Cursisten exposeren klei-portretten: ‘Oog in oog’

06/09/2024

Van 14 september tot en met 27 oktober vindt de indrukwekkende expositie ‘Klei-Portretten: Oog in oog’ plaats, op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade. De expo toont het werk van vier cursisten die hebben deelgenomen aan de kennismakingscursus portret boetseren bij Phoenix Cultuur, onder begeleiding van kunstenaar Marie-Louise van Schinkel. De opening van de expositie is op 17 september om 19.30 uur, geïnteresseerden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

De exposanten, Annemieke Ackermans, Penny Simons, Janneke van Genugten en Hanneke Kessels, hebben in 10 lessen geleerd hoe zij het gezicht van hun model kunnen vertalen naar klei. In de cursus stond dan ook in eerste plaats de ontwikkeling van de waarneming centraal. De werkstukken laten niet alleen de technische vaardigheid zien, maar vooral ook de betrokkenheid en de zorgvuldigheid waarmee de cursisten hun modellen ‘tot leven brengen’. Elk werkstuk toont de persoonlijke voorkeuren en keuzes van de maker, terwijl tegelijkertijd een eigen stijl en kunde naar voren komt.

Kunstenaar en docent Marie-Louise van Schinkel heeft de cursisten begeleid in het ontwikkelen van hun waarneming en expressie. In vorm vertalen van wat je ziet en voelt bij iemand, dat is waar ambacht en expressie wat haar betreft samenkomen. Het vraagt training van een deel van de hersenen waar wij in deze tijd niet meer op bevraagd worden. Daarom is een portret boetseren meer dan bijzonder.

Zelf de kracht van klei en portretten boetseren ervaren? Vanaf 24 september start Marie-Louise met een nieuwe cursus Portret Boetseren, wekelijks op dinsdag van 19.30 – 22.00 uur bij Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel. Klik hier voor meer info en inschrijven >

Cursisten exposeren klei-portretten: ‘Oog in oog’

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag