Kunstproject het Kloosterkwartier: THUIS, Beeldende audioroute

12/10/2022

Beeldende audioroute THUIS
Op 17, 18, 19 en 20 november presenteren we de finale van het Kunstproject het Kloosterkwartier met een beeldende audio-route die wordt uitgevoerd samen met de bewoners van het Kloosterkwartier. In deze route, getiteld THUIS, tonen onder andere ouderen, vluchtelingen, jongeren en  buurtkinderen uit Het Kloosterkwartier hun ideeën en geheimen over het thema je ergens thuis voelen. Wandel door de wijk en laat je meevoeren. Thuis voelen is een interessant onderwerp. Waar voel je je thuis en waar niet. En waarom?

De regie van het project is in handen van theatermaker Monika Kowalewska. De tekst voor THUIS wordt geschreven door de bewoners zelf, onder de leiding van Maaike Bergstra. Daarnaast vormen beeldende kunst en muziek een belangrijke component. Componist Yori Olijslagers verzorgt de soundscapes en beeldende kunstenaars Tom Heintz en Jolein Kop het decor in de vorm van visuals.

Kleur je wijk!

Stel.... je mag de muren, bomen, schuttingen en stoep in je eigen wijk beschilderen zoals jij dat zou willen……..Dat is nu mogelijk! Jouw persoonlijke tekening, symbool of quote wordt tijdens de beeldende audioroute THUIS op 17 t/m 20 november geprojecteerd in jouw wijk, het Kloosterkwartier. 

Onze beeldende kunstenaars Tom Heinz en Jolein Kop gaan persoonlijk jullie ontwerpen ophalen. Op 15 en 22 oktober rijden zij in een ludieke wagen door de wijk om jullie te ontmoeten. Je kan ook ter plekke en onder begeleiding van Tom en Jolein jouw tekening of misschien wel kunstwerk maken. Alle tekeningen, symbolen en quotes hebben gemeen dat zij jouw thuisgevoel verbeelden en deze worden verwerkt in indrukwekkende visuals van die je straks tijdens de beeldende audioroute THUIS kan bekijken. 

Dus: kleur jij ook mee jouw wijk en wil je Tom en Jolein op 15 en 22 oktober niet missen? Stuur dan een mailtje naar productie@phoenixcultuur.nl dan komen ze naar jou toe!

Voor bewoners in het Kloosterkwartier

Kunstproject het Kloosterkwartier is er voor alle bewoners in en rondom het klooster in het centrum en het voormalig ziekenhuisterrein in Veghel. Dus voor bewoners aan de Burg. De Kuijperlaan en Middegaalspad en voor bewoners in het klooster, Van Coothhuis, Hertoghof, Wechelstaete, Molenbeemden, Zwijsen, Joseph Staete en Veghel Centre.  

Kunstproject het Kloosterkwartier: THUIS, Beeldende audioroute

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag