Instrumentenproeverij en Sjors Creatief Dag bij Phoenix Cultuur

27/09/2022

In het kader van Sjors Sportief & Creatief organiseert Phoenix Cultuur op zaterdag 15 oktober aanstaande een speciale Instrumentenproeverij en Sjors Creatief Dag op de Noordkade in Veghel. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deze dag kennismaken met veel verschillende muziekinstrumenten, of een beeldende workshop volgen zoals fotografie, techniek of tekenen. Deelname is gratis en inschrijven voor een van de activiteiten kan vanaf woensdag 28 september via de website van Sjors Sportief. 

Instrumentenproeverij
De Instrumentenproeverij is dé uitgelezen kans voor kinderen om kennis te maken met diverse muziekinstrumenten en de muziekdocenten van Phoenix Cultuur. Van 13.30 tot 16.30 uur bezoeken zij in carrousel-vorm de muzieklokalen op de Noordkade in Veghel, waar ze niet alleen uitleg krijgen over de instrumenten maar deze zelf ook mogen uitproberen. Ze ontdekken de verschillen tussen de instrumentengroepen, de speelmanieren, de klanken en de materialen waarvan ze zijn gemaakt. Na afloop is er de mogelijkheid om nog een gratis proefles in te plannen voor een instrument naar keuze.

Sjors Creatief Dag: Techniek, Tekenen of Fotografie
Kinderen die graag bezig zijn met techniek, tekenen of fotografie, kunnen tijdens de Sjors Creatief Dag meedoen aan een workshop van de Makerswerkplaats, het Tekenatelier of de Fotografie-afdeling.

In de Makerswerkplaats ontdekken kinderen, van 7 t/m 12 jaar, door te maken en gaan ze aan de slag met diverse technieken en materialen. Ze maken, onder leiding van docent Sraar Luyten, een periscoop of gsm standaard, die ze uiteraard mee naar huis mogen nemen. Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen zich aanmelden voor de workshop van de Makerswerkplaats van 09.30 – 10.30 uur of van 11.00 – 12.00 uur. Kinderen die van tekenen houden en hier nog beter in willen worden, kunnen deelnemen aan een tekenles in het gezellige Tekenatelier van docente Eva de Man en Lonneke de Wit. Hier werken ze met het thema ‘aarde, water, lucht en vuur’ op papier met verf en sjablonen en fineliners. Aanmelden voor een tekenles kan van 11.00 – 12.00 uur of van 13.30 – 14.30 uur.

Fotografe Dana Ruijs gaat met kinderen van 8 t/m 12 jaar aan de slag met de fotocamera. Ze ontdekken dat ze bijna alles kunnen fotograferen: dingen die ze zien, maar ook dingen die ze dromen. De ander laten zien wat jij ziet. Het resultaat printen ze uit op echt fotopapier dat ze mee naar huis mogen nemen. De fotografieworkshop vindt plaats van 13.30 – 14.30 uur en van 15.00 – 16.00 uur.

Maak ook kennis met dans, theater & musical
Buiten de speciale Sjors Creatief Dag en Instrumentenproeverij kunnen kinderen natuurlijk ook kennismaken met de andere kunstdisciplines bij Phoenix Cultuur: dans en theater/musical. Van klassiek ballet, klassieke dans, hiphop, breakdance en kidsdans tot theater/musicaldans, theater en musical. Kinderen mogen de eerste twee weken van oktober twee gratis proeflessen volgen. In het Sjors Sportief & Creatief boekje maar ook op de website van Sjors Sportief staat het gehele aanbod.

Deelname aan de Sjors Creatief Dag en de Instrumentenproeverij van Phoenix Cultuur is gratis. Vooraf aanmelden voor deze dag, maar ook voor de andere gratis proeflessen, is noodzakelijk en kan vanaf woensdag 28 september 15.30 uur via de website van Sjors Sportief www.sjorssportief.nl. 

Instrumentenproeverij en Sjors Creatief Dag bij Phoenix Cultuur
Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deze dag kennismaken met veel verschillende muziekinstrumenten, of een beeldende workshop volgen zoals fotografie, techniek of tekenen.

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag