Documentairefestival Beholders in Meierijstad

13/09/2024

Binnenkort vindt de zesde editie van documentairefilmfestival Beholders; documentary dialogues plaats. Maar liefst 60 documentaires uit binnen-en buitenland worden tussen 7 en 13 oktober vertoond bij locaties in Meierijstad, waaronder de Noordkade.

Hedendaagse nomaden, een bevlogen Inuit-advocate, burgers die speurneuzen worden, een gepassioneerde maestro… en nog veel meer. Ze komen allemaal voorbij tijdens Beholders 2024. Meer dan 60 documentaires met een veelheid aan thema’s en invalshoeken worden vertoond op diverse locaties in Meierijstad. Films van makers uit alle uithoeken van de wereld én uit de regio.

Familieprogramma en jeugdprogramma
Net als voorgaande edities, is er naast het reguliere programma een uitgebreid programma voor gezinnen en jongeren. Het familieprogramma op zondagochtend is er speciaal voor een publiek van 8 tot 80 jaar. Daarnaast vinden er in twee jongerencentra vertoningen plaats voor jongeren.  

BZB en Guest Docs
De openingsavond belooft dit jaar een echt feestje te worden! Op deze avond staat de documentaire ‘Echte Vrienden’ centraal: een documentaire over 30 jaar BZB (Band Zonder Banaan), waarbij de band zelf op komt treden. Daarnaast zijn de Guest Docs de moeite waard om te benoemen. Bij dit concept gaan bezoekers naar een verrassingsdocumentaire, die gekozen en gehost wordt door een speciale gast. De gasten voor 2024 zijn de van oorsprong Joegoslavische filmmaker Lidija Zelovic en Frank Moens, directeur van het toonaangevende documentairefestival DOCVILLE in Leuven.

Festivalpas
Voor bezoekers die niet kunnen kiezen tussen de verschillende documentaires, is er de festivalpas. Deze kost €45,- en biedt toegang tot alle documentaires van het festival. Bezoekers kunnen spontaan binnenlopen bij de voorstelling van hun keuze (mits er nog plek vrij is) of van tevoren hun tickets reserveren.

Over Beholders
Beholders; documentary dialogues is een zevendaags internationaal documentairefestival in Meierijstad. Een gezonde dosis blikverruiming, het uitwisselen van perspectieven en ervaringen delen staan daarbij centraal. Na iedere documentaire is er alle tijd en ruimte om in gesprek te gaan. Vaak zijn daarbij documentairemakers, gastsprekers en lokale gasten aanwezig voor een Q&A.

Een kaartje kopen of meer informatie? Check dan de website van Beholders.

Documentairefestival Beholders in Meierijstad

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag