Fabriek Magnifique: Talentvolle bands, hemelse urbanart en opzwepend vleugelconcert

15/07/2022

Ook Phoenix Cultuur zorgt aankomende editie van Fabriek Magnifique, van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juli, voor een afwisselend cultureel programma op de Noordkade in Veghel. Met optredens van Pop&Co bands en ensembles, de Canto Ostinato, urbanart ‘Moonstories’ van Jola Hesselberth, een dansoptreden van de Talentenklas Dans op het schip ‘Oostenwind’ van Monique Broekman’s kunstproject ‘Dat wat Blijft’ én een reprise van Stadscomponist Angela de Weijer in de Kloosterkapel. Teveel om op te noemen, en meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Muziek in vele vormen
Op vrijdagavond, vanaf 19.00 uur, trappen de bandjes van Pop&Co Bandcoaching Fabriek Magnifique af op het buitenpodium op de Noordkade. In de Koekbouw wordt ondertussen van 19.30 uur tot 21.30 uur het vleugelconcert ‘Canto Ostinato’ van Simeon Ten Holt (1923-2012) uitgevoerd door Niek Duiven en Misha Vonk. De akoestiek en de grootse ruimte van de Koekbouw lenen zich hier perfect voor: ze benadrukken het indrukwekkende spel en de prachtige klanken van de twee vleugels.
Ook de zaterdag van Fabriek Magnifique wordt muzikaal ingeluid: vanaf 12.00 uur vinden er allerlei muziekoptredens plaats van muziekleerlingen en ensembles in de Proeffabriek, de Afzakkerij en de kiosk op het buitenterrein. Om 15.30 uur zorgt brassband VIB, onder leiding van Marc van Kessel, voor een ‘swingy vibe’ op het buitenpodium. De zondag start om 11.00 uur met een dwarsfluitpresentatie in de Podiumzaal.

Conversations with friends: een reprise
Dit jaar maakt Phoenix Cultuur ook een klein uitstapje van de Noordkade naar de Kloosterkapel in het centrum van Veghel. Zaterdag vindt hier de reprise plaats van het project ‘Conversations with friends’: de compositie die stadscomponist Angela de Weijer schreef naar aanleiding van haar muzikale ontdekkingsreis door Meierijstad. Het stuk wordt om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur gespeeld door organist Marc Schippers.

Kunstproject ‘Dat wat blijft’ meert aan
Het schip en kunstproject ‘Dat wat blijft’ van Monique Broekman meert van 19 t/m 25 juli weer even aan onder de brug op de Noordkade en is dagelijks voor publiek geopend van 14.00 – 18.00 uur. Tijdens Fabriek Magnifique, op zaterdag om 15.00 uur, treedt de 22-jarige operazangeres Pien Smeets op samen met de deelnemers uit de Talentenklas Dans van CHV Academy.

Moonstories: een hemels landschap
Ondertussen verschijnen er buiten op de kade levensgrote witte lijntekeningen op wanden en stoepen. Het is het werk van kunstenares Jola Hesselberth. Op vrijdag, zaterdag en zondag gaat zij aan de slag met kaolien klei en maakt ze tekeningen als ware verbindingsschakels tussen hemel en aarde. Het is het spirituele perspectief wat Jola schildert om de harmonie tussen onszelf en natuur te herstellen. De tekeningen blijven ongeveer drie weken zichtbaar, waarna de klei oplost, opgenomen wordt en ‘teruggegeven wordt aan de aarde’, aldus Jola.

Bekijk het gehele programma van alle deelnemende partijen op de Noordkade tijdens Fabriek Magnifique op www.fabriekmagnifique.nl.

Fabriek Magnifique: Talentvolle bands, hemelse urbanart en opzwepend vleugelconcert

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag