Een Veghelse Zuster op het doek!

24/01/2023

Aanstaande vrijdag 27 januari, tijdens de 6e editie van de Nacht van de Noordkade, organiseert Phoenix Cultuur een nieuwe editie van het bekende tv-format ‘Sterren op het Doek’. Niemand minder dan Zuster Ludwina is dit jaar de gast-ster, en zal door enkele kunstenaars op doek geportretteerd worden. 

Vanaf 19.30 uur zitten de kunstenaars klaar in de beeldhouwwerkplaats en neemt Zuster Ludwina plaats om, vanuit verschillende perspectieven en met verschillende teken- en schildertechnieken, te worden ‘vereeuwigd’ op doek. Zuster Ludwina: “Wat een uitnodiging! Volgende week, om deze tijd, genieten we nog na, van het specifiek gebeuren: een Veghelse Zuster op het doek! Is er, in de 179 jaar dat de Veghelse Zusters bestaan nooit een zuster geweest die in aanmerking kwam, om vastgelegd te worden op het doek?”. Het publiek kan het wederom live mee ervaren, en ook dit keer is het een interactieve sessie, waarbij Zuster Ludwina en de kunstenaars worden geïnterviewd door Hans Fassbender. Na de eerste schetsen die deze avond worden gemaakt, krijgen de kunstenaars de komende weken de tijd om verder te werken aan hun portret. Binnenkort wordt er een moment geprikt waarop de werken worden gepresenteerd en mag Zuster Ludwina haar favoriet uitkiezen.

Sterren op het Doek vindt aanstaande vrijdag 27 januari plaats tijdens de Nacht van de Noordkade, van 19.30 tot 22.00 uur in de beeldhouwwerkplaats. Publiek is van harte welkom om een kijkje te nemen. Toegang tot de Nacht van de Noordkade is gratis, met uitzondering van de theatervoorstellingen van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade. Kijk voor het hele programma en de timetable op www.noordkade-veghel.nl en voor meer info over Phoenix Cultuur op www.phoenixcultuur.nl.

Een Veghelse Zuster op het doek!
Zuster Ludwina ‘Ster op het doek’ tijdens Nacht van de Noordkade 2023

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag