Beleef kunst en cultuur tijdens de Nacht van de Noordkade!

17/01/2023

Na twee jaar is de Nacht van de Noordkade weer terug van weggeweest. Op vrijdag 27 januari aanstaande, van 19.00 – 02.00 uur, vindt de zesde editie plaats van het gratis indoorfestival op de Noordkade in Veghel. Phoenix Cultuur zorgt deze avond voor een culturele en creatieve invulling met diverse muziek- en dansoptredens, musical en theater en diverse beeldende demonstraties en exposities. Ook het publiek, jong en oud(er), kan aan verschillende activiteiten deelnemen.

Beeldende activiteiten & demonstraties
Er is volop reuring in de werkplaatsen van Phoenix Cultuur tijdens de Nacht van de Noordkade. In de sme-derij wordt het vuur vanaf 19.00 uur weer hoog opgestookt om het ijzer heet te smeden. Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen deze avond leren smeden van meestersmid – en opa – Jos de Graaf.
In de werkplaats edelsmeden verzorgt edelsmid Harry van Ekert een demonstratie ‘zilver gieten’, en heeft edelsmid Heidi Verstraten een sieradenexpo ‘groeimineralen’ ingericht. Ook kun je met eigen ogen zien hoe het smeden in z’n werk gaat. In de werkplaats keramiek mag elke bezoeker een mensfiguurtje kneden dat later onderdeel zal uitmaken van de coöperatieve gedachte ‘all together’. Door deze samenwerking ontstaan er een paar honderd figuurtjes die een plek gaan krijgen in de fabriek. Ook Sterren op het Doek maakt weer onderdeel uit van het beeldende programma, van 19.30 – 22.00 uur. Een speciale gast uit Meierijstad wordt in de beeldhouwwerkplaats op doek geportretteerd door enkele kunstenaars en ondertussen geïn-terviewd door presentator Hans Fassbender. In de hal op de begane grond kunnen bezoekers zich uitleven bij ‘Be Real in Vinyl’ en zich gestyled en wel laten fotograferen in grote LP-covers uit de jaren ’70.
Op de 1e verdieping gaan de jongeren van de Tekenateliers aan de slag met textielbedrukking, airbrush en cyanotypie. Voor wie meer oren heeft naar fotografie, kan een kijkje nemen in de doka op de 2e verdieping of deelnemen aan een live fotoshoot onder leiding van fotografe Daisy Roefs.

Muziek, dans & theater
Ook de muziekgenieter kan zijn hart ophalen, want het muziekaanbod is gigantisch. Van 20.00 uur tot in de late uurtjes spelen de bands van Pop&Co bandcoaching in de Malerij. Ook spelen er de hele avond verschil-lende ensembles en muziekleerlingen van Phoenix Cultuur op verspreid door de hele fabriek. Voor wie be-nieuwd is naar de Talentenklas Muziek van CHV Academy: de talenten treden van 21.45 – 22.30 uur op in muziekstudio 8. De dansafdeling van Phoenix Cultuur presenteert zich deze avond in de bijzondere ambian-ce van de Koekbouw. Van 19.00 tot 22.00 uur zijn hier alle dansdisciplines te bewonderen. En voor wie wil proeven van theater: in het Tekenatelier op 1e verdieping presenteren de theaterleerlingen van 19.00 – 21.00 uur enkele stukken uit de voorstellingen die zij spelen tijdens Theaterfestival Windkracht ’23. Het jaarlijkse theaterfestival van Phoenix Cultuur dat plaatsvindt van 31 maart t/m 15 april in ’t Spectrum in Schijndel.

Exposities
Bewonder de wonderlijke wereld gecreëerd door de jongste cursisten van Phoenix Cultuur. In de hal bij het fashionatelier op de 1e verdieping staan kleine kijkkastjes en een diarama, gemaakt door leerlingen van het Tekenatelier o.l.v. Eva de Man. In dezelfde hal is ook de bijzondere foto-expo te zien van het foto-atelier voor kinderen, o.l.v. fotografe Dana Ruijs.

Beleef kunst en cultuur tijdens de Nacht van de Noordkade!
Van 20.00 uur tot in de late uurtjes spelen de bands van Pop&Co bandcoaching in de Malerij zoals Fieldtrip! Zij bestijgen vanaf 00:30 het podium!

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag