Phoenix Connected voorspeelavond op de Dag van de Aarde

15/04/2022

Vrijdag 22 april is dit jaar wereldwijd uitgeroepen tot de Dag van de Aarde. Een mooie gelegenheid voor Phoenix Cultuur en CHV Academy, Circle of Talent om op de Noordkade in Veghel een speciale avond te organiseren met diverse optredens van muziek- en dansleerlingen, om zo de kunsten te verbinden met dit maatschappelijke thema.

Optredens in thema van de aarde
Om 19.30 uur trappen basisschoolleerlingen uit Meierijstad, die wekelijks kunstles krijgen van CHV Academy-docente Paula van den Brink, de voorspeelavond af met liedjes als ‘Een gezonde planeet’ en ‘Plastic Soep’. CHV Academy coördinatoren én kunstdocenten Elke Holsheimer en Cindy van Groesen leiden de avond verder in, waarna blokfluitleerlingen van Eleanor de Groot, als kwartet en ensemble, een aantal nummers ten gehore brengen. Ook speelt pianoleerling Midas Terstal enkele bijzondere nummers, waaronder ‘Elegy For The Arctic’ van Ludovico Einaudi. Tot slot presenteren dansleerlingen van dansdocente Berdy Maertens-Stoof enkele stukken, als afsluiting van een dansworkshop die zij deze avond hebben gevolgd. De muziek- en dansoptredens vinden tussen 19.30 – 20.30 uur plaats in zaal de Apotheek, op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade. Publiek is van harte welkom om deze bijzondere avond bij te wonen.

Dag van de Aarde
De Dag van de Aarde is sinds 1970 vooral in de VS en sommige Spaanstalige landen een populair fenomeen. Jaarlijks wordt de periode vanaf 22 april tot eind mei uitgeroepen tot Maand van de Aarde, met als hoogtepunt de Dag van de Aarde op 22 april. Het doel van de dag: bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op onze aarde. De activiteiten die hierbij aansluiten worden wereldwijd gecoördineerd door de Earth Day Association.

Phoenix Connected
Dit avondprogramma, dat op de Dag van de Aarde wordt georganiseerd, sluit aan bij ‘Phoenix Connected’, waarmee Phoenix Cultuur dit cursusseizoen is gestart. Onder deze naam worden werkzaamheden, activiteiten en kunstlessen verbonden met maatschappelijke thema’s. Dit seizoen staat het veranderende klimaat en onze verhouding tot de natuur centraal. Vanuit de gedachte dat iedereen een eigen rol heeft in de samenleving, heeft iedereen ook een bepaalde mate van verantwoordelijkheid. Kunst vervuld daarin een belangrijke rol, want met kunst maak je de feiten voelbaar, gevoelens hoorbaar en nieuwe perspectieven zichtbaar.

Phoenix Connected voorspeelavond op de Dag van de Aarde

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag