60 ballerina’s dansen De Kleine Zeemeermin

06/06/2024

De klassieke dansafdeling van Phoenix Cultuur in Schijndel presenteert zaterdag 15 en zondag 16 juni de spannende en romantische balletvoorstelling De Kleine Zeemeermin in de Podiumzaal van Spectrum Schijndel. Een grote dansproductie onder leiding van - en met choreografie door - Elmira van Maris-Amirhanova. Maar liefst 60 (kleine en grote) ballerina's en artiesten dansen in deze prachtige dansvoorstelling, waar de hele familie van kan komen genieten.

Diep in de zee

Iedereen kent het sprookje van ‘De Kleine Zeemeermin’ wel. In de voorstelling neemt krab Sebastiaan het publiek mee in een paradijs diep in de zee. Bij een hevige storm zinkt het schip van de prins. De Kleine Zeemeermin redt de prins en zingt met haar prachtige stem een wonderschoon liedje voor hem. Helaas mag ze van haar vader, koning Triton, geen contact hebben met mensen. Net voordat de prins weer bij kennis komt, duikt Ariël de zee in. Bij het ontwaken herinnert de prins de prachtige stem. Hij is vastbesloten: dit meisje moet zijn bruid worden! De sluwe zeeheks heeft alles gehoord en gezien in haar magische bol en doet er alles aan om de prins en De Kleine Zeemeermin uit elkaar te houden.

Sprookje
De voorstelling vertelt niet alleen een sprookje, ook de uitvoering doet als een sprookje aan. Met de prachtige choreografie van docente Elmira van Maris-Amirhanova, het geweldige decor en de bijpassende kostuums waant het publiek zich daadwerkelijk in een onderwaterparadijs. De cast bestaat uit dansers van alle klassieke danscursussen van Phoenix Cultuur in Schijndel, van jong tot oud en beginnend tot vergevorderd.

Tickets
De Kleine Zeemeermin is geschikt voor de hele familie. De balletvoorstelling wordt drie keer uitgevoerd: zaterdag 15 juni om 13:00 uur en om 15:00 uur. Zondag 16 juni om 15:00 uur. Tickets kosten €15,- en zijn verkrijgbaar via onderstaande button. Kinderen tot 4 jaar krijgen gratis toegang.

Bestel tickets

60 ballerina’s dansen De Kleine Zeemeermin

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag