zaterdag ga jij zelf aan de slag met het snijden, plaatsen en creëren van jouw glas in loodraam. Docente Esther Gielis deelt haar passie en technieken met jou, zodat jij met een mooi kunstwerk naar huis gaat.

Bekijk cursus 


Fotobewerking in Adobe Photoshop CC en Lightroom

Startdatum: 7 november 2024
Aantal lessen: 4

Om het ‘Wow’-effect van je foto’s te vergroten, ontkom je niet aan de nabewerking. In 4 lessen leer je Adobe Lightroom en Photoshop gebruiken zodat je al je foto’s naar een hoger niveau tilt. Aan de hand van voorbeelden en eigen foto’s ga je op donderdagavond aan de slag op de aanwezige computers in onze workshopruimte.

Bekijk cursus


Portretfotografie in de industriële Noordkade

Startdatum: 9 november 2024
Aantal lessen: 1

Ga samen met fotograaf Wim Roefs op zoek naar de kracht van het portret! Die kracht vinden we in de authentieke uitstraling van het model in combinatie met de authentieke sfeer van de Noordkade in Veghel. Door het verrassende licht, prachtige doorkijkjes, staal en oude muren zijn mooie krachtige portretten te maken. Mensen-fotografie is en blijft lastig, zeker om snel de combinatie te kunnen maken tussen model, licht en omgeving. Dit zal na deze workshop een stuk gemakkelijker zijn.

Bekijk cursus
 

46-Caffenol-workshop.jpg

Analoge fotografie experimenten in de doka

Startdatum: 9 november
Aantal lessen: 4

Creëer beelden met analoge fotografische en andere beeldende technieken. Zonder dat je kennis van en ervaring met het analoge fotografieproces nodig hebt, kun je bijzondere creatieve afdrukken maken in en buiten de doka. Docente Leonie Gossens gaat in deze korte cursus van 4 lessen samen met jou aan de slag om jouw eigen ideeën uit te werken en verbeelden.

Bekijk cursus


Damascus mes smeden

Startdatum: 9 november of 23 november
Aantal lessen: 2

Heb jij altijd al eens een eigen damascus mes willen smeden? In onze unieke 2-daagse workshop Damascus Mes Smeden doorloop je alle stappen van het maken van een uniek eigen mes. Je leert het ‘wellen’ van de twee staalsoorten, het polijsten en aanzetten van het handvat. Een toffe workshop om samen met vrienden of familie te doen!

Bekijk cursus


Kennismaking Beeldhouwen

Startdatum: 15 november 2024
Aantal lessen: 5

Heb je altijd al eens willen weten of beeldhouwen iets voor jou is? In deze korte kennismakingscursus van vijf lessen maak je kennis met het fenomeen beeldhouwen in steen. Vanuit het doen, met hamer en beitel, slag voor slag. We werken in albast of kalksteen, zachte tot middel-harde steensoorten die goed te bewerken zijn. Geef jezelf over aan ‘gewoon beginnen’ en de verrassing om tot iets nieuws te komen, of kijk of de meer onderzoekende aanpak beter bij je past. Al werkende geef je jouw beeld de ruimte om te kunnen ontstaan.

Bekijk cursus

Botanisch-tekenen-cursus.jpg

Dagworkshop Botanisch Tekenen

Startdatum: 16 november 2024
Aantal lessen: 1

In de dag workshop Botanisch tekenen maak je potloodschetsen en pentekeningen van de typische kenmerken van bloemstengels, bloemknoppen en zaaddozen. Je ontdekt de prachtige details van de bloemen en planten door deze vast te leggen in tekening.

Om je te inspireren neemt docent Henri van Nuenen zijn grote collectie gedroogde bloemen en zijn eigen serie getekende bloem- en planttekeningen mee. In deze tekendag oefen je tekenskills en krijg je handvatten om eigen natuurtekeningen te kunnen maken.

Bekijk cursus


Stilleven fotografie

Startdatum: 16 november 2024
Aantal lessen: 2

Ontgrendel de geheimen van boeiende stilleven fotografie! Of je nu een doorgewinterde fotograaf bent die je vaardigheden wil uitbreiden of een beginner die graag de kunst van het stilleven wil verkennen, onze workshop biedt een unieke kans om je te verdiepen in dit fascinerende genre. Iedereen met een camera kan hieraan deelnemen.

Bekijk cursus


Pottenbakken: Groot draaien

Startdatum: 16 november 2024
Aantal lessen: 2

Heb jij het draaien op de pottenbakkersschijf onder de knie en wil je een volgende uitdaging aangaan? In de tweedaagse workshop Groot Draaien legt Ton van Schagen uit hoe je grotere kleimassa's centreert, optrekt, controle houdt en hoe je uit meerdere delen kunt draaien. Plezier beleven en je kennis vergroten staat voorop in de workshop. Enige basiskennis met het draaien is wenselijk, maar het is zeker niet verplicht meteen tientallen kilo’s klei op je schijf te zetten.

Bekijk cursus


Dagworkshop Blauwdruk fotografie

Startdatum: 23 november 2024
Aantal lessen: 1

Tijdens deze workshop leer je de geschiedenis van dit prachtige en veilige fotografische proces uit 1842 kennen en geeft Rens Horn een demonstratie van alle stappen. Daarna ga je zelf het lichtgevoelig papier maken waarop je jouw eigen foto's af gaat drukken. Iedereen gaat naar huis met tenminste enkele verschillende afdrukken. Het doel is om het proces zo goedkoop, duidelijk en eenvoudig mogelijk te maken zodat je thuis zelfstandig aan het werk kunt.

Bekijk cursus

Blauwdruk-workshop.jpeg

Korte cursussen in november

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag