Cursus overzicht

Vioolles

Wil je graag viool leren spelen? Bij Phoenix Cultuur kun je als kind, jongere en volwassene terecht voor vioolles op een van de vijf leslocaties in heel Meierijstad. Zo kan iedereen dichtbij huis muziekles volgen. Wil je kennismaken met dit mooie instrument en onze docent Andrea? Meld je dan aan voor een gratis proefles!

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Lesdag(en):
In overleg
Leeftijd:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Docent(en):
Andrea Pieper
Lessen:
38
Aantal deelnemers
Kies een startdatum
Vioolles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
De viool

Wil je op vioolles, dan heb je de keuze uit één van de drie vioolsoorten: de viool, altviool en de elektrische viool. Alledrie de violen zijn strijkinstrumenten met vier snaren. De klanken ontstaan door met een strijkstok over de snaren te bewegen. Bij de viool en de altviool versterkt de houten klankkast het geluid van de trillende snaren. De elektrische viool moet op een versterker worden aangesloten om de klanken te laten horen. Tegenwoordig komt de viool in bijna alle soorten muziekstijlen voor. Je hoort viool in popbands (elektrische viool), in Ierse muziek, bij jazzsessies en natuurlijk in het symfonieorkest.

Vioolles bij Phoenix Cultuur

Op vierjarige leeftijd kan je al viool leren spelen en je mag bij Phoenix Cultuur zelf bepalen in welke muziekstijl(en)! Naast individuele lessen van 20 of 30 minuten, is er ook de mogelijkheid om in groepen samen te spelen. Ook kun je kiezen voor een 10-rittenkaart, waarbij je de lessen in overleg met de docent op verschillende momenten kunt inplannen. Vanaf een bepaald niveau kom je in aanmerking om bij een strijkers-ensemble aan te sluiten. Zit je in een ensemble, dan treed je samen regelmatig op tijdens festivals even evenementen in heel Meierijstad. Hartstikke leuk en leerzaam!

 

Docent

Andrea Pieper

"In 1999 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium van Maastricht, waar ik les heb gehad van Robert Szreder. In 2000 ben ik als zelfstandig viooldocente begonnen. Spoedig daarna ben ik ook bij diverse muziekscholen les gaan geven.

Vandaag de dag geef ik les als zelfstandig viooldocente in Gennep, Schijndel, Sint Oedenrode, Vught en Veghel. Naast viool geef ik ook les op de altviool en elektrische viool. Vanaf vier jaar kan je al leren viool spelen en ik geef les in alle muziekstijlen. De viool is een strijkinstrument die je tegenwoordig in bijna alle soorten muziekstijlen kunt horen. Je hoort ze nu regelmatig in popbands (elektrische viool), in Ierse muziek (fiddle) en natuurlijk in het symfonie orkest. Maar ook bij jazzsessies zie je ze steeds meer.

Daarnaast begeleid ik twee strijkers-ensemble’s (één in Gennep en één in Veghel), treed ik regelmatig op met het Gulden Euro Trio (ook op de Contrabas) en werk ik mee aan muziekprojecten. In mijn vrije tijd speel ik naast de viool ook graag piano, cello, contrabas en gitaar.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.