Conversations with Friends: een muzikale ontmoeting met Meierijstad

08/04/2022

Op zaterdagmiddag 7 mei aanstaande presenteert stadscomponist, geluidskunstenaar en DJ Angela de Weijer haar muziekcompositie ‘Conversations with friends’ tijdens een concertreeks op vier bijzondere kerkorgels in Meierijstad. Haar werk is het resultaat van een muzikale ontdekkingsreis die zij vanaf 2020 aflegde als stadscomponist van Meierijstad, in opdracht van de provincie Noord-Brabant.

Het doel van de opdracht vanuit de provincie: het stimuleren van een bloeiende en levendige muzieksector die midden in de gemeenschap staat en waarin ‘muziekmakers’ en componisten het voortouw nemen. De ontdekkingsreis van Angela door Meierijstad ging van start in 2020. En dat was nog niet zo makkelijk, want de mogelijkheden voor spontane ontmoetingen en uitwisselingen werden in die periode erg beperkt door corona. Toch zocht ze midden in de tweede lockdown verbinding met bewoners, lokale culturele fenomenen, erfgoed en verhalen. Onderweg deed ze nieuwe kennissen op; de heilige Rita, Oda, Barbara en Cecilia, als beeltenissen in kapellen, op gevels en stickers op lantaarnpalen. Ook voelde ze zich enorm aangetrokken tot de mooie kerkorgels, achter de gesloten deuren van de kerken in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Erp. De vier heiligen en de kerkorgels vormden samen de basis van haar bijzondere muziekcompositie en de verbinding met Meierijstad.

Orgelconcerten als ode aan de vier heiligen
Voor iedere heilige schreef Angela een thema met bijbehorend muziekstuk. Het resultaat van haar muzikale reis door Meierijstad wordt op zaterdag 7 mei door vier organisten driemaal ten gehore gebracht, op de kerkorgels van de Veghelse Lambertuskerk, de Schijndelse Sint-Servatiuskerk, de Rooise Sint-Martinuskerk en de Erpse Sint-Servatiuskerk. Publiek is van harte welkom om de orgelconcerten gratis bij te wonen om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur. Tip: bezoek elk live orgelconcert in een andere kerk, zodat je op unieke wijze de verbinding voelt met de vier heiligen en Meierijstad!

Angela de Weijer wordt vanuit Phoenix Cultuur ondersteund bij het project. Voor meer informatie over het project van de stadscomponist en het concert ‘Conversations with friends’ kun je terecht bij Angela via missmilivolt@gmail.com of Marc van Kessel via marc.vankessel@phoenixcultuur.nl.

Conversations with Friends: een muzikale ontmoeting met Meierijstad

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag