Resultaten voor zoekopdracht 'Muziek'

Andrea Pieper

Andrea Pieper

Viool docent

"In 1999 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium van Maastricht, waar ik les heb gehad van Robert Szreder. In 2000 ben ik als zelfstandig viooldocente begonnen. Spoedig daarna ben ik ook bij diverse muziekscholen les gaan geven.

Vandaag de dag geef ik les als zelfstandig viooldocente in Gennep, Schijndel, Sint Oedenrode, Vught en Veghel. Naast viool geef ik ook les op de altviool en elektrische viool. Vanaf vier jaar kan je al leren viool spelen en ik geef les in alle muziekstijlen. De viool is een strijkinstrument die je tegenwoordig in bijna alle soorten muziekstijlen kunt horen. Je hoort ze nu regelmatig in popbands (elektrische viool), in Ierse muziek (fiddle) en natuurlijk in het symfonie orkest. Maar ook bij jazzsessies zie je ze steeds meer.

Daarnaast begeleid ik twee strijkers-ensemble’s (één in Gennep en één in Veghel), treed ik regelmatig op met het Gulden Euro Trio (ook op de Contrabas) en werk ik mee aan muziekprojecten. In mijn vrije tijd speel ik naast de viool ook graag piano, cello, contrabas en gitaar.

Dorien Nieuwint

Dorien Nieuwint

CHV Academy docent, Ensemble begeleider, Accordeon docent

"Muziek, inspiratie, muzikant, (speciaal) onderwijs, dirigent, workshops, Ierse muziek, consulent…Een paar woorden die bij mij en mijn bedrijfje passen.

Bij Phoenix Cultuur ben ik accordeondocent, kunstdocent voor de CHV Academy, Circle of Talent en daarnaast begeleid ik Ut Gu Nie Vaneiges, een groepje muzikanten met een verstandelijke beperking. Anderen motiveren om muziek te maken is ontzettend leuk om te doen, maar van zelf muziek maken kan ik ook erg genieten. Ik speel in twee bands: Jigsaw en The Beggars’ Clan. We spelen Ierse muziek, ik speel daar accordeon en ik zing. Met accordeon spelen ben ik als klein meisje begonnen. Later kwamen daar piano, gitaar, dwarsfluit, trombone, harp, viool, ukelele en whistle bij. Ik hou van variatie! Daarnaast ben ik actief als koordirigent en leid ik 2 'speciale orkestjes' in Uden. 

Tijdens de lockdown ben ik digitale lessen gaan maken en me gaan verdiepen in het editen van filmpjes en maken van websites. De resultaten hiervan zijn te vinden op mijn website."

WWW.NIEUWINT.NET

Marcel van Dorst

Marcel van Dorst

Gitaar docent

"Ik geef al jaren met veel plezier gitaarles. Gitaar spelen heeft alles met gevoel en gehoor te maken, het heeft daarom geen zin om het hoofd meteen vol te stoppen met theorie. Sterker nog, het werkt eerder belemmerend. Geen enkele gitaarles is hetzelfde, de gitaarlessen worden op maat gemaakt, kortom je leert spelen wat jij leuk vindt en wat jou verder helpt. Naast het lesgeven ben ik ook muzikant in verschillende bands en schrijver/uitgever van verschillende gitaarboeken zoals GuitarTrain: een populaire gitaarmethode die in heel europa gebruikt wordt."

www.gitaarleseindhoven.nl

Bas van Dun

Bas van Dun

Trompet docent

"Ik ben verbonden bij Phoenix Cultuur als bigbandleider van Bigband Schijndel en Fanjazztic Bigband, en ben daarnaast ook trompetdocent. Als bigbandleider krijg ik altijd veel energie en voldoening als ingestudeerde stukken tijdens een optreden goed, gedreven en gepassioneerd worden uitgevoerd. Dat heeft dan weer zijn weerslag op het publiek, het orkest en mijzelf. Verder is het super om te zien en te horen als mensen uit de bigband improvisatorisch uit hun bol gaan. Als trompetdocent vind ik het belangrijk dat kinderen en volwassenen het trompetspel goed leren beheersen, maar altijd in combinatie met speelplezier. Voordeel in mijn geval is dat ik voorafgaand aan een afgeronde conservatoriumopleiding ook een PABO-opleiding heb gedaan waardoor je onderwijskundige zaken en pedagogische aspecten meer diepgang kunt geven."

Cindy van Groesen

Cindy van Groesen

CHV Academy coördinator en docent

"Ik ben docent en coördinator bij Phoenix Cultuur. In 1999 ben ik afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium als docent Muziek. Sindsdien geef ik elke week met heel veel plezier muziek- en kunstlessen aan kinderen in het basisonderwijs en aan mensen met een verstandelijke beperking.

Ik wist al op jonge leeftijd dat ik graag les wilde gaan geven aan kinderen en dit heb ik gecombineerd met mijn eigen grote passie, namelijk het maken van muziek. De kunstvakken zijn uitermate geschikt om binnen het onderwijs met kinderen te werken aan groepsprocessen, sociaal- emotionele ontwikkeling en creatieve skills. Daarnaast kun je er ook nog eens heel veel plezier aan beleven!

Ik ben heel erg blij dat ik naast het geven van muzieklessen ook coördinator mag zijn van een team van kunstdocenten binnen het prachtige initiatief ‘CHV Academy, Circle of Talent’. Met dit team zorgen we ervoor dat alle kinderen in Meierijstad structureel in aanraking komen met de kunstvakken. Werken met dit topteam is geweldig en fijn om te mogen doen.

Christa de Haan

Christa de Haan

Klarinet docent

Vanaf hele jonge leeftijd heeft de klarinet een magische aantrekkingskracht op Christa. Ze was 10 jaar oud en eindelijk mocht ze dit mooie instrument leren bespelen. Opgegroeid in de wereld van het harmonieorkest, studeerde ze aan het prins Claus conservatorium te Groningen. In 1995 rondde zij haar studie succesvol af. Vervolgens studeerde zij nog aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en specialisatie kamermuziek bij de Belgische klarinettist Eddy Vanoosthuyse. Al sinds haar studie geeft Christa met veel passie en enthousiasme les aan mensen van jong tot oud. Daarnaast is ze in 2015 haar eigen muziekpraktijk gestart onder de naam "Flora Musica", waar ze naast lesgeven ook een klarinetensemble dirigeert en lezingen klassieke muziek luisteren geeft. Ook pakt zij, nu haar eigen kinderen wat ouder zijn, haar uitvoerende activiteiten weer op met o.a.  Duo de Haan & van Meurs, en Trio En-Semble.

Maarten van den Hoven

Maarten van den Hoven

Piano docent

Maarten van den Hoven is op vroege leeftijd gestart met pianospelen en is inmiddels alweer een flink aantal jaren als pianodocent werkzaam in het muziekonderwijs. Hij heeft inmiddels vele leerlingen tot een mooi niveau mogen opleiden. Van oorsprong is hij klassiek musicus, maar door zijn interesse voor meerdere muzikale stijlen (b.v. door het leiden van popkoren en begeleiden van musicalconcerten) is hij van vele markten thuis. Maarten is professioneel pianist/begeleider en docent, maar heeft naast het technische spelelement vooral ook het sociale element en het betrokken zijn bij de leerling als één van zijn belangrijkste, sterke competenties gemaakt. Dit doet hij onder andere met veel genoegen als pianodocent bij Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel.

maarten.hoven@hotmail.com

Lia Laaracker

Lia Laaracker

Docent keyboards

Op 9-jarige leeftijd is mijn passie voor muziek begonnen met het bespelen van het elektronisch orgel en de klarinet. Aan het Brabants Conservatorium heb ik gestudeerd voor elektronisch orgel docerend musicus met als bijvak piano en tenor saxofoon. Daarna keyboards aan de Hogeschool Enschede. Ik ben projectmatig actief in onder andere een harmonieorkest, big band, musicalorkest, saxofoonkwartet, verschillende popbands en andere bezettingen. Ik heb vele jaren ervaring als docent toetsen op diverse kunstencentra en op basisscholen met kort- en langlopende projecten. Het blijft leuk om te werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Samen muziek maken, op zoek gaan naar muziektalent en het ontwikkelen hiervan is en blijft altijd weer een uitdaging.

Lialaaracker@icloud.com

Leonie Pijpers-Clahsen

Leonie Pijpers-Clahsen

Dwarsfluit docent

Al op jonge leeftijd kwam Leonie via talloze grammofoonplaten in aanraking met de prachtige klanken van symfonieorkesten, swingende jazzcombo’s en popmuziek en binnen de kortste keren was muziek niet meer weg te denken uit haar leven. Haar keuze voor een instrument viel uiteindelijk op de fluit met haar betoverende en sprankelende klank. Zij volgde haar eerst lessen aan de Enschedese Muziekschool en vervolgde deze later aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Als fluitdocent geeft Leonie met veel enthousiasme les aan (jonge) kinderen, jong talent en volwassenen. Op maat lesgeven is één van haar belangrijkste doelstellingen, waarin de leerling centraal staat met zijn of haar leeftijd, interesses, talenten en wensen. De bedoeling is immers dat het fluit spelen bijdraagt aan jouw ontwikkeling en geluk, op welk niveau je ook speelt!

Kornelis Lievense

Kornelis Lievense

Gitaar docent, Coach Pop&Co Bandcoaching

"Ik heb inmiddels ruim 20 jaar ervaring als docent. Naast gitaarles (zowel elektrisch als akoestisch) geef ik ook bandcoaching waarbij ik beginnende bands leer samenspelen en performen op een podium.

Wat ik het belangrijkste vind in het bespelen van een instrument is plezier en dat zit meestal in kleine dingen. Een klein stapje vooruit kan al zoveel voldoening geven, maar ook het kunnen doorzetten en op het einde de beloning krijgen is een fijn gevoel. Mijn voorliefde voor gitaar komt omdat het een veelzijdig instrument is, van rustig akoestisch begeleiden tot met veel effecten een waanzinnige klank maken. In mijn lessen stel ik de leerling centraal. Op een natuurlijke manier zoeken we een weg die bij je past, als vanzelf komen we op songs uit die jij mooi vindt. Op die manier komen we tot een mooie ontwikkeling die oneindig is en waar heel veel plezier aan beleefd wordt. Gitaarspelen is voor alle leeftijden. Wil je eenvoudig akkoorden leren spelen en jezelf begeleiden? Wil je graag die ene solo, tot in perfectie, kunnen spelen? Wil je weten hoe de tokkel van je favoriet liedje gaat? Wil je een eigen liedje maken, maar kom je niet verder? Alles is mogelijk!

Naast het lesgeven ben ik ook regelmatig terug te vinden op het podium. Ik speel in vaste bands maar ook regelmatig als freelance gitarist in bands en projecten. Verder organiseer ik Open Podium avonden, deze zijn vooral geschikt om jezelf te ontwikkelen en je te laten zien aan het publiek.

www.kornelislievense.nl

Ludwig Attevelt

Ludwig Attevelt

Saxofoon docent

"Met mijn brede ervaring in het spelen, dirigeren en lesgeven sta ik vooral voor kwaliteit. Als allround musicus heb ik een meerwaarde, die in de manier van muziek maken terugkomt. Je kunt bij mij voor alle stijlen terecht. Ik bied een brede muzikale opleiding waarbij ik ook het samenspel wil bevorderen in verschillende vormen. Ik ben een musicus met passie voor muziek. Een instrument is een middel om te ervaren wat muziek voor je kan betekenen. 
Ik heb veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van een leerling en kan ontroerd raken wanneer een leerling speelt zoals alleen hij of zij dat kan. Als een leerling dan van zijn/haar eigen spel kan genieten is mijn missie geslaagd.

www.ludwigattevelt.nl

Marc van Kessel

Marc van Kessel

Trompet docent, Coördinator Muziek, Initiatiefnemer CHV Academy
Rolf van Meurs

Rolf van Meurs

Gitaar docent

"Op mijn achtste verjaardag had ik een wens...een gitaar! Vanaf dat moment is de gitaar niet meer weg te denken! Inmiddels ben ik afgestudeerd als ‘klassiek gitarist’ aan de conservatoria van Tilburg (NL) en Leuven (BE). Tijdens de gitaarles vind ik het belangrijk om naast verschillende stijlen muziek, ook een goede techniek aan te leren. Hierdoor zie ik een leerling op eigen tempo groeien en uiteindelijk steeds meer genieten van zijn of haar eigen spel!"

www.rolfvanmeurs.nl

Anne-Marie van Mierlo

Anne-Marie van Mierlo

Hobo docent

"Alle inspiratie en kennis die ik opdoe in mijn uitvoerende leven als hoboïste geef ik met veel plezier door aan mijn leerlingen, jong en oud. Dat doe ik als een coach die mogelijkheden blootlegt, ondersteunt en helpt te ontwikkelen. Zelf volg ik natuurlijk ook nascholingen en cursussen om fris en up to date te blijven. Daarnaast introduceerde ik de Toverhobo©, daarmee kunnen kinderen vanaf 6 jaar hobo spelen.

Daarnaast ben ik de solo-hoboïste van het Zeeuws Orkest, een symfonieorkest dat huist in Middelburg. Ik vind het heerlijk om al die prachtige orkestwerken te kunnen spelen, omringd en geïnspireerd door mensen- musici én publiek- met dezelfde passie: muziek! Ook het werken met een grote diversiteit aan solisten vind ik heel inspirerend en een feest om mee te maken. Jaarlijks terugkerende hoogtepunten zijn de concertreeksen waarbij ik de Matthäus Passion en het Weihnachts Oratorium mag uitvoeren. Prachtige muziek waarin de hobo, althobo en hobo d'amore een belangrijke rol vertolken.

In 2017 richtte ik het kamermuziekensemble VIJF! op, met een kleurrijke bezetting: harp, viool, fluit, hobo en fagot. We brachten recent het album "Saffier" uit: www.ensemblevijf.nl. Daarnaast speel ik ook in het Thalia Trio (fluit-harp-hobo): www.thaliatrio.com.

Corine Molenaar

Corine Molenaar

Piano docent

"Ik studeerde klassiek piano en fluit aan het Conservatorium in Tilburg. Omdat muziek een grote impact kan hebben op je leven en het een fantastische uitlaatklep kan zijn vind ik het altijd interessant om les te geven. Of je nu super getalenteerd bent of niet, het gaat erom je talent en daarmee jezelf als persoon te ontwikkelen. Mijn kennis en ervaring daarin wil ik graag delen. Vanuit een basis die uitgaat van klassieke muziek gebruik ik ook pop, filmmuziek en jazz, afhankelijk van de voorkeur van de leerling. Als pianodocent ben ik werkzaam bij diverse muziekscholen. Ik geef les aan kinderen vanaf 5 jaar tot aan volwassenen op hoge leeftijd."

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag