Expositie Zout Verglaast

27/02/2024

Op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel is van 10 t/m 27 maart de expositie 'Zout Verglaast' te bekijken van de Zoutstook werkgroep.

De bijzondere techniek van het zoutstoken wordt al bijna 50 jaar beoefend bij Phoenix Cultuur. De werkgroep bestaat uit enthousiaste keramisten die deze speciale stooktechniek een warm hart toedragen. Meerdere malen per jaar vertrouwen ze hun keramische werkstukken toe aan de zoutoven. Verglazing van de kleihuid ontstaat door een reactie van de klei met het zout tijdens het stookproces en geeft bijzondere huid- en kleurnuanceringen. Het resultaat daarvan is in deze expositie te bewonderen.

 

In deze expositie hebben we speciaal aandacht voor het werk van Anne van der Heijde (†), oud-deelneemster van de werkgroep.

In de entreehal is een permanente opstelling van de “Collectie Jan van Houdt” te bezichtigen. Hierin is werk vertegenwoordigd van keramisten uit binnen en buitenland uit de periode 1970-2000. Dit is een brede evenwichtige collectie hedendaags zoutverglaasde keramiek.

De expositie op de 1e verdieping is t/m 27 maart vrij te bezoeken binnen de openingstijden van de Cultuurfabriek. Ook een Beeldende cursus volgen en exposeren? Kijk voor meer informatie in ons cursusaanbod.

A5_Uitnodiging-expositie-Zoutstook2-1.jpg

Expositie Zout Verglaast
werk van Petra van den Bos

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag