Cursus overzicht

Workshop Fotografie: Gebruik Van De Losse Flitser

Deze workshop is geschikt voor bezitters van een digitale reflex- of systeemcamera en een losse flitser (er zijn ook flitsers aanwezig die je mag gebruiken). Docent en professioneel fotograaf Fons Strijbosch laat je in drie lessen, waarvan twee avonden en een zaterdag, zien wat de effecten zijn van flitsers en hoe je deze technieken kunt toepassen in je eigen werk.

 

Docent(en):
Fons Strijbosch
Lesdag(en):
Donderdag, Zaterdag
Doelgroep:
Volwassenen
Aantal lessen:
3
95,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Workshop Fotografie: Gebruik Van De Losse Flitser
Omschrijving
Docent
Wat neem je mee?
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Wat maakt een foto zo bijzonder? “Het Licht”

In deze workshop leer je over het gebruik van extra licht, zowel overdag als in de avond en hoe je met verschillende lichtbronnen een mooie mix van licht kan maken. Met je eigen flitser en camera oefen je de volgende flitstechnieken: TTL en Manueel flitsen, high speed flitsen, flitsen op het eerste en tweede gordijn, indirect flitsen, invulflitsen en flitsen bij tegenlicht.

We beginnen met een avond theorie en wat praktische oefeningen. De tweede les is op een zaterdag zodat we ook kunnen werken met daglicht in combinatie met flits- of kunstlicht. De derde les is weer een avond vol met allerlei praktijkoefeningen op diverse locaties op de Noordkade in Veghel.

WERKEN MET DE FLITSER

We gaan aan de slag met het gebruik van de flitser met een trigger zodat deze los van de camera is te gebruiken (deze zijn ook voorhanden tijdens workshop). Bij sommige camera’s is deze draadloze besturing ingebouwd. Ook gebruiken we eenvoudige lichtvormers om het karakter van het licht aan te passen. Ook komen de volgende onderwerpen aan bod; ISO, diafragma en sluitertijd, flitssynchronisatie en gebruik van highspeed sync, keuze van kleurinstellingen, spelen met de witbalans, combinatie van bestaand en invullicht waarbij we ook de led verlichting zullen gebruiken.

Heb je tussentijds vragen? Fons beantwoord ze en veel getoonde sheets en informatie worden naderhand met je gedeeld.

Docent

Fons Strijbosch

Wat neem je mee?

De eerste les neem je zelf mee (cq zelf aanschaffen):
Camera en eventuele accessoires zoals losse flitser, trigger, statief en lenzen. Indien aanwezig ook de handleiding van je camera. Ben je nog niet in het bezit van een losse flitser en trigger dan zijn deze tijdens de workshop aanwezig om te gebruiken, evenals diverse lichtvormers.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Dag Datum Jaar Tijdstip
donderdag 21 maart 2024 19:30 - 22:00
zaterdag 6 april 2024 10:00 - 14:00
donderdag 18 april 2024 19:30 - 22:00
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.