Expositie cursus Tekenen & Schilderen op Noordkade

20/11/2023

Op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel is tot in het nieuwe jaar de expositie te bekijken van de woensdaggroep Tekenen en Schilderen voor volwassenen van docent Wilbert Dirkx. Afgelopen periode is er hard gewerkt door deze teken- en schildergroep van Phoenix Cultuur en met een heel mooi resultaat.

In de lessen worden verschillende thema’s aangeboden, waarna de cursisten een ontwerpfase ingaan. Composities bedenken en creëren, om deze vervolgens uit te werken. De thema’s die de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen zijn: deformatie (de verandering van een bestaande vorm door allerlei invloeden), autobiografie (kijk terug op je leven, wat zijn de belangrijke dingen voor jezelf en breng dat in een sterk beeld samen), iemand op een voetstuk plaatsen (het portretteren van een voor jou belangrijk persoon op een voetstuk) en een drieluik van recepten.

Voor geïnteresseerden en nieuwe cursisten is deze expositie erg inspirerend en voor de kunstenaars die mogen exposeren is het hun eerste expositie onder de vleugels van Phoenix Cultuur. De exposanten zijn afkomstig uit heel Meierijstad en omstreken: Odette van den Brand, Marion de Goeij, Tonke van Haandel, Karel Klerks, Margriet Meij en Margariet Nijst van Thiel.

De expositie is tot in het nieuwe jaar vrij te bezoeken binnen de openingstijden van de Cultuurfabriek. Ook een Beeldende cursus volgen en exposeren? Kijk voor meer informatie bij ons cursusaanbod Beeldend.

Expositie cursus Tekenen & Schilderen op Noordkade
belangstellenden tijdens opening van expositie

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag