Audio-route THUIS: beleef de verhalen van Kloosterkwartier bewoners

08/11/2022

In Kunstproject het Kloosterkwartier staat het thema ‘THUIS’ en wat ‘je thuis voelen’ voor jou betekent, centraal. Op 17, 18, 19 en 20 november vindt de ‘grande finale’ plaats van het kunstproject met een beeldende audio-route door de wijk en de kloostertuin in Veghel. Op deze vier avonden, van 19.00 – 21.00 uur, kunnen wijkbewoners, familie, vrienden en andere geïnteresseerden al wandelend genieten van deze bijzondere route met beeld en geluid. 

THUIS: beeldende audio-route met verhalen en geheimen
De regie van het kunstproject is in handen van theatermaker Monika Kowalewska. Kowalewska: “Wandel door de wijk en laat je meevoeren langs mooie, herkenbare en soms indringende verhalen van de Zusters en de huidige bewoners.” In de circa 60 minuten durende audio-route THUIS vertellen en tonen wijkbewoners -  waaronder ouderen, vluchtelingen, jongeren en buurtkinderen - hun ideeën en geheimen over het thema ‘je ergens thuis voelen’.
De tekst voor THUIS is geschreven door de bewoners zelf, onder de leiding van Maaike Bergstra. Daarnaast vormen beeldende kunst en muziek een belangrijk component. Componist Yori Olijslagers verzorgt de soundscapes en scenografen Tom Heintz en Jolein Kop ontwikkelen het decor in de vorm van visuele projecties en dragen bij aan het concept van deze beeldende audio-route. 

Voor iedereen en gratis toegankelijk
De beeldende audio-route THUIS is voor iedereen gratis toegankelijk, dus ook als je niet in de wijk of in  Veghel woont ben je van harte welkom. De route start bij het Leefgoed Ontmoetingscentrum, Deken van Miertstraat 128 in Veghel. Je ontvangt daar alle praktische informatie. De audiofragmenten zijn tijdens de route via je eigen telefoon (met internet) en koptelefoon/oortjes te beluisteren. Bij het startpunt is er ook hulp bij het afluisteren van de audiofragmenten. Ben je nieuwsgierig naar de route, maar vind je het niet fijn om alleen te lopen? Neem dan even contact op met Hester Klein Tijssink via 06-13316516.

Over Kunstproject het Kloosterkwartier
Kunstproject het Kloosterkwartier is een initiatief van Phoenix Cultuur in samenwerking met theatermaker Monika Kowalewska, Ons Welzijn en Leefgoed. Kowalewska vertelt: “We zijn in september 2021 gestart met een audiowandeling in de kloostertuin in Veghel. Centraal stonden toen de verhalen van de Zusters. Daarna was er in februari 2022 een heuse corona-proof drive-through in de Meester van Coothstraat, waar bewoners elkaar en mij konden ontmoeten. In september en oktober hebben bewoners elkaar ook ontmoet tijdens diverse kunstworkshops”. De afgelopen weken is het artistieke team van het project onder leiding van Kowalewska de wijk in gegaan om rondom het thema ‘Thuis’, verhalen en tekeningen te gaan verzamelen voor de beeldende audio-route.

Alle actuele informatie over het kunstproject, de workshops en de beeldende audio-route, is hier terug te lezen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en Lang Leve de Kunst.

Audio-route THUIS: beleef de verhalen van Kloosterkwartier bewoners

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag