Feestelijke opening expositie ‘STAP’ in ’t Spectrum Schijndel


24/01/2023

Vanaf donderdag 26 januari is de nieuwe expositie van de teken- en schildercursisten van Phoenix-docente Rita van der Laan te bezichtigen in ’t Spectrum in Schijndel. Dit keer stond het thema ‘STAP’ centraal tijdens de lessen, wat resulteerde in variëteit aan werken met verrassende creatieve oplossingen, technieken en materialen. De expositie wordt op vrijdag 10 februari om 19.30 uur feestelijk geopend met een klassiek dansoptreden van een van de balletgroepen van dansdocente Elmira van Maris-Amirkhanova. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

STAP (voor stap…)
Naar aanleiding van een bezoek aan de inspirerende tentoonstelling ‘Sneakers unboxed’ in het Design Museum in ’s-Hertogenbosch, ontstond het thema ‘STAP’ waarmee de teken- en schildercursisten aan de slag zijn gegaan. In de expositie komen persoonlijke associaties en interpretaties goed naar voren door gebruik van diverse oplossingen, technieken en materialen. Zo ontstonden er bij Janske Spoor ‘dansende bomen’ en creëerde Toon van Boxtel milieuvriendelijke stapjes, met een link naar het eerdere thema vanuit Phoenix Connected. Elly Bax maakte driedimensionaal werk met verweerde schoenen, die al een heel leven en verhaal achter de rug hebben. Kortom: een verrassende expositie met realistisch, gestileerd en abstract werk die een bezoek meer dan waard is.

De opening van de expositie is vrij toegankelijk voor het publiek. De werken zijn na de opening tot en met eind september ‘23 te bezichtigen in ’t Spectrum in Schijndel, op doordeweekse dagen vanaf 08.00 uur. Rita van der Laan geeft wekelijks les op woensdagochtend van 09.30 – 12.00 uur en op donderdagavond van 19.30 – 22.00 uur. Geïnteresseerden voor deze jaarcursus thematisch tekenen en schilderen kunnen ook gedurende het cursusjaar op elk moment instromen. Meer info en inschrijven via www.phoenixcultuur.nl.

Feestelijke opening expositie ‘STAP’ in ’t Spectrum Schijndel

Werk van cursiste Annelies van Haaren

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag