Muziek, dans, beeldend en theater op het 1 Ander Festival!

27/05/2022
Phoenix Cultuurplein gevuld met mooi en divers programma

In samenwerking met het 1 Ander Festival presenteert Phoenix Cultuur op 12 juni hun talenten op het Phoenix Cultuurplein. Bezoekers kunnen genieten van muziek optredens groot, klein, workshops, activiteiten, beeldende kunst en theater! Zo dompel jij jezelf onder in elke discipline en is er voor iedereen wat wils.

Het Phoenix Cultuurplein is vier jaar geleden in het leven geroepen, een centrale plek op het terrein van het 1 Ander Festival in Schijndel waar Phoenix Cultuur laat zien wat ze allemaal te bieden heeft. Met verschillende dansoptredens, concertjes van popbands, kunstinstallaties en meer maak je kennis met de veelzijdigheid en het bijzonder brede aanbod. 

Zo staat de jonge artiest William Ben op de planken, Pop&Co band Queen Anne’s Revenge blaast het dak eraf, brengt Ad van Aart maar liefst 7 klank-kunstwerken naar het plein, gaat kunstenares Tess Schevers aan de slag met een wereldbol gemaakt uit oude spijkerbroeken en presenteren jongeren zelf gemaakte gerecyclede kledingstukken tijdens de Pop-up modeshow. En dit is nog maar een kleine greep uit het programma!

Een opvallend figuur op het plein is Professor Rare Fluiter. Kinderen uit groep vijf van de basisscholen in Schijndel hebben al kennis gemaakt met de Professor en zijn mini-lab waar hij samen met de kinderen op zoek gaat naar trillingen en geluid. Hieruit maakt hij muziek. Met dit project slaan Phoenix Cultuur, de CHV Academy en de Schijndelse harmonie St. Cecilia de handen ineen om Schijndelse basisschoolkinderen enthousiast te maken voor muziek, en specifiek blaasinstrumenten. Tijdens het 1 Ander Festival geven zij tweemaal een concert om dit project af te sluiten en is er, naast de twee concerten, nog een instrumentenmarkt waar kinderen instrumenten uit kunnen proberen en zich meteen aan kunnen melden voor gratis proeflessen.

Het Phoenix Cultuurplein is op 12 juni geopend van 14:00 tot 18:30 uur. KIijk voor meer informatie over festival op www.1anderfestival.nl.

Muziek, dans, beeldend en theater op het 1 Ander Festival!

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag