Expo cursisten tekenen en schilderen: van grafiek tot etsen en zeefdrukken

28/04/2022

Liefhebbers van diverse grafische druk- en schildertechnieken kunnen tot en met 25 mei aanstaande het veelzijdige werk bewonderen van de teken- en schildercursisten van Phoenix-docent Pierre Cops, op de Noordkade in Veghel. Van grafiek tot kleine etsen, zeefdrukken en schilderijen: vele bijzondere technieken passeren de revue. Een boeiende tentoonstelling van individuen die in groepsverband een geheel eigen beeldtaal weet te ontwikkelen.

De expositie omvat het werk van de teken- en schildercursisten die wekelijks op maandagavond en dinsdagochtend bij Phoenix Cultuur les krijgen van Pierre Cops. Tijdens de cursus leren deelnemers over vorm, structuur, compositie en kleuren en het gebruik van verschillende materialen. Ze schilderen stillevens, portretten of landschappen met aquarel, olieverf of acrylverf. Ook wordt er volop aandacht besteed aan grafische technieken; zo is er voldoende ruimte om te experimenteren met etsen, zeefdrukken of een van de vele andere ambachtelijke technieken. De expositie omvat daarom een grote variëteit aan technieken en visies op de schilderkunst en grafiek. Van volledig abstracte schilderijen met enkel strenge lijnen en een spannend kleurenspel tot zeer realistische portretten waarin de menselijke emotie en zijn expressie worden onderzocht. Dit jaar is er ook veel grafiek te zien; realistische zeefdrukken van dieren, mooie kleine etsen van een landschap en minimalistische etsen in kleur.

De expositie is tot en met 25 mei te zien in de foyer op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel. Pierre Cops, beeldend kunstenaar en graficus, verzorgt ook in het nieuwe cursusseizoen (vanaf maandag 19 september) teken- en schildercursussen - voor beginners en gevorderden - op de Noordkade in Veghel. Vanaf mei staat het nieuwe cursusaanbod voor 2022-2023 op de website van Phoenix Cultuur. Klik op onderstaande linkjes voor meer info over de cursussen:

Cursus tekenen, schilderen & grafiek (25 lessen: maandagavond) >
Cursus tekenen, schilderen & grafiek (30 lessen: dinsdagochtend) >

 

Expo cursisten tekenen en schilderen: van grafiek tot etsen en zeefdrukken

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag