Etalage-expositie ‘Meisje met de Parel’ op z’n Meierij’s naar Schijndel

13/04/2021

Tijdens de lockdown hebben maar liefst 25 schildercursisten van Phoenix Cultuur een eigen interpretatie gemaakt van het wereldberoemde 17e eeuwse schilderij ‘Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer. Na de succesvolle eerste etalage-expositie in Veghel verhuizen deze ‘Meisjes met de Parel’ op z’n Meierij’s van 13 april t/m 23 mei naar de Kloosterstraat 4 in Schijndel.

Veel cursisten moeten tijdens de lockdown hun live schilderles ontberen. Om hen ook thuis te inspireren en te stimuleren om te blijven schilderen, kregen schildercursisten van Phoenix Cultuur de opdracht om vanuit huis aan de slag te gaan met een eigen weergave en visie op het ‘Meisje met de Parel’, maar dan op z’n “Meierij’s”. De kunstwerken worden ruim een maand lang geëxposeerd in leegstaande etalages in de centra van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Hiermee worden de centra in Meierijstad onder de aandacht gebracht en de weg er naartoe aantrekkelijker gemaakt. Na de succesvolle eerste etalage-expositie in Veghel, verhuizen de ‘Meierijse Meisjes’ vanaf 13 april naar het centrum van Schijndel.

Schildercursisten
Maar liefst 25 schildercursisten deden mee aan deze opdracht, waaronder vijf cursisten van kunstenares en Phoenix-docente Rita van der Laan. Zij geeft normaliter wekelijks teken- en schilderles vanuit ’t Spectrum in Schijndel. Onder andere Elly Bax, Toon van Boxtel, Janske Spoor, Erika Wijntjes en Janet van der Linden waagden zich aan deze bijzondere opdracht, en kozen elk voor een eigen schildertechniek en studie. Dit resulteerde in een diversiteit aan werken en persoonlijke interpretaties.

Stem en maak kans op mooie prijzen
Tijdens de expositie-periode in Schijndel wordt het publiek opgeroepen om een wandeling te maken door het centrum van Schijndel en een kijkje te nemen bij de 28 ‘Meierijse Meisjes met de Parel’. Door middel van een QR-code op de etalageposter of de bon in de MooiSchijndelKrant van 14 april, kan men tot 23 mei een stem uitbrengen op een favoriete top drie. Alle stemmers maken kans op één van de vijf prijzen die beschikbaar worden gesteld door Mimos Boutique, Ton Kanters – Gezond Genieten, Etos Schijndel, Tausch Optiek & Juwelier en InSchijndel City Management. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en op 9 juni bekend gemaakt in de MooiSchijndelKrant.

Etalage-expositie ‘Meisje met de Parel’ op z’n Meierij’s naar Schijndel
13 april t/m 23 mei - Kloosterstraat 4 in Schijndel

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag