Expositie ‘Symboliek’ cursisten Rita van der Laan in ’t Spectrum Schijndel

28/09/2021

Tot en met 15 oktober aanstaande is de expositie met het thema ‘Symboliek’ te bewonderen in ’t Spectrum in Schijndel. De werken zijn gemaakt door de schildercursisten van Rita van der Laan, teken- en schilderdocent bij Phoenix Cultuur. 

De cursisten van Rita hebben het afgelopen voorjaar, in het vorige cursusseizoen, hard gewerkt aan hun schilderwerken in het specifieke thema. Deels tijdens de fysieke lessen in ‘t Spectrum, maar vooral vanuit eigen huis vanwege de toen geldende maatregelen. Via een groepsapp is er onderling contact gehouden en zijn er tips uitgewisseld. Het thema ‘Symboliek’ is op diverse manieren uitgewerkt. Van sterrenbeelden, de vier elementen water, vuur, aarde en lucht, tot de hedendaagse symboliek zoals het hart en kleurgebruik. Naast de diversiteit in interpretaties, zijn er ook diverse schildertechnieken toegepast: van realistisch tot abstract. Sinds de deuren van ’t Spectrum weer zijn geopend, is het de eerste keer dat de schildercursisten weer kunnen exposeren en het publiek een bezoek kan brengen aan de locatie. De expositie is nog te zien tot en met 15 oktober, tijdens de openingstijden van ’t Spectrum in Schijndel. Kijk voor actuele informatie op www.spectrumschijndel.nl.

De teken- en schildergroepen van Rita van der Laan werken wekelijks op woensdagochtend van 09.30 – 12.00 uur en op donderdagavond van 19.30 – 22.00 uur in het schilderatelier in ’t Spectrum. Geïnteresseerden die beginnend of gevorderd zijn, kunnen nog instromen op beide cursusmomenten. Klik op onderstaande button om direct naar de cursus van Rita te gaan.

Cursus Tekenen en schilderen - Thematisch

Expositie ‘Symboliek’ cursisten Rita van der Laan in ’t Spectrum Schijndel

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag