De deuren gaan weer open! Docu Cultuur in coronatijd in Meierijstad

19/05/2021

Meierijstad bruist van de kunst en cultuur, in alle kernen en op verschillende locaties. Ruim een jaar geleden werd het plotseling onwennig stil, veel te stil. De samenwerkende partijen in de Cultuurfabriek; Phoenix Cultuur, Cultuur Haven Veghel, Theater De Blauwe Kei en De Compagnie, lieten zich echter niet kisten. Met de documentaire ‘De deuren gaan weer open! Cultuur in coronatijd in Meierijstad’, staan de organisaties stil bij het afgelopen coronajaar en kijken ze vooral positief vooruit. Theatertechnici, kunstdocenten, horecamedewerkers, kunstenaars, theatermakers, beheerders en alle andere medewerkers van de cultuurorganisaties staan te trappelen om te beginnen en de deuren weer volledig open te gooien!

Het was een bewogen jaar, maar de partners van de Cultuurfabriek zitten niet stil. Precies dát laat de documentaire duidelijk zien. Hoewel onder andere voorstellingen, muziek- of schilderlessen, exposities en evenementen door de lockdowns niet door konden gaan, stond de deur wel altijd op een kier. De organisaties bleven in contact en zochten naar wat wél kon. Lessen werden online gegeven, artiesten gingen langs de deuren, opnamestudio’s werden gerealiseerd, optredens gestreamd, afhaalbierpakketten samengesteld, drive-inns georganiseerd en ga zo maar door.

De documentaire biedt een kijkje achter de schermen en geeft de mensen van de verschillende organisaties, kunstdocenten, maar ook artiesten het woord. Hoe hebben zij deze hele periode beleefd? Zo vertelt bijvoorbeeld cabaretier Roué Verveer over zijn lockdownervaring, neemt muzikant Ray Stefien de kijkers mee op 50 meter hoogte en laat de Leif de Leeuw band met een optreden in de Koekbouw op de Noordkade voelen wat we allemaal zo missen.

De documentaire, geproduceerd door Studio Gotley, wordt vanaf donderdag 20 mei elk uur, na het nieuwsprogramma rondOM uitgezonden door Omroep Meierij. Ook is documentaire te zien via het YouTube kanaal van Phoenix Cultuur. Benieuwd? Klik hier om de docu te bekijken!

De deuren gaan weer open! Docu Cultuur in coronatijd in Meierijstad

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag