Expositie cursus Tekenen en Schilderen op Noordkade Veghel

17/09/2023

Op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel is t/m 23 oktober de expositie te bekijken van de dinsdagochtendgroep Tekenen en Schilderen voor volwassenen van docente Lonneke de Wit. Afgelopen seizoen is er hard gewerkt door deze teken- en schildergroep van Phoenix Cultuur en met een mooi resultaat.

In de lessen worden verschillende thema’s aangeboden, waarna de cursisten een ontwerpfase ingaan. Composities bedenken en creëren, om deze vervolgens in het groot uit te werken. De thema’s die het afgelopen seizoen voorbij zijn gekomen zijn onder andere: trompe l’oeil (de ogen bedrogen, schilder zo getrouw mogelijk voorwerpen na op een houten plank), abstractie (knip en plak vanuit je gevoel een compositie), olieverfschilderen naar platte composities, primavera (van schetsontwerpjes naar in acryl op het grote doek) en sumi-e (model- en figuurschilderen met Oost Indische inkt).

Voor geïnteresseerden en nieuwe cursisten is deze expositie erg inspirerend en voor de schilders die mogen exposeren was het “echt of ik met volledig nieuwe ogen kijk naar het werk dat er is gemaakt door ons”, aldus cursist Cor Timmermans. De exposanten zijn afkomstig uit heel Meierijstad: Anny Pulskens, Cor Timmermans, Marianne van der Heijden, Marianne Scholten, Yvonne Uit de Haag, Jacqueline de Wit, Henriette van Schijndel, Jeanne van Alphen, Christine van Kesteren en Ria van Alem.

De expositie is t/m 23 oktober vrij te bezoeken binnen de openingstijden van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel.

Expositie cursus Tekenen en Schilderen op Noordkade Veghel
Opening expositie Teken- en schildergroep volwassenen van docente Lonneke de Wit

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag